به گزارش
سرويس بين الملل باشگاه
خبرنگاران به نقل
از خبرگزاري فرانسه ؛ يونيسف در گزارشي اعلام کرد : سالانه بيش از 2 ميليون کودک در اثر ابتلا به ذات الريه و اسهال جان خود را از دست مي دهند که اين رقم، بيست و نه درصد ميزان مرگ و مير کودکان زير پنج سال را تشکيل مي دهد.
يونيسف از 75 کشوري که بالاترين ميزان مرگ و مير کودکان در آنها مشاهده مي شود خواست با کودکان فقير به همان شيوه اي که با کودکان ثروتمند رفتار مي کنند، رفتار کنند.
اين سازمان خاطر نشان کرد ، اقداماتي نظير واکسيناسيون به موقع، تشويق و ترغيب مادران به تغذيه نوزادان با شير خود، بهبود شرايط دسترسي به آب هاي آشاميدني سالم، دسترسي آسان بيماران مبتلا به ذات الريه به داروهاي آنتي بيوتيک و درمان به موقع بيماران مبتلا به اسهال، مي تواند سالانه جلوي مرگ بيش از دو ميليون کودک را بگيرد.
يونيسف در گزارش خود افزود : «اينگونه برآورد شده است که از هماکنون تا سال 2015 ، مي توان در 75 کشوري که ميزان مرگ و مير کودکان بالاست، از مرگ بيش از 2 ميليون کودک جلوگيري کرد . اين در حالي است که بر اساس گزارش ها، نيمي از کودکاني که در جهان در اثر ذات الريه و اسهال مي ميرند از 5 کشور هندوستان، نيجريه، جمهوري دمکراتيک کنگو، پاکستان و اتيوپي هستند.
بر اساس اين گزارش ، اگرچه پيشرفت هايي در زمينه واکسيناسيون در اين کشورها مشاهده شده است ولي اين اقدامات کافي نيستند زيرا آمارها حاکي است 783ميليون نفر در جهان به آب آشاميدني دسترسي ندارند و 90 درصد موارد ابتلا به اسهال در جهان در اثر استفاده از آبهاي آلوده و غيرآشاميدني، عدم دسترسي افراد به سرويس هاي بهداشتي مناسب و استفاده اجباري از امکانات بهداشتي و درماني نامطلوب روي مي دهد.
سازمان ملل مي گويد ذات الريه، سالانه منشاء هجده درصد و اسهال منشاء 11 درصد از مرگ و ميرکودکان در سرتاسر جهان است در حاليکه بيماري مهلک ايدز ، تنها سهمي دو درصدي از مرگ و مير کودکان را در جهان داراست.