سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نبايد توقع داشت مذاكرات در يك يا چند جلسه به نتيجه برسد

ثمره هاشمي در پاسخ به این سوال كه آیا مذاكرات آتی ایران و 1+5 در مسكو دارای نتایج مثبتی خواهد بود؟ گفت: نباید توقع داشت مذاكرات نمایندگان ایران و كشورهای 1+5 در یك یا چند جلسه به نتیجه برسد.


به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدمجتبی ثمره هاشمی در گفتگو با روزنامه یومیوری ژاپن اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران برای حضور فعال و سازنده در این مذاكرات آمادگی كامل دارد، اما براساس تفاهم صورت گرفته در مذاكرات بغداد قرار بر این بوده كه در فاصله بین مذاكرات بغداد تا مسكو معاونین آقای جلیلی و خانم اشتون جلساتی برای تعریف دستور كار نشست مسكو برگزار كنند كه تا به حال با وجود تماس‌های مكرر طرف ایرانی با معاون خانم اشتون و نگارش چند نامه برای وی واكنشی از طرف گروه 1+5 برای این موضوع مشاهده نشده است.


* نبايد توقع داشت مذاكرات در يك يا چند جلسه به نتيجه برسد

وی در پاسخ به این سوال كه آیا ایران آماده مذاكره درباره موضوع غنی سازی 20 درصدی هست یا خیر؟ گفت: مذاكرات ایران با كشورهای1+5 در مرحله ابتدایی بوده و هنوز به مرحله ای نرسیده‌ایم كه بحث به این موضوع رسیده باشد تا مشخص شود كه دو طرف درباره آن چه نظراتی دارند.

وی در پاسخ به این سوال كه چرا مذاكرات بغداد به نتیجه مشخصی نرسید و آیا مذاكرات آتی ایران و 1+5 در مسكو دارای نتایج مثبتی خواهد بود؟ اظهار داشت: نباید توقع داشت مذاكرات نمایندگان ایران و كشورهای 1+5 در یك یا چند جلسه به نتیجه برسد؛ گفتگوهای استانبول و بغداد برای دستیابی به مدالیته نحوه اقدامات و تعیین خط سیر مذاكرات و محور آنها بر مبنای گفتگو در راستای همكاری موضوعی و طراحی حركت گام به گام و اقدام متقابل بود.


* ايران به پايبندي گروه 1+5 به توافقات بغداد اميدوار است

دستیار ارشد رییس‌جمهوری درباره مذاكرات مسكو، گفت: اما جمهوری اسلامی ایران همچنان امیدوار است كه كشورهای 1+5 به توافقات نشست بغداد پایبند باشند.

وی در پاسخ به این سوال كه آیا در مذاكرات اخیر ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی توافقی برای همكاری شده و آیا ایران به نمایندگان آژانس بین المللی انرژی اتمی با افراد مورد نظر و بازدید آنها از مكانهای مورد درخواست را خواهد داد؟ اظهار داشت: همه همكاری‌های جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبتنی بر معاهده ان‌پی‌تی و اساسنامه آژانس است و بدیهی است كه طرح هر موضوعی خارج از چارچوب معاهده ان‌پی‌تی و اساسنامه آژانس نیاز به مذاكره و تفاهم دارد و این امری معمول بین ایران و آژانس است.

دستیار ارشد رییس‌جمهوری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینكه آیا جمهوری اسلامی ایران در مذاكرات به‌دنبال رسمیت بخشیدن به حق غنی سازی اورانیوم برای خود در سطح و جامعه بین المللی است؟ تصریح كرد : ایران یكی از اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده و معاهده ان پی تی را امضا كرده و بر همین اساس حق غنی‌سازی برای ایران مسلم و غیر قابل بحث است، چه این موضوع از سوی برخی كشورها به رسمیت شناخته شد و چه نشود.

ثمره هاشمی اظهار داشت: اما اصول اعتماد متقابل اینگونه اقتضاء می كند كه همه كشورها به اعتبار عضویت ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی و پایبندی به معاهده ان پی تی و اساسنامه آژانس، به این حق اساسی و مسلم جمهوری اسلامی ایران اعتراف كنند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص ارزیابی از تأثیرات تحریم‌های آمریكا و كشورهای اروپایی علیه ایران، خاطر نشان كرد: جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز تشكیل و پس از ساقط كردن دیكتاتوری رژیم پهلوی و حكومت وابسته به آمریكا با تحریم مواجه بوده و این موضوع جدیدی برای ملت ایران نیست.

دستیار ارشد رییس جمهوری اضافه كرد: ایران كشوری بزرگ و دارای منابع عظیم انرژی، معادن غنی گوناگون، زمین‌های زراعی وسیع، منابع دریایی و خشكی و جنگل و از همه اینها مهمتر دارای منابع عظیم انسانی بوده و ملت ایران از اراده‌ای قوی و مستحكم برای حفظ استقلال و حركت بسوی پیشرفت و دفاع از دستاوردهای تاریخی خود برخوردار است.

ثمره هاشمی گفت: جمهوری اسلامی ایران با اتكا به همین توانمندی‌ها همه محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها را تبدیل به فرصت نموده و در سال‌های اخیر تنها در حوزه صنعت نفت و گاز نزدیك به 20 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری كرده و از دو سال پیش اجرای حدود 50 میلیارد دلار پروژه نفتی را آغاز كرده كه به خواست خدا تا 30 سال آینده به بهره‌برداری خواهند رسید.


* دانشمندان ايراني تحريم ها را به فرصت تبديل كردند

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران امروز بسیاری از محصولات صنعتی و كشاورزی را كه در گذشته از خارج وارد می‌شد با كیفیت جهانی تولید می‌كند و حساس‌ترین و پیشرفته‌ترین تكنولوژی‌های جهان را در اختیار دارد و این حاصل نشده مگر به همت جوانان و دانشمندان ایرانی كه تحریم‌هایی را كه به خیال تحمیل محدودیت بر ایران روا داشته شد، به فرصت تبدیل كردند.

دستیاری ارشد رییس جمهوری در ادامه با بیان اینكه اینگونه نیست كه تصمیم‌های یكجانبه دولت آمریكا و همپیمانانش در همه دنیا رعایت شده و اجرا شود، اظهار داشت: دنیا، دنیای بزرگی است و همه ملت‌ها و دولت‌ها تابع محض آمریكا و همپیمانانش نیستند.

ثمره هاشمی تصریح كرد: آمریكا و كشورهای غربی امروز از حل مشكلات داخلی خود عاجزند و هرگز نخواهند توانست همه كشورهای جهان را به اعمال اراده خود علیه ملت ایران وادار كنند و عناوینی چون تحریم‌های سهمگین و فلج‌كننده فقط در خیال و تصورات آمریكا و همپیمانان او وجود دارد؛ ملت ایران با همراهی دولت از همه این موانع با موفقیت عبور خواهند كرد و اگر امروز كسی در خیابان‌های ایران قدم بزند به خوبی درخواهد یافت كه هیچ نشانی از آثار ادعایی تحریم در ایران وجود ندارد.

وی در پاسخ به این سوال كه آیا تحریم‌ها باعث گرانی‌ كالا و خدمات در ایران نشده است؟ تصریح كرد: عوامل متعددی در گرانی‌ها مؤثر هستند اما خوشبختانه امروز در كشور سطح عمومی درآمد افراد افزایش یافته و به عنوان مثال در حالی كه هفت سال قبل و همزمان با آغاز روی كار آمدن دولت احمدی‌نژاد تعداد خودروهای سواری در ایران 6 میلیون دستگاه بود امروز این تعداد از 13 میلیون دستگاه فراتر رفته و ناگفته پیداست كه این افزایش بیش از دو برابری چه مفهومی دارد.


* علت اصلي افزايش قيمت ها بحران اقتصادي بين المللي است

دستیاری ارشد رییس جمهوری ادامه داد: یكی از دلایل اصلی افزایش قیمت‌ها بحران‌های اقتصادی در عرصه بین‌المللی است كه عاملان آن سرمایه‌سالاران حاكم بر كشورهای غربی هستند و هیچ كشوری را نمی‌توان یافت كه متاثر از قیمت‌ها با افزایش قیمت‌ها مواجه نشده باشند.

ثمره هاشمی اعمال تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران را از اشتباهات تاریخی آمریكا و كشورهای اروپایی برشمرد و خاطر نشان كرد: ایران ده‌ها میلیارد یورو با كشورهای اروپایی مبادلات تجاری داشت كه در سال‌های اخیر این رقم به طور چشمگیری كاهش یافته و این تنها به زیان كشورهای اروپایی است چرا كه ایران راه‌های جایگزین بسیاری برای انجام مبادلات تجاری خود یافته و معطل كشورهای اروپایی نمانده و در این بین این شركت‌های پرشمار اروپایی هستندكه به مقامات ایرانی مراجعه كرده و از آنها درخواست دارند تا در لیست سیاه جمهوری اسلامی قرار نگیرند و اظهار امیدواری می‌كنند كه به زودی شرایط تغییر كند.

وی با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با سیاست اعمال تحریم ملت ایران در طول این سال‌ها از سوی دشمنان كاملاً موفق بوده است، گفت: اولاً توانمندی‌های ملی خود را ارتقاء داده و نیز اثبات كرد كه دیگر زمان تحمیل اراده زیاده‌خواهان بین‌الملل به اراده ملت‌ها به پایان رسیده است.


* پس از طرح هدفمندي در حوزه انرژي 20 ميليارد دلار صرفه جويي شده است

ثمره هاشمی در پاسخ به سوالی درباره دستاوردها و پیشرفت‌های به دست آمده در دو دوره ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد گفت: جمهوری اسلامی ایران در این سال‌ها در زمینه‌های گوناگون پیشرفت‌های مهمی به دست آورده است؛ یكی از مشكلات تاریخی ایران مصرف بی‌رویه انرژی بخاطر قیمت ارزان آن بود و بخش زیادی از حامل‌های انرژی متاثر از این قیمت پایین به راحتی قاچاق می‌شد و كسی به فكر صرفه‌جویی نبود، اما امروز و پس از اجرای قانون هدفمند كردن یارانه‌ها گام‌های اولیه برای سامان دادن به موضوع مصرف انرژی برداشته شده و تاكنون فقط در مصرف انرژی حدود 20 میلیارد دلار صرفه‌جویی شده است.

دستیار ارشد رییس‌جمهور فعال شدن بورس و ارتقاء جایگاه بورس كشور به عنوان یكی از موفق‌ترین بورس‌های دنیا را از دیگر موفقیت‌های دولت دكتر احمدی‌نژاد عنوان كرد و اظهار داشت: از آنجا كه اقتصاد ایران وابستگی زیادی به نظام اقتصادی جهانی نداشت از بحران جهانی تاثیر كمتری پذیرفته و به همین دلیل امروز شاخص بورس ایران نسبت به بسیاری از كشورها از ثبات و اطمینان بسیار بالاتری برخوردار است.

وی سفرهای استانی را از ابتكارات دولت دكتر احمدی‌نژاد در راستای اجرای عدالت دانست و تصریح كرد: تا به حال در دولت‌های نهم و دهم 100 سفر استانی انجام شده است كه در آنها نه فقط رییس جمهوری بلكه همه اعضای دولت حضور داشته و جلسات هیات دولت در استان‌ها برگزار شده است كه این موضوع باعث برقراری ارتباط نزدیك بین مردم و دولتمردان و آشنایی مسئولان با نیازمندی‌های هر منطقه از نزدیك شده و تأثیر زیادی در تسریع عمران و آبادانی، پیشرفت و رفت محرومیت از مناطقی داشته كه پیش از این كمتر به آنها توجه شده بود.

دستیار ارشد رییس جمهوری با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران در حدود هفت سال گذشته دستاوردهای چشمگیری در عرصه پیشرفت‌های علمی داشته است، خاطر نشان كرد: امروز و براساس اعلام منابع رسمی جهانی سرعت پیشرفت علمی ایران حدود 13 برابر متوسط سرعت پیشرفت علم در جهان است و ایران در این سال‌ها در عرصه‌های مختلف تكنیكی و فنی به پیشرفت‌های بزرگی نائل شده است.

ثمره هاشمی گفت: امروز براساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ایران حدود 97 درصد از نیازهای دارویی كشور در داخل تولید شده و تولید تعداد زیادی از داروهای پیشرفته و مهم در انحصار ایران و چند كشور معدود دنیاست كه از جمله آنها داروهای ضد ایدز، داروهای درمان‌كننده ام‌اس، ضد سرطان و امثال آن است كه امروز با دانش بومی در ایران تولید می‌شوند.


* رفع ريشه اي مشكل مسكن از جمله پيشرفتهاي ايران در سال هاي اخير است

وی یكی دیگر از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر را رفع ریشه‌ای مشكل مسكن برشمرد و افزود: در سال‌های اخیر نوسازی و مقاوم‌سازی یك میلیون و 610 هزار واحد مسكن روستایی آغاز شد كه تاكنون عملیات اجرایی بیش از یك میلیون و 110 هزار واحد آن پایان یافته و 300 هزار واحد دیگر نیز امسال به بهره‌برداری خواهند رسید.

ثمره هاشمی همچنین با اشاره به آغاز عملیات احداث 2 میلیون و 500 هزار واحد مسكن شهری در سال‌های اخیر اظهار داشت: بیش از 400 هزار واحد از این واحدهای مسكونی به بهره‌برداری رسیده و بیش از یك میلیون و 200 هزار واحد دیگر تا پایان امسال افتتاح خواهند شد.

دستیار ارشد رییس‌جمهوری تصریح كرد: خطوط ارتباطی شرق - غرب از طریق ایران بین كشورهای پاكستان و عراق و كریدور ارتباطی شمال - جنوب كه تمام سرزمین‌های آسیای میانه را به دریاهای آزاد متصل می‌كند، در دست احداث بوده یا به بهره‌برداری رسیده‌اند.

وی اضافه كرد: در سال‌های اخیر در عرصه تولیدات صنعتی، جمهوری اسلامی ایران در تولید سیمان ظرفیت تولید خود را به بیش از 2 برابر افزایش داده و در عرصه خودكفایی تولید فولاد قدم‌های بسیار بلندی برداشته، به یكی از بزرگترین كشورهای تولیدكننده خودرو تبدیل شده و در حالی كه مجموع صادرات پتروشیمی ایران در ابتدای دولت نهم حدود 7 میلیارد بود، در سال 90 این رقم از 45 میلیارد دلار عبور كرد و از سوی دیگر واردات ایران در سال گذشته با كاهش 5 درصدی در حال رسیدن به توازن با حجم صادرات كشور است.

دستیار ارشد رییس جمهوری خاطر نشان كرد: ایران در حال حاضر روزانه 650 میلیون متر مكعب گاز تولید كرده و ظرفیت تولید نیروی برق در كشور از مرز 48 هزار مگاوات عبور كرده است كه به ایران امكان صادرات میزان قابل توجهی انرژی الكتریسیته به كشورهای همسایه را داده است.


* دولت در سال 91 طرح تحول در بخش كشاورزي را در دست اجرا دارد

ثمره هاشمی با اشاره به پیشرفت‌های ایران در عرصه‌های صنعتی، علمی و فناوری گفت: دولت برای سال 91، طرح بزرگی را برای ایجاد تحول در بخش كشاورزی در دست اجرا دارد كه حدود دو میلیون هكتار به اراضی زیر كشت كشور اضافه كرده و ضمن تأمین بخش قابل توجهی از نیازمندی‌های كشاورزی كشور، اشتغال قابل توجهی نیز ایجاد خواهد كرد.

وی ارتقای سطح كیفی و كمی آموزش و پرورش كشور، گسترش دانشگاه‌ها و افزایش ورودی دانشگاه‌ها در مقاطع كارشناسی ارشد و دكتری را از دیگر اقدامات و دستاوردهای دولت ذكر كرد.

ثمره هاشمی در پاسخ به این سوال كه برنامه جمهوری اسلامی ایران برای تولید برق در نیروگاه‌های هسته‌ای چیست؟ اظهار داشت: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی دولت مكلف است تولید برق هسته‌ای را تا 20 هزار مگاوات افزایش دهد و قطعاً باید ضمن بهره‌برداری كامل از توان نیروگاه هسته‌ای بوشهر، برای ساخت نیروگاه‌های بیشتر در راستای تحقق این هدف اقدام شود.

دستیار ارشد رییس‌جمهوری در ارزیابی خود از روابط ایران و ژاپن، روابط دو كشور را روابطی تاریخی و فرهنگی و ریشه‌دار در گذشته‌های بسیار دور توصیف و تصریح كرد: در برخی از موزه‌های ژاپن هدایایی بسیار كهن نگهداری می‌شوند كه در گذشته بین حاكمان ایران و ژاپن مبادله شده است و این نشانه قدمت روابط دو كشور است.

وی اضافه كرد: روابط ایران و ژاپن برآمده از اشتراكات فرهنگی و تمدنی بوده و امروز نیز از طرف جمهوری اسلامی ایران هیچ مانع و محدودیتی برای گسترش روابط وجود ندارد و همواره به گرمی از افزایش سطح همكاری‌ها با ژاپن استقبال شده است اما در عین حال مانع و محدودیت‌هایی كه ژاپن از ناحیه متحدان خود برای گسترش با ایران دارد نیز از نظر ایران دور نیست.

ثمره هاشمی درباره برقراری روابط بین ایران و آمریكا خاطرنشان كرد: مسئولان ایرانی همواره اعلام كرده‌اند براساس اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران كه مبتنی بر عدالت و احترام متقابل است می‌توان با همه كشورها غیر از رژیم صهیونیستی رابطه برقرار كرد و در حال حاضر نیز بین مردم ایران و آمریكا روابط و مراودات زیادی وجود دارد و اگر دو اصل عدالت و احترام متقابل مبنا قرار گیرد، امكان برقراری روابط بین دو كشور دور از انتظار و بعید نیست.

دستیار ارشد رییس‌جمهوری در پاسخ به این سوال كه آیا جمهوری اسلامی همچنان می‌تواند حمایت و پایگاه مردمی خود را در آینده حفظ كند، تصریح كرد: اصولی كه انقلاب اسلامی ایران بر پایه آنها پیروز شد و جمهوری اسلامی بر مبنای آنها شكل گرفت، اصولی انسانی و فطری هستند كه مورد قبول همگان بوده و انقلاب اسلامی و استقرار جمهوری اسلامی با این هدف بود كه ایران به كشوری مستقل تبدیل شود كه در آن كرامت مردم حفظ شده و برای برپایی عدالت تلاش و كشور به سمت پیشرفت حركت كند.

وی ادامه داد: اینها مسایل و موضوعاتی است كه باید دائماً مورد توجه قرار گیرد چرا كه هیچ فردی وابستگی به دیگران را نپسندیده و از عدالت و پیشرفت روی گردان نیستند.

مهندس ثمره هاشمی تأكید كرد: مهم این است كه این ارزش‌ها در عرصه عمل اجرا شده و الگوهای مناسب به نسل‌های آینده ارائه شود.

دستیار ارشد رییس‌جمهوری گفت: امروز با گذشت نزدیك به 34 سال از پیروزی انقلاب اسلامی نسل‌های جدید به صحنه آمده و بسیاری از پیشرفت‌های كشور نتیجه حضور فعال جوانانی است كه حتی انقلاب اسلامی را ندیده‌اند، اما با رغبت و اشتیاق بار پیشرفت و اداره كشور را به دوش می‌كشند.

وی اظهار داشت: این توفیقات مختص ایران نیست و هر ملتی كه بر آرمان‌های الهی و انسانی تأكید كرده و آزادگی و كرامت انسانی را به وابستگی ترجیح دهد موفق و پایدار خواهد بود.


* اولويت احمدي نژاد پس از رياست جمهوري بازگشت به عرصه علمي است

ثمره هاشمی در پاسخ به این سوال كه آقای احمدی‌نژاد پس از پایان دوره ریاست جمهوری خود به چه كاری مشغول خواهند شد، تصریح كرد: این سوالی است كه باید از خود ایشان پرسیده شود اما آقای احمدی نژاد بارها عنوان كرده‌اند كه ترجیح و اولویت ایشان بازگشت به عرصه فعالیت‌های علمی به عنوان یك معلم و استاد دانشگاه است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.