سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زاهدان/

پنج رشته بومی صنایع دستی استان در فهرست ملی میراث ناملموس به ثبت رسید

مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: پنج رشته بومی صنایع دستی استان در فهرست ملی میراث ناملموس به ثبت رسیده و پرونده چهار رشته دیگر از صنایع دستی منطقه برای ثبت در این فهرست در دست بررسی است.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران زاهدان، حسنعلی شهركی در جلسه كارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: 15 اثر از پنج رشته بومی صنایع دستی از جمله سفال كلپورگان، سوزن دوزی، خامك دوزی، حصیربافی و گلیم بافی موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت كالا شده اند كه این آثار امسال در جلسه داوری مهر اصالتی یونسكو ارایه خواهند شد.

وی بیان كرد: امسال هفت هنرمند صنایع دستی سیستان و بلوچستان موفق به دریافت درجه هنری در كشور شدند كه پنج نفر از این هنرمندان درجه یك هنری ملی را دریافت كرده اند.

وی اظهار داشت: چهار رشته بومی صنایع دستی شامل سوزن دوزی، خامك دوزی، سكه دوزی و قالی بافی در سال گذشته با همكاری اداره كل استاندارد سیستان و بلوچستان، استانداردسازی شده اند.

مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: پارسال هزار و 300 مجوز فعالیت در مشاغل خانگی صادر و 683 نفر موفق به دریافت تسهیلات 30 تا 50 میلیونی در این بخش شدند و همچنین از سال 89 تاكنون 262 نفر از فعالان عرصه صنایع دستی استان زیر پوشش بیمه قرار گرفتند.

وی با اشاره به فعالیت های این اداره كل در هفته صنایع دستی در سیستان و بلوچستان گفت: در این هفته 9 باب فروشگاه محصولات صنایع دستی در سطح استان راه اندازی شد.

وی افزود: برای تبلیغ رشته های بومی صنایع دستی سیستان و بلوچستان تاكنون شش فیلم كوتاه مستند ساخته و 15 برنامه كوتاه سه دقیقه ای در مورد مشاغل خانگی در حال ساخت است.

شهركی در مورد مرمت اثر تاریخی كوه خواجه در سیستان گفت: مرمت و بازسازی این اثر طی سه مرحله پیش بینی شده كه تاكنون مرحله نخست بازسازی شامل مطالعه و جمع بندی طرحها و اقدامات مرمتی گذشته، شناخت نقاط بحرانی و آسیب دیده و اولویت بندی آنها، تهیه طرحهای حفاظت اضطراری به منظور رفع خطر انجام گرفته است.

وی با تاكید بر شتاب دهی به عملیات مرمت كوه خواجه به علت خشتی بودن بنا و استقامت پایین آن افزود: اجرای دو مرحله دیگر از بازسازی این اثر تاریخی نیازمند اعتبار است. مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان ادامه داد: ثبت جهانی اثر تاریخی 'شهر سوخته' در سیستان به علت پاره ای مشكلات به تعویق افتاده است كه باید در این زمینه چاره اندیشی شود.

وی با بیان اینكه ثبت جهانی یك اثر تاریخی مشروط به نبودن هیچ ساخت و سازی در حریم درجه یك آن است، گفت: متاسفانه در حریم شهر سوخته ساختمانی وجود دارد كه باید نسبت به حذف آن تدابیر لازم اتخاذ شود.


وی با بیان اینكه تاكنون 34 سرویس بهداشتی بین راهی در سیستان و بلوچستان از سوی اداره كل میراث فرهنگی ساخته شده است، گفت: در صورت تصویب كارگروه تخصصی میراث فرهنگی و تامین اعتبار لازم، بزودی ساخت 98 سرویس بهداشتی دیگر در استان آغاز می شود.

وی ادامه داد: بعضا برخی دستگاههای اجرایی مانند شركت برق یا آب در اجرای مصوبه هیات دولت برای ساخت یك مجتمع خدماتی- رفاهی یا مكان گردشگری همكاری لازم را با مجموعه میراث فرهنگی نداشته و خدمات كافی ارایه نمی دهند.

مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان همكاری دستگاههای اجرایی در مورد تامین زیرساخت های اماكن سیاحتی و خدماتی استان را خواستار شد./س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.