به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک
در
طب سنتی دستوراتی وجود دارد به نام ( تدبیر ) فصول که د رتدبیر فصول صیف
یا تابستان مواردی ذکر شده است ، از آن جمله کم خوردن غذاها و نوشیدنی ها
ذکر شده است ، بدلیل اینکه به سبب حرارت هوا ، حرارت عمق بدن میل به آمدن
به سطح بدن را دارد در نتیجه عمق بدن گرمی چندانی ندارد ، از عهده هضم
غذایی قوی برآید .
لذا
قدرت هضم غذا در این فصل از حرکات شدید و رژیمهای سخت و ورزشهای شدید باید
پرهیز کردو لباسهای با جنس کتان پوشیده شود . خوردن ماهی ها ی تازه و کوچک
مانند قزل آلا به دلیل لطیف و سریع الهضم بودن ، همچنین خوردن جوجه مرغ ،
جوجه خروس گوشت بزغاله ای که با تمر و آب انار ترش ، آب غوره و آب لیمو
آماده شده باشد مفید می باشد .
نوشیدن
شربت سکنجبین به لیمو و نارنج نیز مفید می باشد . همچینن خوردن میوه های
تازه ترش و شیرین مانند آلبالو ، گیلاس ، آلو ، آلوچه ، توت سیاه ، هندوانه
و سبزی هایی چون کاهو ، کدو ، خیار و اسفناج توصیه می شود .
/س