به گزاش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام؛ غلامرضا ابدالی با بيان اينكه پرندگان مهاجر همه ساله در فصل سرما از مبدا آسیای میانه و حوزه شمالی آن پس از طی صدها کیلومتر فاصله جغرافیایی وارد زیستگاههای حیات وحش استان میشوند، افزود: حضور این پرندگان مهاجر در زیستگاهها، تالابها و سدهای سطح استان تا آخر دو فصل پاییز و زمستان در استان ادامه دارد.
ابدالی با بیان اینکه 36 گونه پستاندار در سطح استان ایلام وجود دارد و به صورت فصلی سرشماری و آمارگیری میشوند، خاطرنشان کرد: پستانداران سالانه دو بار در فصلهای تابستان و پاییز سرشماری میشوند.
وی با اشاره به اینکه گونههای متنوع از پستانداران در زیستگاهها وجود دارد واین خود زیبایی خاصی به مناطق زیستی استان بخشیده است، اضافه کرد: پستانداران موجود در زیستگاههای سطح استان شامل خزندگان، دوزیستان، لاک پشتان و آبزیان هستند و تحت پوشش مدیریت حیات وحش قرار دارند.
معاون محیط زیست منابع طبیعی استان ايلام به مناطق حفاظت شده و شکار ممنوعه در سطح استان اشاره و تصریح کرد: با وجود اینکه استان ایلام دارای بیش از 425 کیلو متر مرز با کشور عراق است، تمام مرز موجود به عمق 10 کیلومتر شکار ممنوع شده است و هیچ کس حق شکار پرندگان این منطقه را ندارد.
ابدالي با بیان اینکه بیش از چهار منطقه شکار ممنوعه در استان وجود دارد، خاطر نشان کرد: کبیرکوه به مساحت 20 هزار هکتار، دینارکوه به مساحت 30 هزار هکتار، کولگ 58 هزار هکتار، مانشت و قلارنگ به مساحت 33 هزار هکتار، آثار طبیعی دهلران به مساحت 1400 هکتار و و اثر طبیعی تنگه رازیانه به مساحت 75 هکتار از جمله مناطق شکار ممنوعه و حفاظت شده است.
وی با اشاره به اینکه حفاظت از حیات وحش وظیفهای عمومی است، تاکید کرد:یگان حفاظت به صورت مستمر و مداوم بر مناطق حفاظت شده نظارت میکند و با هرگونه تخلف و شکار پرندگان ممنوع با متخلفان برخورد قانونی و شدید خواهد شد./س