سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تقویم روز/از طرح عدم کفایت بنی صدر تا دیدار هیتلر با موسولینی

ارتحال فقيه نامدار شيعه "شيخ الفقهاء شيخ جعفر كاشف الغطا"، نامه 120 تن از نمايندگان مجلس براي بررسي طرح عدم كفايت سياسي بني‏ صدر ، رحلت عالم مجاهد آيت ‏اللَّه "غلامحسين تبريزي عبدخدايي"، دیدار هیتلر و موسویلینی 1934 و روزشمار دفاع مقدس از مهمترین رویدادهای امروز در تاریخ ایران و جهان است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، رویدادهای تاریخی 24 خرداد ماه مصادف با 22 رجب و برابر با 13  ژوئن به شرح ذیل است.

ارتحال فقيه نامدار شيعه "شيخ الفقهاء شيخ جعفر كاشف الغطا" (1228 ق)

شيخ جعفر كاشف الغطاء در سال 1154 ق در نجف اشرف به دنيا آمد و از همان اوان كودكي به تحصيل علوم ديني پرداخت. از محضر بزرگاني نظير شيخ محمدمهدي فتوني، محمدباقر وحيد بهبهاني و سيدمهدي بحرالعلوم كسب دانش كرد. شيخ جعفر سپس به تاليف و تدريس پرداخت و شاگردان فراواني تربيت نمود و كتب متعددي نگاشت. يكي از كارهاي مهم وي، مقابله با اخباري‏گري بودو تلاش مؤثري در از بين بردن اين فتنه انجام داد. اين عالم سترگ پس از هفتاد و چهار سال عمر با بركت، دار فاني را وداع گفت.

نامه 120 تن از نمايندگان مجلس براي بررسي طرح عدم كفايت سياسي بني‏ صدر (1360 ش)


در پی عدم پشتيباني لازم از جانب بني صدر به عنوان فرماندهي كل قوا و هم زمان با فرسایش  گسترده نیروها در جبهه های نبرد، اختلافات داخلي بين رييس جمهور با مجلس شوراي اسلامي و قوه قضائيه و ديگر نهادهاي انقلابي به اوج رسيد. نصايح امام خميني(ره) نيز براي تفاهم و رفع اختلافات به جايي نرسيد تا اینکه در جلسه 24 خرداد 1360، نامه يكصد و بيست تن از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي قرائت شد.
در این نامه تقاضاي رسيدگي به صلاحيت سياسي بني صدر در قالب یک طرح با قيدِ دو فوريت مطرح و در نهایت در31 خرداد 1360 تصويب شد.. پس از تصويب عدم كفايت سياسي بني صدر در مجلس شوراي اسلامي، حضرت امام نيز بر همين مبنا، وي را از رياست جمهوري اسلامي ايران عزل نمودند.

رحلت عالم مجاهد آيت ‏اللَّه "غلامحسين تبريزي عبدخدايي" (1359 ش)

آيت‏اللَّه شيخ غلامحسين تبريزي، در حدود سال 1264 ش در تبريز به دنيا آمد و در همان شهر مقدمات علوم ديني را فرا گرفت. سپس راهي نجف اشرف گرديد و در محضر علامه سيد محمدكاظم يزدي، مدارج ترقي را پيمود. آيت‏اللَّه عبد خدايي بعدها مجله مذهبي "تذكرات ديانتي" را در تبريز به هنگام حكومت استبدادي رضاخان منتشر كرد. وي از سال 1310 ش مقيم مشهد گرديد و از سال 1320 ش تا اواخر عمر در جوار مرقد امام هشتم(ع) اقامه نماز جماعت مي‏نمود. از آثار چاپ شده ايشان، دروس دينيه بر تفسير قرآن قابل ذكر است. اين عالم مبارز در 24 خرداد 1359 برابر در سن 97 سالگی دار فاني را وداع گفت.

 • ورود مجاهدان مشروطه خواه به تهران و پايان استبداد صغير (1288 ش)
با ورود مجاهدان گيلان از قزوين و مجاهدان بختياري از راه اصفهان و فتح شهر تهران در بيست و چهارم خرداد 1288ش، محمد علي شاه قاجار سقوط كرد و دوران استبداد صغير پايان گرفت. وي پس از آگاهي از ورود مجاهدان به پايتخت و نااميدي از حمايت واقعي روس‏ها، سراسيمه با كالسكه به سفارت روسيه پناهنده شد و بدين ترتيب، فصل نويني در تاريخ ايران آغاز شد.
فاتحان تهران، سپس در جلسه‏اي محمدعلي‏شاه را از سلطنت عزل، و پسرش احمدشاه را به اين مقام نشاندند. فتح تهران و خلع محمدعلي شاه قاجار از سلطنت، پاياني بر استبداد صغير و آغازي بر شكل‏گيري دومين دوره مجلس شوراي ملي بود.

 • پرتاب اولين موشك زمين به زمين توسط آلمان نازي عليه انگلستان (1944م)


موشک موشك"V-1"

از زمان اعلان جنگ آلمان نازي به انگلستان، آلماني‏ها با استفاده از هواپيما، انگليس را كه از صحنه جنگ زميني دور مانده بود، مورد حمله قرار مي‏دادند ، آلمان درصددِ ساخت سلاحي بود كه از راه دور، انگلستان را مورد هدف قرار دهد و از خساراتهای حمله هموایی مصون بماند. از اين‏رو موفق به ساخت موشك شد و آن را برضد انگلستان و ديگر متفقين به كار بُرد.
. اين سلاح جديد كه موشك"V-1" نام داشت نخستين بار در سيزدهم ژوئن 1944م بر روي لندن پرتاب شد ولي دقت عمل آن، آن‏طور كه انتظار مي‏رفت نبود و هم‏زمان با تكميل و رفع نواقص آن، مركز تهيه و توليد اين موشك‏ها توسط هواپيماهاي انگليسي بمباران شد. اين موشك‏ها، اولين موشك‏هاي زمين به زمين در جهان بودند.

 • آغاز نخستين جنبش سراسري و بزرگ فلسطيني ‏ها عليه صهيونيست‏ ها (1921م)

در اولين سال‏هاي قيموميت انگليس بر فلسطين، نخستين جنبش سراسري و بزرگ فلسطيني‏ها عليه صهيونيست‏ها، در 13 ژوئن 1921م آغاز شد. اين نهضت ضد استعماري، بيانگر اعتراض مسلمانان به سياست‏هاي استعمارگرانه انگليس و طرفداري اين كشور از صهيونيست‏هاي ساكن در فلسطين بود. بر اساس اين سياست استعماري بود كه مهاجرت صهيونيست‏ها از سراسر نقاط جهان به فلسطين آغاز شد تا مقدمات تشكيل دولت صهيونيستي در خاك فلسطين فراهم شود. در راستاي اجراي اين سياست، تعداد صهيونيست‏ها از حدود 35 هزار نفر در سال 1923م به بيش از 600 هزار آستانه تشكيل رژيم صهيونيستي در سال 1948م رسيد.


 • درگذشت عالم بزرگ "ملاعلي نوری" حكيم و فقيه شيعه(1246 ق)

ملاعلي بن جمشيد معروف به آخوند نوري از محضر اساتيد بزرگي چون محمد بيدآبادي كسب فيض نمود. سپس به تدريس مشغول شد و حوزه بزرگي در فلسفه تاسيس كرد كه از نظر كمّي بي‏نظير بود. آخوند نوري علاوه بر تحصيل و تدريس به مقام شامخي نيز در حكمت متعاليه نايل گشت تا بدان پايه كه برخي از دانشمندان فلسفه، پايگاه او را از اين جهت به مقام و موقعيت "صدرالمتألهين" نزديك دانسته‏اند. از آثار متعددي كه به وي نسبت مي‏دهند حواشي اسفار و رساله‏اي در وحدت وجود است. مدفن اين عالم طراز اول قرن 13ه.ق، كفشكن حرم حضرت علي(ع) در نجف اشرف مي‏باشد كه به وصيت او بوده است.

دیدار هیتلر و موسولینی  1934 



نخستين ملاقات هيتلر با موسوليني در «ونيز» صورت گرفت. این دیدار بعدها به اتحاد دو كشور ناسيونال سوسياليست انجاميد.

روز شمار دفاع مقدس

عمليات‌ قدس‌ ( 1 ) با رمز یا محمد رسول الله(ص) در منطقه‌ هور الهويزه‌ 1364
خلاصه گزارش عملیات:
نام‌ عملیات: قدس‌1
زمان‌ اجرا : 24/3/1364
مدت‌ اجرا : 4 روز
تلفات‌ دشمن‌ (کشته، زخمی‌ و اسیر ) : 890
رمز عملیات: یا محمد رسول‌ الله (ص)
مکان‌ اجرا: منطقه‌ عمومی‌ هورالهویزه‌ در شرق‌ رودخانه‌ دجله‌
ارگان‌های‌ عمل‌ کننده: نیروی‌ زمینی‌ سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامی‌
اهداف‌ عملیات: انهدام‌ نیروهای‌ دشمن‌ و بر هم‌ زدن‌ انسجام‌ سازمان‌ رزمی‌ ارتش‌ عراق‌ و رسیدن‌ به‌ اهداف‌ تأمین‌ نشده‌ در عملیات‌ بدر

استقرار موشك توسط ایران در حاشیه خلیج فارس در سال 1366

تك عراق به ماووت در سال 1367
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.