به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراك؛سودای پخت یا جوششیرین با فرمول شیمیایی 3NaHSO، یک افزودنی شیمیایی است که در فرمولاسیون ساخت فرآوردههای شیمیایی از قبیل پاککنندهها، پودر پخت و صنایع آبکاری فلزات در مقادیر مختلف مورد استفاده قرار میگیرد ولی سالهاست که این افزودنی شیمیایی بسیار مورد توجه نانوایان قرار گرفته و برخی از آنان به دلیل ناآگاهی جوششیرین را جایگزین خمیرمایه کردهاند که درباره آن نکاتی را ارائه میکنیم:
مضرات:مضرات استفاده از جوششیرین به دو دسته تقسیم میشوند:
الف) اثرات سوء جوش شیرین بر کیفیت نان
مصرف توام جوششیرین و خمیرمایه که بعضی نانواها از ان استفاده میکنند، عملاً موجب اتلاف هزینه و تحدید فرآیند تخمیر است.
کربناتسدیم باقیمانده در نان سبب تیرگی رنگ مغز نان میشود و نان بوی نامطبوعی به خود میگیرد.
کربناتسدیم باقیمانده در نان در موقع مصرف مزه نامطبوعی میدهد که به نام نیش سودا شناخته میشود.
مصرف بیکربنات سدیم از آن رو که سبب رسیدن سریع و کاذب خمیر و تولید خمیر نارس و در نهایت به بیات شدن سریع و دورریز هر چه بیشتر نان میشود.
نانهای حاصله از جوششیرین طعم و مزه طبیعی نان را ندارند./ب