به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از شانا، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تصریح کرد: بر اساس ماده 127 قانون برنامه پنجم توسعه وزارت نفت "راسا" تامین منابع مالی ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس را به عهده دارد و بر اساس قول مهندس قاسمی، وزیر نفت، نقدینگی مورد نیاز برای ساخت این پالایشگاه 360 هزار بشکه ای تامین خواهد شد.
علیرضا ضیغمی با بیان این که پیش تر 200 میلیون یورو از اعتبار این پالایشگاه میعانات گازی از محل منابع وزارت نفت تامین شده بود، افزود: شرکت نیکو (نفتیران اینتر ترید) تا کنون 350 میلیون دلار از منابع ساخت این پالایشگاه را تامین کرده است و 650 میلیون دلار دیگر نیز بر اساس دستور وزیر نفت به این پروژه تزریق می شود.
وی گفت: با تزریق یک میلیارد دلار از اعتبار این پروژه از سوی شرکت نیکو و از محل منابع داخلی وزارت نفت، همه نیازمندی های پالایشگاه ستاره در زمینه تامین کالا برطرف می شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران اعتبار مورد نیاز برای ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس را سه میلیارد و 500 میلیون دلار اعلام و تصریح کرد: تقریبا یک میلیارد و 500 میلیون دلار از این میزان تامین شده است و بر اساس قول وزیر نفت به زودی 650 میلیون دلار اعتبار دیگر برای ساخت این پالایشگاه اختصاص خواهد یافت.
ضیغمی گفت: میزان اعتبار باقی مانده برای ساخت این پالایشگاه یک میلیارد دلار است که امیدواریم با تامین آن شاهد راه اندازی هر چه سریع تر بزرگ ترین پالایشگاه تولید بنزین کشور باشیم.
وی در باره روند راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس گفت: بر اساس برنامه در مرحله نخست واحد تولید گازوییل این پالایشگاه به میانگین تولید روزانه 8 میلیون لیتر راه اندازی می شود و این میزان تا 15 میلیون لیتر افزایش می یابد.
معاون وزیر نفت پیش تر از آغاز تولید فاز یک این پالایشگاه بزرگ نفتی تا خرداد 92 خبر داده بود.
بر پایه این گزارش، بر اساس ماده 127 قانون برنامه پنجم توسعه و با توجه به اهمیت ساخت این دو پالایشگاه میعانات گازی در بخش بالادستی صنعت نفت اجازه سرمایه گذاری 100 درصدی برای ساخت دو پالایشگاه ستاره خلیج فارس و پارس به وزارت نفت داده شده است.
محسن خجسته مهر، معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت، پیش تر در این باره گفته بود: هم اکنون ترکیبی از سهامداران در ساخت این پالایشگاه فعالیت دارند و ما نیز ترجیح می دهیم بخش خصوصی در ساخت این پالایشگاه مشارکت کند، ولی در صورتی که قادر به تامین منابع مالی مورد نیاز نباشند، ما نمی توانیم معطل آنها بمانیم.
پالایشگاه ستاره خلیج فارس 55 میلیون لیتر فرآورده های اصلی موردنیاز کشور را می تواند تامین کند که 36 میلیون لیتر از این میزان بنزین و 14 میلیون لیتر نفت گاز است.
تولید روزانه ۴ میلیون لیتر ال پی جی ( گازمایع)، ۳ میلیون لیتر سوخت جت و ۱۳۰ تن گوگرد از دیگر محصولات تولیدی این واحد پالایشی هستند. ظرفیت ذخیره سازی فرآوردههای نفتی این پالایشگاه در حدود ۱۱ میلیون بشکه است./س