سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قزوين/

راه اندازی کمیسیون کشاروزی اتاق بازرگانی قزوین

کميسيون کشاورزي اتاق بازرگاني قزوين راه اندازي شد

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران  قزوين به نقل از روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين  در جلسه اي که با حضور محمدرضا صفري رئيس سازمان جهاد کشاورزي، عليرضا کشاورز رئيس اتاق بازرگاني، جمعي از فعالان عرصه کشاورزي و توليد کنندگان دام و طيور برگزار شد،کميسيون کشاورزي در اتاق بازرگاني قزوين فعاليت خود را آغاز کرد.

رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان قزوين در اين جلسه  گفت: با توجه به ظرفيتهاي فراوان و قابليتهاي مستعد ايجاد شده در بخش کشاورزي، گردش مالي اين بخش امسال از سه هزار و 700 ميليارد تومان فراتر رفت.

دكتر محمدرضا صفري اظهارداشت: کشاورزي در ايجاد اشتغال پايدار نقش مهمي دارد و مکانيزه شدن اين بخش مي تواند به رونق اقتصادي کمک موثري کند.

وي افزود: با اصلاح سيستم هاي سنتي کشاورزي به مدرن و بهره گيري از تکنولوژي روز شايد در بخشي شاهد کاهش اشتغال باشيم اما با افزايش محصول و راندمان کار زمينه اشتغال به کار افراد در بخشهاي ديگر فراهم مي شود.

اين مسئول يادآورشد: کشاورزي موتور محرکه اقتصاد است اما در شرايط کنوني بايد آموزش بازرگاني و آشنايي توليدکنندگان با روش هاي نوين بازاريابي بيش از گذشته براي بهره برداران فراهم شود.

صفري بيان کرد: صندوق توسعه کشاورزي استان اين ظرفيت و قابليت را دارد که براي ايجاد صنايع تبديلي تسهيلات لازم را در اختيار توليدکنندگان قراردهد که اميدواريم با راه اندازي کميسيون کشاورزي در اتاق بازرگاني زمينه استفاده از اين تسهيلات فراهم شود.

رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان قزوين تصريح کرد: دغدغه ما اين است که صنعت در استان بايد تکميل کننده کشاورزي باشد و با داشتن بازارهاي مصرف، نزديکي به تهران و قابليتهاي توليدي قادريم کارهاي بزرگي در استان انجام دهيم.

وي يادآورشد: اگر بتوانيم در استان قزوين در زمينه صنايع تبديلي بيشتر کار کرده و آن را توسعه دهيم مي توانيم ثروت پايداري توليد کنيم.

صفري گفت: توانمنديهاي توليد در بخش کشاورزي استان در چند سال اخير رشد قابل توجهي داشته و در صنعت گاوداري از اروپا نيز جلوتريم و در زراعت به سرعت در حال طي کردن مراحل پيشرفت هستيم هر چند در زيرساختهاي کشاورزي در سالهاي گذشته کمي عقب مانده بوديم اما اين عقب ماندگي هم در حال جبران شدن است.

اين مسئول همچنين گفت: آنچه در کشاورزي مغفول مانده بخش بازرگاني و بازاريابي است هر چند عده زيادي در اين زمينه فعالانه وارد کار شده اند و انواع نهاده ها را داريم اما همچنان در عرصه تجارت و بازرگاني بخش کشاورزي عقب هستيم که بايد جبران شود.

رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان قزوين اظهارداشت: انجمن هاي صنفي در کشاورزي استان در حال شکل گيري است و اولين مجوز صنفي باغداران بزودي در قزوين صادر مي شود و با راه اندازي کميسيون کشاورزي در اتاق بازرگاني اتفاق مبارکي رخ داده و فرصت خوبي در استان ايجاد شده تا بتوانيم خلاء هاي موجود در توسعه فعاليتها بويژه بازاريابي و بازرگاني را برطرف کنيم.

صفري گفت: کشاورزي استان قزوين در آستانه ورود به مرحله تکامل يافته خود است که اين کار با تجارت و بازرگاني محقق مي شود.

وي اضافه کرد: کميسيون کشاورزي بايد بتواند تصميمات درست بگيرد و جهاد کشاورزي نيز با استفاده از کارشناسان و معاونان متخصص خود از فعاليتهاي اين کميسيون حمايت جدي خواهد کرد.

صفري گردش مالي بخش کشاورزي را بسيار بالا و مهم دانست و اظهارداشت: در سه سال پيش ميزان گردش مالي در بخش کشاورزي يک هزار و500 ميليون تومان بود که اين ميزان در سال 90 به سه هزار و 700 ميليارد تومان بالغ شده است.

وي گفت: در مسير تکاملي بخش کشاورزي گامهاي بلندي برداشته ايم که اجراي طرح هاي آبياري نوين، صنايع تبديلي، احداث سردخانه ها، سيلوها و واحدهاي جديد توليدي و بسته بندي در حال تقويت و پيشرفت است.

رئيس سازمان جهاد کشاورزي از اصلاح ساختار صنعت دام و طيور خبر داد و بيان کرد: توليد مرغ با وزن کم در حال اجرايي شدن است و در توليد محصولات ارگانيک نيز شاخص کشوري هستيم.

اين مسئول اختصاص رديف بودجه مستقل براي دشت قزوين و مديريت هوشمند کشاورزي را از جمله دستاوردهاي ارزشمند بخش کشاورزي در سالهاي اخير دانست و گفت: در حال گذر از کشاورزي سنتي به مدرن هستيم و اين اتفاق جايگاه استان را بسيار ارتقا خواهد بخشيد.

وي ضمن ابراز خرسندي از راه اندازي کميسيون کشاورزي در اتاق بازرگاني اظهاراميدواري کرد که فعاليت هاي اين کميسيون بتواند به توسعه صادرات محصول و هماهنگي و انسجام فعاليتها کمک موثري کند.

نائب رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و کشاورزي قزوين نيزدر اين جلسه گفت: در راستاي تحقق فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر حمايت از توليد داخلي از آنجا که بخش مهمي از توليدکنندگان استان در بخش کشاورزي فعاليت مي کنند هماهنگي و ساماندهي امور آنها ضروري است.

مجيد کشاورز مقدم افزود: با تصويب قانون بهبود کسب و کار فعاليت کشاورزي هم به عنوان اتاق بازرگاني اضافه شده که شناسايي توانمندي و مشکلات و نيز نخبگان بخش کشاورزي از اين طريق مي تواند به موفقيت برنامه ها کمک کند.

وي تصريح کرد: استفاده از نخبگان بخش کشاورزي بايد در اولويت برنامه هاي کميسيون کشاورزي قرار گيرد تا نبود انسجام قوي در اين بخش جبران شود.

مسئول جديد کميسيون کشاورزي اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و کشاورزي قزوين يادآورشد: وجود تشکلي قوي و جامع در کشاورزي مي تواند به حل سريعتر مشکلات اين بخش مهم کمک کند.

بازاريابي محصولات کشاورزي نياز ضروري تجارت

کشاورز مقدم يادآورشد: ضعف عمده در کشاورزي نداشتن بازاريابي قوي و علمي براي فروش محصولات باغي و زراعي است که اميدواريم با تشکيل کميسيون جديد کشاورزي در اتاق بازرگاني بتوانيم ضمن انتقال مشکلات توليدکنندگان مسير حل آنها را تسريع کرده و به فروش محصول در بازارهاي خارجي هم کمک کنيم.

وي افزود: راه اندازي اتاق فکر، اعزام هيئتهاي تجاري تخصصي کشاورزي به سفرهاي خارجي، دعوت از هيئتهاي خارجي فعال در بخش کشاورزي از کشورهاي هدف صادراتي، معرفي روش هاي نوين توليد محصول، بازاريابي و تشکيل کارگروههاي تخصصي در بخشهاي دام و طيور، خشکبار، محصولات باغي و زراعي از ديگر برنامه هايي است که با تشکيل کميسيون کشاورزي اجرايي خواهد شد.

اين فعال کشاورزي بيان کرد: در سال گذشته نيمي از کالاهاي وارداتي کشور در بخش کشاورزي بوده که کميسيون کشاورزي اتاق مي تواند در اين زمينه نيز راهبرد و پيشنهادهاي لازم در حمايت از توليدکننده داخلي را به مسئولان کشور منعکس کند.

کشاورز مقدم يادآورشد: کاهش اشتغال بخش کشاورزي از پنج ميليون به چهار ميليون نفر بيانگر استفاده از تکنولوژي روز و تجهيزات مدرن است که اين کار به افزايش محصول و ايجاد شغلهاي جديد در بخشهاي ديگر منجر شده است.

وي از رئيس و معاونان سازمان جهاد کشاورزي خواست با حمايت جدي و کارشناسي از فعاليت کميسيون کشاورزي زمينه توسعه صادرات کشاورزي را فراهم کنند.

مجيد کشاورز مقدم نائب رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و کشاورزي قزوين، از زيتون کاران برتر و نمونه استان است که مديريت عاملي يک شرکت توليد فرآورده هاي زيتون را در استان قزوين بر عهده دارد.

در اين نشست توليدکنندگان بخش کشاورزي ديدگاهها و پيشنهادهاي خود را  در خصوص فعاليتهاي کميسيون جديد کشاورزياتاق بازرگاني ارائه کردند.

تعريف بسته هاي آموزشي کاربردي براي کشاورزان، استفاده از تسهيلات صندوق توسعه کشاورزي، برگزاري همايش بزرگ صنعت، کشاورزي و اتاق بازرگاني براي تقويت ارتباط دستگاههاي اجرايي از جمله پيشنهادهاي ارائه شده بود./س


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.