سلمان ضربي در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران با بيان اين مطلب كه كشتي هاي 113 هزار تني افراماكس ملي قراردادي با كشور ونزوئلا ساخته مي شود، افزود: از افتخارات ايران اسلامي است كه براي نخستين بار در خاورميانه كشتي نفتكش بزرگ و غول پيكر محسوب مي شود تا جائيكه با ساخت آن نام كشور ايران در ليست سازندگان نفتكش قرار مي گيرد.
وي تصريح كرد: اين كشتي به ابعاد 250 متر طول، 21 متر ارتفاع بدنه و 44 متر عرض با استفاده از توان و دانش داخلي ساخته مي شود كه داراي يك موتور 16800 كيلووات است و اين كشتي 113 هزار تني نفت خام را حمل كند براي دريانوردي طول زماني براي 2 ماه امكانات لازم را خواهد داشت.
ضربي با بيان اينكه در يك زمان 3 ساله 4 كشتي افراماكس صادر شود، گفت: طبق زمان از پيش تعيين شده نخستين كشتي تا پايان شهريورماه سال جاري صادر مي شود.
مدير كارخانه كشتي سازي صدرا اظهار داشت: وزن سازه 21 هزار و 200 تن سبك و با بار 135 هزار تن وزن در دريا حركت مي كند اگر بخواهيم به صورت عيني تجسم كنيم وزن اين ساز و معادل تعداد اتومبيل هاي پژو قطاري را از تهران تا مشهد به طول 800 كيلومتر درست مي كنند و بدون بار مسافتي حدود 127 كيلومتر قطار اتومبيل پژو معادل تهران تا قم مسافتي به اندازه 127 كيلومتر است.
وي تحت نظارت استانداردهاي بين المللي انجام مي شود، افزود: الزامات بين المللي جهت تردد به تمامي بنادر دنيا رعايت مي كنند اين كشتي مي تواند به صورت اتوپايلوت در دريا و اقيانوس هدايت شود و براي هدايت آن نيازي به نقشه كاري نيست و به صورت الكترونيكي تحت كنترل فرمانده و پرسنل كشتي است.
ضربي تاكيد كرد: آنچه كه حائز اهميت است ساخت اين شناور غول پيكر با اين ابعاد تكنولوژي و صنعتي نمونه بارزي است از توليد ملي كه مراحل تكميلي را طي مي كنند و اميدواريم نام ايران در ليست سازندگان اين صنعت باشد اين پروژه ابعاد بين المللي دارد و توانايي ساخت ايران را در اين صنعت به رخ همگان خواهد كشيد.
وي تصريح كرد: اميدواريم با افزايش توان و توسعه امكانات در اين شركت به زودي ساخت كشتي ها را به 18 ماه كاهش داده و مطابق زمان ساخت در دنيا حركت كنيم.
*درآمدزايي 140 ميليون دلاري از صادرات كشتي نفتكشضربي خاطر نشان كرد: تمام تجهيزات در ساخت اين كشتي در داخل تامين شده است در حال حاضر از هركدام كشتي ها 35 ميليون دلار درآمد ارزي براي كشور به همراه دارد واز مجموع 4 كشتي نفتكش 140 ميليون دلار درآمدزايي نصيب كشور مي شود.
در ادامه رضا عبدالمجيد مدير پروژه ساخت كشتي افراماكس گفت: نخستين كشتي نفتكش 113 هزار تني خاورميانه در ايران ساخته مي شود و تا پايان شهريورماه تحويل كشور ونزوئلا مي شود.
وي به خودكفايي در خريد تجهيزات ساخت كشتي اشاره كرد و گفت: در ساخت اين كشتي از توان داخل و خودكفايي در زمينه خريد تجهيزات بوديم و توانستيم از سازندگان داخلي تهيه كنيم.
عبدالمجيد اضافه كرد: اگر اين كشتي نفتكش را مقايسه كنيم بايد بگوييم كه كشتي نفتكش حدود 2 برابر زمين فوتبال است يعني 2.8 متر طول يك زمين ورزش فوتبال را دارد و ميزان لوله اين كشتي 56 كيلومتر و در طول كابل برق كشي 106 كيلومتر ساخته شده و مي تواند نمونه بارز خودكفايي و توليد ملي در كشور محسوب شود.
طول كابل 106 كيلومتر ساخته شده و مي تواند نمونه بارز خودكفايي و توليد ملي در كشور محسوب شود.
عبدالمجيد تاكيد كرد: به جرات مي توان گفت كه در ساخت كشتي هاي 150 هزار تني در ايران خودكفا هستيم در آينده با حوضچه خشك بزرگتر كشتي هاي غول پيكري را در ايران بسازيم.
*بومي سازي 95 درصد نيروها در ساخت كشتي نفتكشوي گفت: سعي كرديم در استان بوشهر حداكثر استفاده بومي 95 درصد نيروها را بكار گيريم به طوري كه 1400 نفر به ازاي هر كشتي اشتغال ايجاد كنيم.
*به ازاي يك اشتغال مستقيم 5 شغل غير مستقيممدير پروژه ساخت كشتي افراماكس اضافه كرد: در واحدهاي مختلف اشتغالزايي خوبي صورت گرفته تا جائيكه كارخانجات ديگر در تامين تجهيزات جذب متخصصان خارجي، حمل و نقل غير مستقيم به ازاي هريك اشتغال مستقيم در داخل 3 يا 5 نفر شغل غير مستقيم ايجاد مي شود.
*بكارگيري 60 درصد قطعات از توان داخلعبدالمجيد خاطر نشان كرد: برنامه ريزي ها حاكي از آن است كه تا آخر شهريور نخستين كشتي نفتكش صادر مي شود كه اميدواريم زمان ساخت كشتي ها را كوتاهتر كنيم و ظرف دو سال آينده 4 كشتي را تحويل خواهيم داد.
و نكته قابل توجه اينكه با برنامه ريزي و حمايت وزارت صنعت، معدن و تجارت 60 درصد تامين تجهيزات كشتي از داخل كشور باشد و در حال حاضر درصدي از داخل تامين مي شود./ک