به گزارش
خبرنگارباشگاه خبرنگاران زاهدان، دکتر میرادی ، دیابت نوع 1 و2 و دیابت بارداری را از انواع دیابت عنوان کرد و افزود: در دیابت نوع 1 تعداد کمی از جوانان و کودکان به آن مبتلا می گردند و برای درمان نیاز به انسولین دارند.
مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر دیابت نوع 2 را یک بیماری بی سر و صدا، مخرب و پیشرونده ذکر کرد که بسیار آرام و خاموش پیشرفت می کند و ممکن است تا سالها هیچگونه علامتی از خود نشان ندهد. و بیشتر افراد بالای 30 سال به این بیماری مبتلا می گردند.
وی تصریح کرد:افراد چاق، کم تحرک، و مبتلا به فشار خون بالا و همچنین افراد دارای چربی خون بالا بیشتر از بقیه افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری دیابت می باشند.
وی ادامه داد:علایمی همچون پرخوری، تشنگی، دیر بهبود یافتن زخمها، خارش پوست ، تاری دید و تولد نوزادان بالای 4 کیلوگرم از علامتهای ابتلا به دیابت می باشد.
وی اذعان کرد: اگر استراتژی موفقیت آمیزی برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت اجرا نگردد پیش بینی می شود که تا سال 2030 تعداد بیماران دیابتی دردنیا به 438 میلیون نفر افزایش پیدا کند.وی یاد آور شد که سالانه در دنیا 4 میلیون نفر بر اثر بیماری دیابت جان خودشان را از دست می دهند که این تعداد برابر با 9درصد کل مرگهای جهان می باشد.دکتر میرادی با بیان این مطلب که در حال حاضر 2درصد جمعیت کشور ما را مبتلایان به دیابت تشکیل می دهند خاطر نشان کرد، که در استان سیستان و بلوچستان تعداد 3266 نفر مبتلا به دیابت هستند که این تعداد، رقم 4درصد درصدی جمعیت کل استان را تشکیل می دهند.مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر ، ورزش و تحرک کافی، پرهیز از اضافه وزن و چاقی ، استفاده بهینه از مواد قندی و چربی زا ، استفاده از میوه و سبزیجات را از جمله راههای پیشگیری از بیماری دیابت عنوان کرد.گفتنی است 90درصد مبتلایان به انواع دیابت را دیابت نوع 2 تشکیل می دهد./س