به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، از عجبشیر، تراب محمدی صبح امروز در بازدید از این اثر تاریخی در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به عملیات مرمت و بازسازی حمام تاریخی "نوبهار" عجبشیر گفت: این حمام از دو بخش قدیم و جدید تشکیل شده که مراحل نازککاری، لایهبرداری، احیای کانالهای نمزدا، ساماندهی سامانه الکترونیک و نماسازی و بازسازی سقف آن انجام شده است.
وی افزود: در طول مدت چهار سال فعالیتهای مرمتی این اثر تاریخی، حدود 120 میلیون تومان اعتبار به آن اختصاص یافته که با تخصیص بودجه سالجاری پیشبینی میشود تا پایان سالجاری آماده بهرهبرداری شود.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجانشرقی در فهرست آثار ملی با بررسی قدمت و دوره تاریخی حمام تاریخی نوبهار گفت: این حمام متعلق به اوایل پهلوی و اواخر قاجار بوده و از دو بخش قدیمی و جدید تشکیل شده است.
محمدی ادامه داد: بخش جدید، قسمتهای الحاقی است که در دوره معاصر به این بنا اضافه شده و در عملیات بازسازی، این بخش حذف و مطابق با طرح اولیه مرمت شد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه حمام "نوبهار" در مسیر بازار قرار گرفته، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی در نظر گرفته است که بخش قدیم این حمام را برای فعالیتهای نمایشگاهی مورد بهرهبرداری قرار داده و بخش جنبی آن را که در بازار واقع شده تبدیل به بازارچه صنایع دستی کند.
وی در تشریح فضای حمام "نوبهار" گفت: این حمام تاریخی تابع معماری سنتی بوده و از پی تا سقف آن سنگی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی افزود: حمام سنتی نوبهار شامل بخشهای هشتی (ورودی)، سربینه، فضای میان بر، فضایتر (گرمخانه)، دو فضای جنبی خلوتی و خزینه است.
محمدی یادآور شد: در گذشته این حمام کاربرد روزانه داشته و فضای اختصاصی زنانه و مردانه نداشت و در روزهای مشخصی مورد استفاده زنان یا مردان قرار میگرفت./ج1