وی ضمن اشاره به نقش مهم مدیریت آموزش و پرورش یادآور شد: رؤسای آموزش و پرورش می توانند با نظارت مستقیم و پیگیری مداوم شاهد پیشرفت و توسعه تحولی در مجموعه خود باشند و با مدیریت انسجام یافته مشکلات موجود را رفع نمایند.
حاجی بابایی اضافه کرد: نگاه مدیریتی باید به گونه ای باشد که بتوانیم زیر مجموعه خود را بدون تنش و دغدغه در مسیر تحول و توسعه بنیادین حرکت دهیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بحث ساماندهی نیروی انسان گفت: با تدابیر شایسته و مدیریت خلاقانه بکوشیم مسائل آموزش و پرورش را به سمت و سوی شایسته ای سوق داده و از افزایش هزینه های جانبی برای آموزش و پرورش بپرهیزیم.
وی به اجرای نظام 30-3-6 اشاره کرد و گفت: ریل گذاری در آموزش و پرورش شروع شده است و دیگر نیازی به زیر ساخت نداریم فقط باید در اجرای شایسته برنامه ها بکوشیم.
وی تأکید کرد:با استفاده مطلوب از نیروها در سطح اداره و مدارس بايد به سمت بهینه سازی نیروی انسانی برویم.
حاجی بابایی اظهار داشت: باید به گونه ای برنامه ریزی شود که تا 15 تیرماه ثبت نام ها انجام شده و از پانزدهم تا آخر تیر ماه نیز برنامه کلاسی ها، ابلاغ ها و نقل و انتقال ها به پایان رسیده باشد.
*وظیفه ما ساخت آموزش و پرورش است که مورد رضایت رهبری و مردم باشد
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه وظیفه امروز ما ساختن آموزش و پرورش است که مورد رضایت رهبری و مردم باشد بیان داشت: وظیفه خطیری داریم که آموزش و پرورش را صاحب نام کنیم و گرد و غبار از سیمای تعلیم و تربیت بزداییم.
وزیر آموزش و پرورش ضمن تأکید بر فعالیت مستمر خطاب به رؤسای ادارات گفت: باید آستین را بالا زده وآموزش و پرورش را آن چنان آماده کنیم تا رهبری و مردم نسبت به آن احساس رضایت کنند.
وی تحول در آموزش و پرورش را به خانواده تعبیر کرد و خاطر نشان کرد: برای ساخت توام با تحول آموزش و پرورش باید سختی ها را تحمل کنیم که همراه با شیرینی و نشاط است آن هم زمانی است که می بینید اهداف نتیجه داده است.
حاجی بابایی گفت: معتقدم اگر رییس آموزش و پرورش شهرستان اراده کند و بخواهد می تواند با مدیریتی سازنده مشکلات را حل نماید.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه تصریح کرد: در تمامی برنامه های پیشنهادی وزارت خانه برخی افراد انتقاد داشتند و مدام هم تکرار کرده اند ولی سعی کرده ایم با مدیریت صحیح کارها را نهادینه کنیم.
وی به افزایش سرعت مدیریت و اختصاصی وقت 18 ساعته در شبانه روز برای مدیریت آموزش و پرورش تأکید کرد.
*رشد فضائل انسان در دانش آموزان از مهمترین اقدامات آموزش و پرورش است
حاجی بابایی گفت: یکی از اهداف شکل گیری معاونت تربیت بدنی و سلامت در این وزارتخانه نیز در جهت عمل به این اقدام مهم بوده است.
وی افزود: این معاونت در زمینه مقابله با آسیب های اجتماعی و هدایت دانش آموزان تربیت بدنی سالم و با تهیه فعالیت های ورزش و بهداشت آنان گام های بلندی را برداشته است.
وی بزرگترین خط تهدید کننده جامعه امروز را شکاف بین خانواده ها و فرزندان دانست و اظهار کرد: مسئولان باید تدابیری بیندیشند که خانواده ها اوقات بیشتری را با یکدیگر بگذارنند زیرا براساس نتایج تحقیقات در این اوقات کنار هم بودن خانواده ها و فرزندان به طور قابل محسوسی میزان جرائم در جامعه را کاهش می دهد، اما هر چه فاصله بین خانواده و فرزندان بیشتر شود مشکلات بیشتری در جامعه ایجاد خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: خانواده مدرسه و جامعه رکن اساسی تعلیم و تربیت است و همکار این سه رکن موجب توفیق فعالیت های آموزش و پرورش می شود در غیر این صورت آسیب های اجتماعی به سرعت بروز می کند و به جای پیشگیری باید به دنبال درمان آن ها برآمد.
حاجی بابایی گفت: آموزش و پرورش برای افزایش امنیت و آسایش در جامعه عزم خود را در اجرای بندبند سند تحولی بنیادین براساس فرمایشات مقام معظم رهبری جزم کرده است./ل