به گزارش
خبرنگار فرهنگي باشگاه خبرنگاران حاضر در محل؛رضا فرخ نژاد مديريت مجموعه پژوهش هاي اداره كل آموزش و پژوهش سيما در خصوص دهمين جلسه نقد سيما گفت:اين جلسات با شعار راهبردي و هدف نقد برنامه هاي تلويوزيوني برگزار مي شود تا نقاط مثبت و منفي به چشم آيد و بتواند به ساخت برنامه هاي كيفي تلويزيون در آينده كمك كند.
همچنين عادل فردوسي پور مجري و تهيه كننده برنامه 90 گفت:ما وارد چهاردهمين سال برنامه 90 مي شويم كه در اوايل آن من بيست و پنج ساله بودم و اكنون سي و پنج سال از سن من مي گذرد.
وي افزود:با هدف بررسي بازي هاي ليگ مديران به من اعتماد كردند كه اين برنامه را اجرا كنم و ايده اوليه آن از برنامه مچ آف تودي انگلستان گرفته شده است.
وي درخصوص رفتن آبروي ديگران در اين برنامه افزود:زماني كه شروع كردم به اجرا و تهيه كنندگي اين برنامه هيچ گاه به فكر بردن آبروي كسي نبودم و فقط به رشد برنامه فكر كردم.
وي با اشاره به ورود سياست به اين برنامه اظهارداشت:من هيچ وقت علاقه اي به سياست نداشته و نخواهم داشت و ما سياست را وارد برنامه 90 نكرده ايم.
همچنين؛امير حاج رضايي كارشناس فوتبال و تحليلگر گفت:دغدغه من در فوتبال هميشه فرهنگي بوده و افتخار دارم كه با عادل فردوسي پور در اين برنامه به نقد و بررسي پرداختم.
وي افزود:فوتبال ايران در حوزه كارشناسي جلوتر از كشورهاي ديگر در حركت است و من 55 سال از عمر خود را در اين حوزه گذاشتم و از اين بابت خوشحالم.
وي ادامه داد:اگر ذات و سرشت فوتبال را بشناسيم؛برنامه 90 با ارزشتر جلوه مي كند و به تاثير آن توجه بيشتري مي شود.
وي درخصوص نگاه اين برنامه و تاثيرات آن در جامعه تصريح كرد:نگاه اين برنامه جامع و تاثير آن در اجتماع قابل توجه بوده است و فوتبال و جدول مسابقات در زندگي من از جايگاه بالايي برخوردار بوده است.
وي افزود:در اين برنامه به همه برنامه سازان احترام گذاشتيم و شاهد تاثيرات خوب آن در اجتماع بوده ايم.
همچنين،حسين پاينده عضو هئيت علمي دانشگاه علامه طباطبايي گفت:من عشق و تلاش حاج رضايي و احساس مسئوليت او را تحسين مي كنم و موافقم كه اين برنامه با تجزيه و تحليل فرهنگ روبرو بود.
وي ادامه داد:ديدن برنامه 90 جزو ضروريات دانشجويان من است و ما اين برنامه را از محضر نشانه شناسي و روانكاوي هميشه مورد بررسي قرار داده ايم.
وي تصريح كرد:من زمين فوتبال و تمام حاشيه هاي آن و تماشاچيان را نظام نشانگاهي مي دانم تا معني ثانوي فوتبال را به درستي دريابيم.
وي ادامه داد:برنامه 90 از نظر ساختار و ارتباط آن به مشكلات اجتماعي هميشه مورد بررسي و توجه ما بوده و بحث داوري در آن باعث مي شد كه در زندگي شخصي مان در خصوص قضاوت و داوري دقت بيشتري را داشته باشيم.
همچنين؛حسام الدين آشنا عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق (ع) در خصوص برنامه 90 گفت: برنامه 90 پرطرفدار ترين برنامه تلويزيون است كه معتقدم مي توانست باشكوه تر برگزار شود.
وي ادامه داد:برنامه 90 عملا يك الگوي برنامه سازي موفق را براي ديگر برنامه هاي تلويزيوني ارائه داد و نشان داد كه مي شود به دور از پلشتي هم برنامه ساخت.
وي افزود:مديران و تصميم گيران برنامه 90 نشان دادند كه اگر مجري هوشمندانه انتخاب شود، مي تواند تاثير بسزايي را در رفتار مردم جامعه خود بگذارد.
وي اظهارداشت:رسانه مي تواند الگوي خوبي براي نقد بسياري از مشكلات جامعه باشد و نود با انتخاب مجري به جاي خود توانست با مردم همذات پنداري كند.
وي در خصوص دور بودن اين برنامه از تعارف افزود:از موفقيت هاي برنامه 90 دوري جستن از تعارف بود و توانست تاثير مثبت و بسزايي در اخلاق و رفتار مردم بگذارد.
حاج رضايي با اشاره به اجراي عادل فردوسي پور گفت:كار در فضاي فوتبال بسيار دشوار و پر استرس بوده و بعضي ها فوتبال را جنگ و بعضي ديگر آن را جنگ با تيراندازي مي دانند.
وي درخصوص جو فوتبال ايران ادامه داد:آلودگي جو فوتبال ما به مراتب كمتر از فوتبال ديگر كشورها بوده و در اين برنامه با شجاعت و جسارت عادل فردوسي پور اين موضوع را به خوبي مطرح مي شود.
فردوسي پور در خصوص استقبال تمامي اقشار جامعه از برنامه 90 ادامه داد:خوشحالم كه 90 مورد توجه اساتيد دانشگاه قرار گرفته و مردم صادقانه و با فرستادن پيامك با ما وارد گفتگو مي شوند.
اين مجري درخصوص سانسور كردن بعضي از گفتگو ها تصريح كرد:گاهي صحبت هايي در برنامه مي شود كه من نمي توانم آنها را سانسور كنم،ولي نهايت سعي خود را مي كنم تا برنامه بيشتر سمت و سوي نقد و پرسش و پاسخ داشته باشد .
پاينده در خصوص عدم توفيق اين برنامه توسط پيامك ها افزود:ملاك توفيق برنامه پيامك نيست به اين دليل كه تا اين برنامه پخش نمي شود؛شايعه هاي بسياري مبني بر حذف 90 به گوشها مي رسد.
وي افزود: 90 توانست به خوبي از تعارف هاي ايراني دوري كند كه يكي از دلايل موفقيت آن حضور عادل فردوسي پور بود.
آشنا ادامه داد:مهمترين نقد من به 90 دامن زدن به تب فوتبال زدگي جامعه است.
همچنين؛محمد آقا زماني مدير گروه ورزش شبكه سه سيما گفت:با پخش اين برنامه ما با اتفاقات تلخ و شيرين مواجه بوديم كه همه آنها كمك كرد تا به موفقيت برسيم.
وي در خصوص اجراي عادل فردوسي پور و شخصيت او تصريح كرد:فردوسي پور فردي دلسوز با اطلاعات به روز و شخصيتي قابل احترام دارد كه اين خود نعمت بزرگي است.
همچنين؛غلامحسين شعباني مدير مسئول نشريه دنياي ورزش گفت:در كنار برنامه 90 نياز به 90 هاي ديگري در حوزه هاي متفاوت به جهت برقراري ارتباط با مخاطب داريم كه اميدوارم اين امر با همت مديران صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران تحقق يابد.
وي افزود:در بعضي از جاها عادل فردوسي پور دچار سردرگرمي شده و بعضي از جملات مانند كدام داور بهتر است را به مردم ارجاع مي دهد.
در ادامه،عادل فردوسي پور گفت:از يك برنامه تلويزيوني بايد در حد همان برنامه انتظار داشت اين كه ما بخواهيم همه مشكلات مردم را در يك برنامه حل كنيم،فكري كاملا اشتباه است.
وي ادامه داد:از طرف طيف هاي جامعه اين برنامه مورد استقبال قرار گرفت و من در خصوص واگذاري قضاوت به مردم هميشه سعي كردم حقيقت را بيان كنم.
وي با اشاره به حمايت هاي لازم از او و برنامه 90 اظهار داشت:اول خداوند و بعد مردم ،يار من در خصوص اجرا و تهيه كنندگي اين برنامه بودند و من از بابت سپاسگذارم.
وي خاطر نشان كرد:اميدوارم برنامه 90 سال هاي سال ادامه پيدا كند و به طور قطع تغييراتي قابل توجه براي ادامه آن صورت مي گيرد./ه