سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مركز پژوهش‌هاي مجلس منتشر كرد؛

دیپلماسی وب محور؛ ابزار مداخله قدرت‌ها

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گزارشی با عنوان «دیپلماسی وب محور با ابزار مداخله دولت‌ها» منتشر کرد.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران بر اساس اعلام روابط عمومی مرکز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي، دفتر مطالعات سیاسی این مرکز در این گزارش با بیان این مطلب که اینترنت در حال تبدیل شدن به یک رسانه عامه پسند است و این امر باعث خواهد شد مردم برای دریافت تحلیل ها و فهم وقایع جاری به اخبار فرد به فرد روی آورند و نقش رسانه های سنتی کاهش یابد، افزود: اخبار فرد به فرد وب محور اغلب در میان خانواده ها، دوستان و همکاران جریان می یابد، یعنی افرادی که قبل از برقراری هر نوع ارتباط فرد به فرد، با یکدیگر رابطه ای توام با ارتباط برقرار کرده اند. اخبار فرد به فرد در مقایسه با تولیدات تبلیغاتی دولت ها و یا گزراش های رسانه های سنتی، متقاعدکننده و قابل اعتمادتر به نظر می رسند. همین شاخصه اصلی اخبار فرد به فرد مهمترین دلیل برای انجام دیپلماسی عمومی وب محور است. هم دیپلماسی عمومی وب محور و هم ارتباطات فرد به فرد وب محور دارای طیف خاصی از مخاطبین هدف هستند. اخبار فرد به فرد وب محور بر خلاف ارتباطات خبری رسانه های سنتی تفاوت میان مخاطبینش را نادیده نمی گیرد، بلکه شخصیت، پس زمینه ها و منافع گوناگون مخاطبینش را نیز در نظر می گیرد. از آنجایی که فرستنده و گیرنده یک پیام از قبل و از طریق منافع مشترک با یکدیگر متصل شده و به یک فهم متقابل دست یافته اند، بنابراین فرستنده می تواند پیام را مطابق فهمی که از گیرنده دارد، ویرایش کند. این پیام سفارشی می تواند فرآیند ارتباط را تسهیل کند. لذا اینترنت تبدیل به ظرفی برای رشد و نمو انواع فعالیت های سیاسی شده است. دیپلماسی عمومی را نیز می توان با کمک تکنولوژی برای طیف وسیعی از فعالیت ها از مبارزه واقعی در جهت حقوق بشر گرفته تا تروریسم، افراطی گرایی، بنیادگرایی مذهبی ، افراط گرایی زیست محیطی، نازیسم، فرقه گرایی و بسیاری دیگر به کار برد. حامیان تمام فعالیت های فوق همگی به ظاهر ادعا دارند که در جهت آزادی ، عدالت یا دمکراسی فعالیت می کنند.

این گزارش می افزاید: برخلاف دوران جنگ سرد که در آن دولت ها افرادی را به کشورهای هدف اعزام می کردند تا در آنجا به اعتراضات خیابانی و مواردی نظیر آن یاری رسانند، در عصر جدید، هدف اصلی دیپلماسی عمومی وب محور پدید آوردن « جمعیت هوشمند» در دیگر کشورهاست. جمعیت هوشمندی که از طرف فرد و یا سازمان هایی وابسته به غربی ها و خصوصا دولت امریکا مدیریت و هدایت شده و در جهت حفظ و بسط ارزش های مورد تبلیغ و منافع آنها اقدام می نماید.

در واقع، بعد از آغاز عصر اطلاعات، رهبران برجسته دولت های غربی بدین نتیجه رسیده اند که اطلاعات و تکنولوژی های اینترنتی مهمترین اسلحه آنها در نبردهای ایدئولوژیکی بوده به طوری که با کمک این ابزارها می توانند، مسائل جهانی خود را راحت تر حل و فصل کنند.

س2/

 

 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.