به گزارش
سرويس بين الملل باشگاه
خبرنگاران ، پايگاه اينترنتي العرب آنلاين در مقاله اي به قلم صالح النعامي، درباره توجه سران رژيم صهيونيستي به انتخابات رياست جمهوري مصر و نتايج آن نوشت: تلويزيون اسراييل فاش کرد، بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسراييل، تا ساعات اوليه بامداد، روز دوشنبه گذشته، نتايج انتخابات مصر را پيگيري ميکرد و از همان ساعات به منظور رويارويي با واقعيت جديد مصر که در پي پيروزي اخوان المسلمين رخ داد، تماس هاي خود را با مشاوران ارشد خود و دولت آمريکا، آغاز کرد. توجه صهيونيست ها فقط به فهميدن هويت شخص پيروز انتخابات مصر محدود نميشود بلکه آنها با تجاوز از اين حد، تلاش ميکنند در برابر کليات طرح نهضت بايستند که محمد مرسي به عنوان برنامه انتخاباتي خود ارائه داد.
ژنرال يعقوب اميدرور، رئيس شوراي امنيت ملي اسراييل، براي بررسي اين طرح، و ارائه توصيه هاي لازم به تصميم گيرندگان درباره تعامل با اين طرح، کادري متشکل از کارشناسان، پژوهشگران و شرق شناسان تشکيل داده است و نيازي به گفتن نيست که آنها با همکاري با آمريکا، برخي کشورهاي منطقه و بعضي افراد در داخل مصر اين کار را انجام ميدهند. علاوه بر اين اسراييل مطمئن است که شراکت راهبردي که بيش از سي سال با رژيم مبارک داشت، تمام شده است و آنچه بيشتر تل آويو را ناراحت ميکند، آينده اولويت هاي نظامي، اقتصادي و فرهنگي، مرسي است. نکته جالب توجه اين است که بسياري از کارشناسان راهبردي و شرق شناسان صهيونيست، توصيه کرده اند که بخش هاي ارزيابي راهبردي در رژيم صهيونيستي به نظارت بر شيوه هاي توجه به دولت جديد مصر به آموزش، تمرکز کنند؛ چرا که اين مسئله تنها راه مصون ماندن از نظر اقتصادي و نظامي است.
بنيامين اليعازر، که مهندس روابط اسراييل و مصر نام دارد، تصوير تاريکي از آينده اسراييل در صورت پيروزي مرسي ترسيم کرده و گفته است: پيروزي مرسي يعني تغيير محيط راهبردي به گونه اي که براي اسراييل فاجعه بار است و ما بايد براي بدترين سناريوها آماده باشيم.
آويگدور ليبرمن، وزير خارجه اسراييل نيز بعد از مشخص شدن نشانه هاي پيروزي مرسي، تاکيد کرد مصر، اکنون، صدها بار خطرناکتر است و اسراييل بايد براي سناريوهاي بدتر آماده باشد. بر خلاف گفته برخي بقاياي رژيم مبارک که گمان ميکنند پيروزي اخوان المسلمين به رويارويي سريع با اسراييل منجر ميشود، ژنرال رون تيرا، که سمت هاي بسياري در دستگاه هاي اطلاعاتي اسراييل داشته است، تاکيد ميکند که مرسي نيازي ندارد وارد جنگ با اسراييل شود، بلکه کافي است مواضع سياسي و ديپلماتيک شديدي اتخاذ کند تا به صورت بي سابقه اي حاشيه راهبردي مانور را در برابر اسراييل کاهش دهد.
در ادامه آمده است: اکنون مشخص ميشود، آخرين دژي که صهيونيست ها در مصر به آن پناه ميبرند، نظاميان هستند. به گونه اي که مقامات اسراييل در سطح بين المللي، آشکارا و پنهان تلاش ميکنند با اعمال فشار بر نظاميان، آنها را مجبور کنند تا از اختياراتشان عقب نشيني نکنند، اختياراتي که کنار نگذاشتن سياست هاي منطقه اي رژيم مبارک را براي اسراييل تضمين ميکند.
در پايان اين مقاله آمده است: به صورت خلاصه بايد گفت که نتايج انتخابات رياست جمهوري مصر، نقطه عطف آشکاري در روابط صهيونيستي- عربي به خصوص روابط با مصر به شمار ميرود اما تصميم گيرندگان در اسراييل به سادگي در برابر خسارت وارد شده به منافع آنها، تسليم نخواهند شد؛ منافعي که رژيم مبارک آنها را تضمين ميکرد.