به گزارش گروه بين الملل باشگاه خبرنگاران؛اندیشکده "واشنگتن برای سیاست های خاور نزدیک" در گزارشی نوشت: ایران موقعیت خود در قبال غرب را محکم می بیند بنابراین در گفتگوها نیز از خود شتابی بخرج نمیدهد.
بر اساس این گزارش؛سران ایران، اروپا را غرق در بحرانهای مالی می بینند.آنها همچنین معتقدند که آمریکا نیز تمامی تمرکزش بر رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری است .
همچنین این کشور به دلیل دو جنگ فرسایشی در منطقه دیگر رمقی برای ادامه درگیری با کشوری چون ایران ندارد.
*آمریکا بسیار مایل به تعامل با ایران است
این اندیشکده سپس می نویسد: آنقدر که آمریکا محتاج به تعامل با ایران است، اما ایرانیان چنین تصوری را ندارند .همچنین سران آمریکا نیک میدانند که بخاطر تبعات ناشی از درگیری نظامی با ایران اقتصاد شکستهشان بیش از بیش از بین میرود بنابراین آنها از هر رویارویی پرهیز می کنند.
ایران نیز هیچ عجلهای در پاسخ دادن به تقاضاهای غرب ندارد.سران ایران معتقدند که غرب بشدت نگران اقدام نظامی خود یا اسرائیل علیه جمهوری اسلامی است.
*ایران از شدت یافتن تحریم ها نیز آسیبی نمی بیند
از دید این اندیشکده, ایران با درآمدهای حاصله از فروش نفت به قیمت بالا در سال های گذشته خیالش کاملا راحت است.
بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول ،ایران در سال 2003 عایدیش از فروش نفت 23 میلیارد دلار بود در حالی که در سال 2012 الی 2013 این رقم 104 میلیارد دلار رسیده است. حتی با کاسته شدن از میزان صادرات نفت ایران به نصف میزان کنونی باز هم عایدی ایران بقدری خواهد بود که جوابگوی نیازهای داخلی و خارجی کشور را بدهد.
بنابر برخی گزارش ها, ایران هم اکنون 30 میلیارد دلار ذخایر ارزی در خارج دارد.
*مواضع ایران تنها با رفع تحریم ها تغییر مییابد
این اندیشکده در خاتمه نوشت: سران ایران اخیرا نیز اعلام كردهاند غرب در مذاکرت جدی نیست.دیدگاه ایرانیان نسبت به مذاکرات این است که تا تحریمها رفع نشوند هیچ معاملهای در کار نیست .
ایران معتقد است که حتی در صورت توافق با غرب نیز آمریکا یا اسرائیل درصدد خرابکاری و عملیات تروریستی علیه ایران هستند.