سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهکارهای حفظ امنیت آنلاین در رایانه‌ خانوادگی

میلیون‌ها خانواده در سراسر جهان هر روزه از اینترنت برای یادگیری، تحقیق، خرید، انجام امور بانکی، سرمایه‌گذاری، به اشتراک‌گذاری تصاویر انواع فعالیت‌های دیگر استفاده می‌کنند.

با ورود اعضای خانواده به دنیای آنلاین، صرف نظر از سن آن‌ها، باید آموزش‌هایی در مورد امنیت فضای سایبر به آنها داده شود.موارد زیر برای نشان دادن میزان اهمیت دانستن اصول اولیه محافظت در فضای سایبر کافی است:

هکرها هر 39 ثانیه از طریق اینترنت به کامپیوترهای افراد حمله می‌کنند.


بیش از دویست هزار ویروس کامپیوتری تاکنون شناخته شده و این تعداد هر روز افزایش می‌یابد.


جرائم اینترنتی از سال 2007 تا 2008 حدود 33 درصد افزایش داشته‌اند و در سال 2008 حدود 9.9 میلیون آمریکایی قربانی سرقت یا جعل هویت قرار گرفته‌اند.


در ادامه این گزارش که برگرفته از سایت مرکز ماهر است، به راه‌هایی برای حفظ امنیت اعضای خانواده در اینترنت می‌پردازیم.
1

1- کامپیوتر را کجا قرار می دهید؟


در خانه‌ای که بچه‌ها در آن زندگی می‌کنند، محل قرار گرفتن کامپیوتر خانواده بسیار مهم است. بهتر است که کامپیوتر خانوادگی در محلی از خانه قرار بگیرد که محل رفت و آمد زیاد اعضای خانواده باشد و تعداد ساعاتی که بچه‌ها با این کامپیوتر کار می‌کنند نیز محدود باشد. اطمینان حاصل کنید که سیستم شما دارای نرم افزار امنیتی حاوی ابزارهای کنترلی والدین باشد.


2-برای مشخص کردن محدودیت‌ها تیمی کار کنید


دقیقا در مورد اینکه چه چیزهایی مناسب یا نامناسب هستند، تصمیم‌گیری کنید و در این کار فرزندان خود را مشارکت دهید. برای این کار توجه کنید انواع وب سایت‌هایی که مناسب هستند، اتاق‌های چت و فروم‌هایی که برای مشارکت مناسب هستند؛ صرفا از اتاق‌های چت نظارت شده استفاده کنید.


اطمینان حاصل کنید که فرزندان شما از اتاق‌های چت ".alt" دوری می‌کنند. این اتاق‌های چت می‌توانند حاوی موضوعات نامناسبی برای افراد جوان باشند.


انواع چیزهایی که فرزندان شما می‌توانند به صورت آنلاین در مورد آن بحث کنند و زبانی که نامناسب شمرده می‌شود را مشخص کنید.


3- با یکدیگر در مورد قوانین کامپیوتر خانگی توافق کنید


توصیه می‌شود که این قوانین را وضع کنید: هرگز با نام‌های کاربری که هویت حقیقی را آشکار می‌کند یا تحریک کننده هستند لاگین نکنید.


هرگز کلمه عبور خود را فاش نکنید و هرگز شماره تلفن یا آدرس خود را افشا نکنید و اطلاعاتی را که هویت شما را آشکار می‌کند ارسال نکنید.


هرگز تصاویر نامناسب یا تصاویری که هویت شما را افشا می‌کند ارسال نکنید و هیچ گونه اطلاعاتی را با غریبه‌هایی که به صورت آنلاین ملاقات می‌کنید به اشتراک نگذارید.


هرگز با غریبه‌هایی که به صورت آنلاین آشنا شده‌اید، قرار ملاقات نگذارید. ضمایم ایمیل‌های ارسال شده از طرف غریبه‌ها را باز نکنید و این قوانین را به اطلاع همه اعضای خانواده برسانید.


4- نرم افزار امنیتی نصب کنید


اطمینان حاصل کنید که نرم‌افزار امنیتی مستحکمی دارید که سیستم شما را در برابر ویروس‌ها، هکرها و جاسوس‌افزارها محافظت می‌کند. این نرم‌افزار امنیتی همچنین باید محتوا، تصاویر و وب سایت‌های خطرناک را نیز فیلتر کند. این نرم‌افزار باید مرتب به روز‌رسانی گردد.


5- از ابزارهای کنترلی و نظارتی والدین استفاده کنید


تمامی نرم‌افزارهای امنیتی مهم و پرکاربرد، ابزارهای نظارتی و کنترلی ویژه والدین ارائه می‌دهند. برای یاد گرفتن نحوه کار با این ابزارها زمان بگذارید و از گزینه‌هایی که موضوعات و محتوای نامناسب را فیلتر و مسدود می‌کنند استفاده کنید.


6- به اعضای خانواده یادآوری کنید که افراد آنلاین، غریبه هستند


هرکسی که آنلاین می‌شود باید این نکته را به خاطر بسپارد که صرف نظر از اینکه دوستان آنلاین را چند دفعه به صورت آنلاین ملاقات کنید، صرف نظر از اینکه چه مدت با این افراد چت کرده باشید، و صرف نظر از اینکه چقدر آن‌ها را میشناسید، افرادی که به صورت آنلاین ملاقات می‌کنید افرادی غریبه هستند. دروغ گفتن در مورد هویت شخصی برای فرد آنلاین کاری بسیار ساده است. بچه‌ها باید بدانند که فردی که وانمود می‌کند هم سن آن‌هاست، می‌تواند مردی 40 ساله باشد.


وب سایت‌های شبکه‌های اجتماعی مانند MySpace و Facebook، راه ایده آلی برای ملاقات افراد جدید به صورت آنلاین هستند. بنابراین، شما به عنوان والدین باید وارد این سایت‌ها شده و پروفایل فرزندان خود را چک کنید تا اطمینان حاصل کنید که مکالمات نامناسبی رخ نداده باشد و تصاویر غیرقابل قبولی ارسال نشده باشد. شما باید مکالمات آنلاین فرزندان خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که در معرض خطر افراد خطرناک قرار ندارند.


7- کلمات عبور قوی انتخاب کنید


برای ایجاد کلمات عبور قوی که به راحتی کشف نشوند، با این نکته شروع کنید که کلمه عبور شما حداقل باید 8 کاراکتر داشته باشد و ترکیبی از حروف، ارقام و نشانه‌ها باشد. کلمات عبور باید در فواصل زمانی معین تغییر کنند تا احتمال سوء استفاده از یک کلمه عبور در طول زمان کاهش یابد.


در زیر به تکنیک‌هایی برای ساختن یک کلمه عبور قوی اشاره می‌کنیم:


از چندین کلمه کوچک به همراه علائم نگارشی یا نشانه‌ها استفاده کنید، مانند: "betty,red$car"


علائم و نشانه ها را در وسط یک کلمه قرار دهید، مانند: "Roos%velt"


از یک راه غیر معمول برای مخفف کردن یک کلمه استفاده کنید، مانند: "ppcrnbll"


از حروف اول هر یک از کلمات یک عبارت به همراه یک عدد تصادفی استفاده کنید، مانند: "hard to crack this password" = "htc5tp" کلمه عبور خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.


8- نرم‌افزار امنیتی سیستم خود را چک کنید


نرم‌افزار امنیتی خود را باز کنید و اطمینان حاصل کنید که این سه ویژگی را داراست: آنتی‌ویروس، ابزار ضد جاسوسی و فایروال.


این هسته‌های محافظتی باید با ابزار ضدهرزنامه و نرم‌افزار جست‌وجوی امن نیز تقویت شوند. ایده بسیار خوبی است که خانواده‌ها دارای یک مجموعه امنیتی برروی کامپیوتر خانوادگی خود باشند که شامل ابزارهای کنترلی والدین و ابزارهای جلوگیری از سرقت هویت نیز باشد.


9- آگاه باشید


هرچه بیش‌تر بدانید، از امنیت بیش‌تری برخوردار خواهید بود. برای این منظور به اخبار امنیتی و به روز رسانی‌های امنیتی توجه کنید و مقالات ساده امنیتی را مطالعه کنید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.