سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بایدها و نبایدهای استفاده از مایكروویو

تقسیم غذا به قطعات كوچك‌تر و با ضخامت كمتر نیز شیوه‌ مناسبی است كه باعث می‌شود غذا بهتر و راحت‌تر گرم شود.

به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران امروزه در بیشتر خانه‌ها، مایكروویو جایگزین اجاق گاز و فرهای معمولی شده است؛چرا كه كار پختن و گرم كردن غذا را خیلی سریع‌تر و ساده‌تر از قبل انجام می‌دهد.البته اگر خانم خانه شاغل باشد، اهمیت استفاده از مایكروویو دوچندان هم می‌شود؛ به این معنی که وقتی او خسته از محل كارش به خانه برمی‌گردد، به جای این‌كه ساعت‌ها مشغول پخت غذا شود، فقط چند دقیقه‌ای را صرف این كار می‌كند.

ظروف پلاستیكی معمولی برای استفاده در مایكروویو مناسب نیست،چون در اثر حرارت زیاد، ساختار شیمیایی آنها تغییر می‌كند و مواد سمی وارد غذا می‌شود.

با این حال، علاوه بر طعم متفاوت غذاها در مایكروویو و اجاق گاز، باید به نكاتی نیز درباره سلامت انسان و غذا توجه داشت تا استفاده از مایكروویو هیچ مشكلی ایجاد نكند. اشعه‌های مایكروویو، امواج رادیویی با فركانس بسیار بالاست. این امواج در غذا نفوذ كرده و با حركت دادن مولكول‌های آب موجود در آن، باعث گرم شدن غذا می‌شود.

وی با اشاره به سرعت زیاد پخت و گرم‌كردن غذا توسط مایكروویو، می‌گوید: با توجه به این‌كه هرقدر زمان پخت غذا كوتاه‌‌تر باشد، ویتامین‌ها كمتر از بین می‌رود، می‌توان سرعت زیاد پخت غذا توسط مایكروویو را به عنوان مزیتی برای آن به حساب آورد.

برخی از ویتامین‌ها مانند ویتامین C و B1 به مدت پخت بسیار حساس است و به همین دلیل هرچه مدت پخت غذا كوتاه‌تر باشد، این ویتامین‌ها كمتر از دست می‌رود بنابراین پختن غذا در مایكروویو باعث می‌شود در مقایسه با روش سنتی پخت غذا با اجاق گازهای معمولی، ویتامین‌های آن بهتر و بیشتر حفظ شود.

ظرف‌هایی كه برای استفاده در مایكروویو انتخاب می‌شود، باید قابلیت عبور اشعه را داشته باشد تا این اشعه بتواند به غذا نفوذ كند بنابراین ظرف‌های فلزی یا دارای روكش فلزی و نیز فویل‌های آلومینیومی كه اشعه‌ مایكروویو را منعكس می‌كند، نباید در مایكروویو استفاده شود.

بهتر است برای پخت غذا در مایكروویو از ظروف شیشه‌ای و پلاستیكی مخصوص استفاده شود كه در این میان ظروف شیشه‌ای بهتر و مناسب‌تر است. البته فراموش نكنید كه ظروف پلاستیكی معمولی به هیچ‌وجه برای استفاده در مایكروویو مناسب نیست، چون در اثر حرارت زیاد، ساختار شیمیایی آنها تغییر می‌كند و مواد سمی وارد غذا می‌شود.تنها ظروف پلاستیكی مخصوص مایكروویو كه روی آنها نیز ایمنی استفاده در مایكروویو ذكر شده، برای استفاده در این دستگاه مناسب است.

ظروفی كه همراه غذا در مایكروویو خودش هم گرم می‌شود برای استفاده در این دستگاه مناسب نیست و ظروفی پیشنهاد می‌شود كه حین گرم‌شدن غذا، سرد باقی بماند.بنابراین برای این‌كه ظرف مناسب را تشخیص دهید، بهتر است آن را به مدت یك دقیقه داخل مایكروویو قرار دهید و پس از آن حرارت ظرف را كنترل كنید؛ اگر ظرف گرم بود، اصلاً مناسب استفاده نیست، اگر ولرم شد برای دوباره گرم كردن غذا می‌توانید از آن استفاده كنید و اگر سرد باقی مانده بود برای پخت غذا هم مناسب است.

باید به این نكته توجه كنید كه مایكروویو غذا را به صورت یكنواخت گرم نمی‌كند و به همین دلیل ممكن است میكروب‌ها در قسمت‌هایی از غذا كه خوب حرارت ندیده است، باقی بمانند.

همچنین باید به این نكته هم توجه كنید غذایی كه از فریزر خارج می‌شود، قبل از قرار گرفتن در مایكروویو باید به طور كامل از حالت یخ‌زدگی خارج شود چون آب، بسیار راحت‌تر از یخ، اشعه مایكروویو را به خود جذب می‌كند.

برچسب ها: مایکروویو ، فریزر ، اشعه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.