به گزارش خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران؛ جلسه علني امروز سهشنبه 13 تير ماه مجلس در حالي برگزار شد كه به مانند اكثر جلسات بهارستان با حاشيههايي همراه بود.
بررسي و تصويب اعتبارنامه توكلي پس از 67 روز از جمله مهمترين متن و حاشيه امروز بهارستان بود به طوري كه بيش از 2 ساعت و اندي از وقت 4 ساعت و 50 دقيقهاي نمايندگان خانه ملت را گرفت.
گزارش سخنگوي كميسيون تحقيق در خصوص اعتبارنامه توكلي خيلي مختصر و مفيد بود: "اعتبارنامه توكلي تصويب شد."
رئيس كميسيون تحقيق هم در لبيك گفتن به درخواست لاريجاني مبني بر ارائه گزارشي در خصوص اعتبارنامه توكلي گفت: "بيني و بينالهي در جريان رسيدگي به اعتبارنامه توكلي هيچ موردي يافت نشد تا خدشهاي به آن وارد كند"
حجتالاسلام موسوينژاد به عنوان اولين معترض توكلي پشت تريبون قرار گرفت كه با استناد به حدود 11 اسناد، مدرك تحصيلي، ارز تحصيلي و زميني در شهرك غرب را به توكلي منتسب كرد و آنها را زير سوال برد.
همچنين ايرانپور به عنوان معترض دوم در پشت تريبون حاضر شد و گفت: نمايندگان با راي كبود به اعتبارنامه توكلي ثابت كنيد متحديد! (برگه كبود به معني مخالفت با اعتبارنامه است)
در ادامه نجابت در دفاع از توكلي پشت تريبون رفت و گفت وقتي در خصوص اعتبارنامه توكلي دروغ ميگويند ما چه كاري ميتوانيم انجام دهيم.
دهقاني هم به نمايندگي از چند نفر در دفاع از توكلي صحبت كرد و گفت: آقايان زاهدي، مصري، لاريجاني، مرندي، فولادگر، كامران، فرهنگي، باهنر، زارعي و ... گفتند كه ميخواهيم در دفاع از توكلي صحبت كنيم ولي به لحاظ قانوني دو نفر بايد صحبت كنند.
وي گفت: بايد اين جلسه، جلسه تقدير و تشكر از توكلي بود نه بررسي برخي اتهامات وارده به اعتبارنامه او چرا كه توكلي تنها نماينده دور اول مجلس شوراي اسلامي بوده و سابقه درخشاني در تاريخ جمهوري اسلامي دارد.
دفاع توكلي از اعتبارنامهاش جالبترين حاشيه امروز مجلس بود؛ وقتي لاريجاني گفت كه آقاي توكلي 33 دقيقه وقت دارد تا از خود دفاع كند، خبرنگاران در حال تقسيم وقت براي پوشش صحبتهاي توكلي بودند تا بتوانند به طور كامل انتقال دهند ولي توكلي در كمتر از 5 دقيقه به دفاعيات خود خاتمه داد.
توكلي گفت: "ديدم يكي از معترضين متولد سال 54 است يعني همان سالي كه در زندان شاه بودم و يكي ديگر هم متولد 59 يعني زماني كه من در كنار شهيد رجايي با بنيصدر ميجنگيدم، من حرفي نميزنم." شايد همين جمله توكلي باعث شد تا اكثر نمايندگان به او راي بدهند به طوري كه اعتبارنامهاش با راي قاطع 204 راي موافق به تصويب رسيد.
همچنين مجلس عبدالرضا رحماني را با 198 راي و اميرحسين رحيمي را با 214 راي به رياست و دادستاني ديوان محاسبات كشور انتخاب كردند؛ انتخابي كه يك نامزد بيشتر نداشت و نمايندگان از بين يك نفر، يك نفر را انتخاب كردند.
در بخش ديگري از رودادهاي امروز مجلس، اسماعيل احمديمقدم و سيدمحمد حسيني براي ارائه گزارش ميزبان بهارستانيها بودند كه علي مطهري بعد از صحبت حجج الاسلام آقاي تهراني و سالك گفت: سياستگذاري دولت در حوزه فرهنگ توسط مشايي انجام ميشود و با حمايت احمدينژاد همراه است؛ البته مطهري اين را هم گفت كه وزير فرهنگ بايد تابع ا سلام باشد نه تابع فرهنگ.
راهروي امروز مجلس هم يكي از روزهاي شلوغ و كاري خبرنگاران بود چرا كه اكثر نمايندههاي شاخص براي مصاحبه به راهرو آمده بودند ولي تقلاي خبرنگاران براي گرفتن مصاحبه اختصاصي باعث درگيري لفظي بين آنها شد كه اصلا صورت خوبي نداشت.
حميد رسايي كه از چندي قبل حاضر نبود با باشگاه خبرنگاران مصاحبه كند امروز در راهرو خبر دسته اولي را به باشگاه خبرنگاران داد تا طلسم عدم مصاحبه با اين خبرگزاري را بشكند؛ رسايي معتقد بود باشگاه خبرنگاران برخلاف نظر او مصاحبههاي او را پوشش ميدهد كه البته با كمي صحبت، اين سوءتفاهم رفع شد و رسايي به اعتصاب مصاحبه خود پايان داد.