به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، محسن پورفرخی امروز با بیان اینکه کار برداشت محصولات جالیزی در مزارع مدتی است که آغاز شده، اظهار داشت: در سال جاری حدود 450 هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان هفتکل زیر کشت محصولات جالیزی رفته است که بیشتر آن در روستاهای سرتیوک، جارو، طوفماری، ابوتباره و شجیرات هستند.
رئیس بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان هفتکل افزود: عمده این محصولات هندوانه، خیار و خربزه است که در فصل تابستان مورد استفاده مردم قرار میگیرد.
وی با تأکید بر لزوم تبدیل اراضی دیم به آبی، خاطرنشان کرد: با تبدیل اراضی دیم به آبی، میزان تولید گیاهان جالیزی نسبت به سالهای گذشته در این شهرستان افزایش چشمگیر داشته است.
پور فرخی تصریح کرد: بالاتر بودن میزان تبخیر سالانه نسبت به نزولات جوی سبب پدید آمدن وضعیت خاص اقلیمی و اکولوژیکی گرم و خشک در شهرستان هفتکل شده که در نتیجه آن، تاثیر بر عملکرد تولید در واحد سطح است و نیاز آبی گیاه به صورت آبیاری را دوچندان میکند.
این کارشناس ارشد زراعت در ادامه گفت: برای تغییر الگوی کشت مساعدتهایی از قبیل تأمین نهادههای کشاورزی، لوله پلیاتیلن و موتور پمپ برای انتقال آب در مسافتهای طولانی به کشاورزان انجام شد.
وی طرح تغییر الگوی کشت و تبدیل اراضی از دیم به آبی را سبب شکوفایی، رونق اقتصادی و ارتقای سطح معیشت بهرهبرداران دانست و افزود: بهبود و افزایش تولید در واحد سطح و افزایش سطوح زیر کشت از اولویت برنامههای مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان هفتکل در سال زراعی جاری است./ج1