به گزارش
گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران ، مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز گفت : طرح بيابان زدايي باهدف جلوگيري از فرسايش خاک و حفظ بهينه منابع طبيعي به روشهاي اصلاح و احياء در 51 هزار و 720 هکتار از اراضي بياباني استان البرز اجرا مي شود.
در پديده بيابان زايي که براثر حرکت شنهاي روان بوجود مي آيد خاصيت حاصلخيزي و بيولوژيک خاک از بين مي رود که براي مقابله با اين خطر از روشهاي مختلفي مانند کاشت نهال هاي مقاوم در برابر کم آبي و تثبيت شنهاي روان با بکاري گيري مواد خاصي مانند روغن استفاده مي شود.
حسين مير رجبي گفت : حرکت شنهاي روان و افزايش بيابان ، امنيت منابع زيستي از جمله منابع آب ، خاک ، گياه و در نهايت انسان را به خطر مي اندازد.
وي درخصوص اجراي طرح مقابله با بيابان زايي گفت : از ابتداي برنامه اول تا پنجم از سال 1368 تاکنون ، حدود 12 هزار و 130 هکتار در سطح استان بيابان زدايي داشتيم که از اين ميزان 8 هزار هکتار در سطح شهرستان کرج و 4 هزار و 130 هکتار در سطح شهرستان نظرآباد بود.
سالانه حدود 150 هزار اصله نهال در استان توليد مي شود که در سال 90 با صرف اعتباري بيش از 180 ميليون تومان 113 هکتار از اراضي استان نهال کاري شد./ج2