به گزارش خبرنگار باشگاه خبر نگاران اروميه اين جلسه که با محوریت نظارت بهداشتی بر طرحهای تولید مواد لبنی و مراکز جمع آوری شیر و نیز مشکلات بهداشتی کشتارگاههای سنتی و طرح تجمیع کشتارگاههای استان در دانشگاه علوم پزشكي اروميه برگزار شد.
دکتر ساکی دبیر این کارگروه با بیان اینکه قانون برنامه پنجم توسعه کشور در راستای ارتقای سلامت جامعه رسالت این کارگروه را با اهمیت تر نموده است گفت: با توجه به افزایش میزان سرطانهای ناشی از مشکلات در تولیدات مواد غذایی، لازم است با نظارت حاکمیتی بتوانیم سلامت مردم را مورد توجه جدی قرار دهیم و در این راستا آموزش و تقویت بخش خصوصی در اولویت می باشد.
همچنین دکتر فتح الهی در سخنانی با اشاره به اینکه نباید اعتماد مردم را به یاس تبدیل کنیم و سوء استفاده از اعتماد مردم را قویاً نهی کرد، خواستار بهره مندی از قدرت منطق و در صورت لزوم قوه قهریه در اعمال حاکمیت نظارتی برای ارتقای سلامتی مردم شد.
در این جلسه با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد تولید شیر استان بصورت سنتی می باشد، مصوب شد ستاد بهبود کیفیت شیرخام استان به ریاست جهاد کشاورزی طرح اجرایی کامل و مشخصی را تهیه و به دبیر خانه کارگروه ارسال نماید و همچنین مصوب شد نسبت به تجمیع کشتارگاههای فعال استان به کشتارگاههای صنعتی با محوریت شمال استان در خوی، مرکز استان ارومیه و جنوب استان در مهاباد یا نقده اقدام گردد .
گفتني است معاون سیاسی و اجتماعی استانداری ریاست کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی و رئیس دانشگاه دبیری این کارگروه را بر عهده دارد.
از وظایف کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
الف: اجرایی نمودن تصمیمات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی
ب: مشکلات استانی مربوط به سلامت و امنیت غذایی استان و انعکاس پیشنهادهای مربوط به دبیرخانه شورا
ج: ارتقای خدمات سلامت و امنیت غذایی در سطح استان
د: وضعیت سلامت جسمی در گروه سنی کودکان و نوجوانان به ویژه دختران و راههای بهبود آن
هـ: پیشگیری از عفونت و بیماری ایدز و کنترل آن
و: بسته های تربیت بدنی در جهت سلامت عمومی/س