سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تا پایان نیمه نخست امسال محقق می شود

بهره برداری از نخستین پالایشگاه گازی ایرانی در پارس جنوبی

بخش نخست پالایشگاه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی به عنوان نخستین پالایشگاه گازی ایرانی با ظرفیت تولید روزانه 12 میلیون و 500 هزار مترمکعب گاز تا پایان نیمه نخست امسال به بهره برداری می رسد.

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از شانا مجری فازهای 15 و 16 پارس جنوبیبا اعلام این خبر تصریح کرد: پالایشگاه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی با 87 درصد پیشرفت در دست ساخت است و همه بخش های این پالایشگاه گازی از جمله، طراحی، مهندسی، فرآیند، تاسیسات مکانیکی و ابزار دقیق برای نخستین بار در کشور از سوی کنسرسیومی متشکل از متخصصان دو شرکت داخلی انجام می شود.

مهندس مالکی نیا با بیان این که طراحی پالایشگاه این دو فاز بر پایه طراحی فازهای 4 و 5 پارس جنوبی انجام شده است، افزود: همزمان با مهندسی داخلی، خرید، تامین کالا و فعالیت های اجرایی پالایشگاه فازهای یاد شده از سوی شرکت های داخلی در حال انجام است.

وی در باره برنامه زمان بندی بهره برداری از فاز 15 و 16 پارس جنوبی گفت: مراحل راه اندازی و پیش راه اندازی پالایشگاه این دو فاز در دستور کار قرار دارد و بر اساس برنامه اعلام شده از سوی پیمانکار پالایشگاه این دو فاز تا پایان شهریور یا اوایل مهر امسال به بهره بردرای می رسد و با راه اندازی مرحله نخست طرح توسعه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی روزانه 500 میلیون فوت مکعب گاز تولیدی این دو فاز پالایش می شود.

مالکی نیا افزود: پس از راه اندازی بخش اول این پالایشگاه، به فاصله یک و نیم ماه بخش دوم و تا دوماه بعد دو بخش باقی مانده نیز با فاصله زمانی دو ماهه راه اندازی می شود.

مجری فازهای 15 و 16 پارس جنوبی در تشریح روند تامین تجهیزات و ساخت پالایشگاه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی گفت: حدود 45 هزار تن تحهیزات و سازه های فلزی و فولادی (پایپرک ها) ، 35 هزار تن تجهیزات پالایشگاهی، 12 هزار تن مخازن فلزی در این پالایشگاه نصب شد؛ این در حالی است که در گذشته تامین و نصب سازه های فولادی از سوی شرکت های خارجی انجام می شد و برای نخستین بار است که این سازه ها از سوی سازندگان داخلی در پالایشگاه گازی ساخته و نصب می شوند.

به گفته مالکی نیا از 2 هزار و 400 کیلومتر کابل برق پالایشگاهی مورد نیاز، حدود 2 هزار کیلومتر آن اجرایی همچنین یک هزار و 650 کیلومتر کابل کشی صنعتی و پالایشگاهی ابزار دقیق و دو میلیون و 400 قطر اینچ لوله کشی در پالایشگاه فازهای یاد شده انجام شد.

مجری فازهای 15 و 16 پارس جنوبی با بیان این که برخی از واحدهای این فازها پیش راه اندازی و یا راه اندازی شده است، افزود: مشعل پالایشگاه این دو فاز در مدار بهره برداری قرار گرفت همچنین بویلرهای بخش یوتیلیتی (هر کدام با ظرفیت تولید روزانه 160 تن بخار) نیز راه اندازی و آب دریا و آب شیرین مورد نیاز پالایشگاه تامین شد.

وی ادامه داد: واحدهای تامین هوا و تولید نیتروژن، چهار مخزن ذخیره سازی میعانات گازی(با ظرفیت 60 هزار متر مکعب) پالایشگاه نیز آماده راه اندازی است.

مجری فازهای 15 و 16 پارس با اشاره به نزدیک شدن زمان راه اندازی این دو فاز میدان مشترک پارس جنوبی از دو شیفته شدن فعالیت کارکنان این فازها خبر داد و افزود: از مهر سال گذشته کارگران و متخصصان در دو شیفت کاری (از ساعت 8 تا 19 و از ساعت 20 تا 2 بامداد) در این فازها فعالیت می کنند.

طرح توسعه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی از سوی کنسرسیومی ایرانی متشکل از شرکت های ایزوایکو، صنایع فراساحل، مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران و حفاری دانا کیش در حال اجرا و این طرح دومین پروژه پارس جنوبی است که با حذف شیوه قرارداد بیع متقابل، روش تامین مالی از منابع داخلی را با همکاری شرکت های داخلی برگزیده است.  

هدف از توسعه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی، تولید 50 میلیون مترمکعب گاز طبیعی تصفیه شده در روز برای تزریق در شبکه سراسری کشور، تولید سالانه یک میلیون و 50 هزار تن گاز مایع (ال.پی.جی)، تولید سالانه یک میلیون تن اتان برای خوراک و مصرف واحدهای پتروشیمی، استحصال روزانه 75 هزار بشکه میعانات گازی و تولید روزانه 400 تن گوگرد است./س


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.