اميد نجيب زاده تهيه كننده برنامه كودك و نوجوان در گفتگو با خبرنگار
حوزه راديو و تلويزيون باشگاه خبرنگاران در خصوص تفاوت اجراي مجريان امروز با گذشته گفت: تعداد مجريان نسبت به زمان گذشته بيشتر شده كه باعث جذب مخاطب بيشتر مي شود.
وي افزود: در گذشته مجريان تسلط بيشتري روي موضوع از لحاظ مخاطب شناسي، نحوه اجرا و ميزان اطلاعات داشته اند، اما در حال حاضر مجريان در قالب تيپ عمل ميكنند كه به دليل تكراري شدن طي مرور زمان باعث دلزدگي كودكان مي شود.
نجيب زاده در ادامه گفت: به برنامه هاي كودك از نگاه بزرگسال نظاره مي شود و اين از اختلالات وارده بر توليد برنامه هايي براي قشر سني كودك و نوجوان به حساب ميآيد چون برخلاف بزرگسالان، كودكان قدرت تجزيه و تحليل موضوع را ندارند و بايد با صراحت براي آنان برنامه توليد كرد.
وي در ادامه با بيان اينكه رنگ آميري و تصويرسازي موجب تقويت تصورات كودكان مي شود، اظهار داشت: تركيب رنگ هاي دكور بايد از تناسب مشخصي برخوردار باشند و رنگ هاي تند و شاد در دكور باعث جذب بيشتر كودكان مي شود، ولي متاسفانه در بيشتر برنامه ها فقط لباس مجري يا چيدمان را تغيير ميدهيم.
تهيه كننده برنامه كودك و نوجوان با اشاره به اين نكته كه تاثير تلويزيون اگر بيشتر از خانواده نباشد كمتر نيست، گفت: كودكان به دليل حضور كمرنگشان در اجتماع به طور طبيعي بيشترين تاثير را از برنامه هاي كودك ميگيرند كه همين برنامه ها بر نقش اجتماعي كودكان در آينده تاثير مي گذارند.
نجيب زاده بيان كرد: به دليل عدم توجه به محتوا و عدم كارشناسي، برنامه ها از جذابيت و شادي سابق برخوردار نيستند و در صورت كارشناسي عميق در متن و محتوا در كنار روانشناسي كودك ميتوان برنامه هاي موثر و جذابي را ارائه داد.
وي با اشاره به عوامل تخصصي در اين موضوع گفت: بايد در زمينه محتوا، اجرا و دكور تخصصي تر عمل شود، صرف اين كه به ظاهر توجه شود ممكن است براي مدت كوتاهي جذاب باشد، اما بعد از گذشت زماني به علت تكراري بودن خسته كننده ميشود و كاهش علاقه كودكان به برنامه ها را به دنبال دارد.
تهيه كننده برنامه كودك و نوجوان در ادامه اظهار داشت: اگر برنامه اي نگاه كودكان را درك كند ايجاد خلاقيت در ذهن او خواهد كرد و از اين طريق ميتوانيم قوه تخيل وي را تحريك كرده و تصورات او را تقويت كنيم./ي2