محمد رضایی، يكي از مسئولان در ساخت پروژه ماهواره ای طلوع در گفتگو با
خبرنگار نجوم باشگاه خبرنگاران گفت: یک از جنبه های برتری و پیشرفت یک کشور ارتقا و توانمندی ها در زمینه های مرتبط با دانش و فن آوری ماهواره های سنجش از دور به شمار می آید.
وی افزود: پروژه ماهواره ای طلوع به عنوان اولین ماهواره داخلی و ملی است که به کارهای سنجش از راه دور می پردازد.
رضایی اظهار داشت: دستیابی به فن آوری طراحی، ساخت و تست اجزای گوناگون سیستم کنترل وضعیت ماهواره و دستیابی به فن آوری مقاوم سازی و بکارگیری مواد، قطعات و زیر سیستم ها در شرایط محیطی پروژه فضایی در رده اهداف و دست آوردهای انجام این پروژه قرار می گیرد.
* طول عمر ماهواره طلوع 2 سال استوی تصریح کرد: این ماهواره دارای محموله تک طیفی دوربین، پهنای تصویر 50 کیلومتری و دقت نشانه روی 2 درجه ای است.
رضایی عنوان کرد: بنیان گذاری و توسعه رشته های تخصصی بین رشته ای، دانش افزایی در زمینه مهندسی سامانه ها و مدیریت پروژه های فضایی، ورود به عرصه فن آوری سنجش از دور و بکارگیری فن آوری سلول های خورشیدی فضایی از جمله دیگر مزایای به دست آمده از این پروژه است.
وی تاکید کرد: نوع مداری که این ماهواره در آن قرار خواهد گرفت ارتفاع پایین دایروی که ارتفاع آن بیش از 500 کیلومتر است می باشد و طول عمر آن 2 سال تخمین زده شده است.
رضایی تقویت دانش استاندارد سازی و مستندسازی، بهره برداری از ایستگاه های زمینی تله متری، رد گیری و فرمانه ماهواره ای و دریافت تصاویر نیز از آخرین دستاوردهای انجام پروژه ماهواره ای طلوع است./ح