سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازرس ارشد سابق آژانس:

آژانس نسبت به کشورهايي که همسو با غرب نيستند، خصومت مي‌ورزد

بازرس ارشد سابق آژانس بين المللي انرژي هسته اي بازنگري سياست هاي آژانس را در تعامل با برنامه هسته اي ايران خواستار شد.

به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلويزيوني العالم،"يسري ابو شادي" در پاسخ به اين پرسش که آيا آژانس بين المللي انرژي هسته اي حق دارد از هر تاسيساتي نظامي و غيره در هر کشوري بازديد يا با دانشمندان هسته اي گفتگو کند؟ گفت: بازرسي از تاسيسات هسته اي ايران بر اساس يکي از توافقات وابسته به معاهده منع گسترش تسليحات هسته اي است. اين توافق نامه به بازرس آژانس اجازه مي دهد از همه تاسيسات هسته اي هر کشوري بازديد کند و اين که فعاليت هاي هسته اي اين کشور صلح آميز است يا خير. آژانس در اين زمينه فعاليت هاي گسترده اي در ايران داشته است و همه تاسيسات هسته اي ايران تحت بازرسي قرار دارند و حتي در برخي از موارد شاهد بازرسي هاي سرزده از اين تاسيسات بوديم ولي آژانس حق ندارد از مراکز غيرهسته اي يا نظامي بازديد داشته باشد.

وي افزود: آژانس تنها زماني مي تواند از اين تاسيسات غيرهسته اي بازديد کند که دلايل اثبات شده اي وجود داشته باشد که در اين تاسيسات فعاليت هاي هسته اي رخ داده است و حق دارد از کشور مورد نظر درخواست کند تا بازرسي ويژه اي به عمل آورد. اما در حال حاضر، آژانس دليل قانع کننده اي مبني بر اين امر ندارد که ايران توافقات خود را با آژانس نقض کرده باشد.

وي در پاسخ به اين پرسش که آيا آژانس مي تواند بر اساس گزارش هاي اطلاعاتي و جاسوسي غرب از ايران بخواهد تاسيسات غير هسته اي اين کشور را بازديد کند؟ افزود:مسائلي که درباره مرکز نظامي پارچين و اقدام ايران در از بين بردن تاسيساتي در اين مرکز مطرح مي شود،همه تخمين،حدس و گمان است. قرار نيست هر ساختماني در اين مرکز تخريب مي شود،يک مرکز هسته اي باشد. اين اتهامات بسيار ضعيف است. اما آژانس حق دارد از ايران بخواهد از اين تاسيسات بازديد کند و ايران نيز حق دارد با اين درخواست مخالفت يا موافقت کند.

يسري ابو شادي در پاسخ به اين پرسش که آيا با سياسي شدن برنامه هسته اي ايران،اعتبار آژانس در بوته آزمون قرار نخواهد گرفت؟گفت:من درباره اصرار شديد آژانس بر مرکز پارچين تعجب مي کنم. آژانس بايد تيزهوشي بيشتري داشته باشد. بايد اين نهاد مستقل بوده و در تصميمات خود از هيچ کشوري متاثر نشود. در حالي که در طول يک ماه گذشته شاهد مذاکرات مثبتي ميان ايران و آژانس بوديم،اظهارات ديروز مقامات آژانس مبني بر نااميدي از اين مذاکرات روند مناسبي نيست.

وي در پاسخ به اين پرسش که چرا بر فعاليت هسته اي صلح آميز هسته اي ايران تمرکز دارد و توجهي به بمب هاي هسته اي رژيم صهيونيستي که بزرگ ترين خطر براي اين منطقه است،ندارد؟گفت: آمريکا ايران را در محور شرارت قرار داده است. واشنگتن پيش از اين بر روي فعاليت هسته اي کره شمالي و سپس عراق تمرکز داشت. آژانس با کشورهايي که همسو با غرب نيستند همکاري ندارد. ايران آمادگي خود را براي پذيرش برخي از خواسته هاي آژانس اعلام کرده است. در صورتي که ايران از غني سازي بيست درصدي اورانيوم چشم پوشي کند،غربي ها نيز بايد در مجازات ها عليه ايران بازنگري کنند. غربي ها مي گويند ايران به دنبال ساخت سلاح هسته اي است. شکي در اين نيست ايران داراي توان هسته اي است ولي هنوز اثبات نشده که فعاليت هسته اي اين کشور غير صلح آميز است.
برچسب ها: آژانس ، ایران ، غرب ، هسته ای
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.