به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران از ساري ، برنج يکي از محصولات استراتژيک کشاورزي است و استانهاي مازندران و گيلان با 42 و 38 درصد توليد کشور برترين توليد کنندگان اين محصول هستند در مازندران با 239 هزار هکتار شاليزار سالانه يک ميليون و 350 هزار تن شلتوک و 950 هزار تن برنج سفيد توليد مي شود .
به گفته بهرامي معاون برنامه ريزي سازمان جهاد کشاورزي مازندران بيش از 120 هزار خانوار تاکنون داراي شناسنامه بهره برداران اين بخش شده اند .
بهره برداراني که اين روزها با رنجي طاقت فرسا و به ناچار ، مشغول زراعت هستند .
شعبانيان شاليکار آملي است که در زمين 2 هکتاري خود همراه 2 پسر و چند کارگرش نشا مي کند و مي گويد : تبديل موتور آب گازوئيل سوز به برقي و افزايش نرخ تعرفه برق ، افزايش قيمت کود و سم و کمبود سوخت بخشي از مشکلات برنجکاران است .
ميرزا بيگي کشاورز بابلي نيز دستمزد 65 هزار توماني کارگر براي هر روز را يکي ديگر از معضلات اين قشر دانست و گفت : دستمزد کارگران مرد براي هر روز نشا 70 – 65 هزار و زنان 55 – 45 هزار تومان است و کشاورزان هم به علت سختي کار و بي ميلي جوانان خانواده به کشاورزي ، ناچارند اين مبلغ را پرداخت کنند.
البته اين دستمزد بدون هزينه تأمين صبحانه ، ناهار و عصرانه است .
اين در حالي است که دستمزد کارگران پارسال حداکثر 50 هزار تومان بود .
مختاري از کشاورزان قائمشهري است که به شدت از کمبود سوخت انتقاد دارد .
او گفت : تراکتور من روزانه 150 – 120 ليتر گازوئيل مصرف مي کند اما هيچ سهميه اي تاکنون دريافت نکرده ام.
با مراجعه به دهياري فقط 2000 ليتر تهيه شد و بقيه مصرف خود را به ناچار بصورت آزاد از کاميون داران به قيمت 350 تومان مي خرد .
غلامي ديگر برنجکاري است که گفت : يکسال گذشته به توصيه دهيار سه بار براي نامنويسي دريافت سهميه احتمالي و دريافت کارت سوخت ادوات کشاورزي در پايگاه اينترنتي tejarat-asan.ir www. مراجعه کردم اما با گذشت 10 ماه هنوز اتفاقي رخ نداد .
حسن پور کناري از فريدونکنار هم گفت : هر دستگاه تيلر روزانه دست کم 10 ليتر گازوئيل مصرف مي کند در حالي با تلاش شوراي محل و مراجعه مکرر به بخشداري موفق به دريافت فقط 100 ليتر شدم که البته با وجود موافقت بخشداري با سهميه 600 ليتري ، شرکت پخش فرآورده هاي نفتي آن را به 100 ليتر کاهش داد .
در پيگيري اين مسائل رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران مصرف سوخت سالانه بخش کشاورزي استان را 69 ميليون ليتر و سهميه جذب شده تاکنون را 46 ميليون ليتر اعلام کرد و افزود : هيچ مشکلي در تأمين سوخت کشاورزي وجود ندارد.
عظيمي افزود : با هماهنگي هاي صورت گرفته با شرکت نفت و کارشناسي مديران شهرستاني ، مشکلي در اين باره مشاهده نشده است در حاليکه واقعيت چيزي غير از اين است .
مديـر عامل شرکت پخش فـرآورده هاي نفتي مازنـدران ناحيه ساري هم وجـود مشکل در تأمين سوخت کشاورزي را رد کرد و گفت : هر ميزان سوختي که مسئولان بخش کشاورزي تقاضا کنند به سرعت تحويل شده است و مي شود .
مظلومي با اشاره به اينکه اين شرکت هيچ نقشي در تعيين ، افزايش يا کاهش سهميه سوخت ندارد و افزود : طرح کارت سوخت ادوات کشاورزي در مرحله مطالعاتي است و نتيجه آن هنوز مشخص نيست .
به همه اين موارد بايد قيمت برنج را نيز افزود : برنج با هزينه هر کيلو حدود 1800 تومان توليد مي شود و کشاورز تا 2 هزار تومان مي فروشد که در بازار تا سبد مصرف کننده به 4 هزار تومان هم مي رسد .
به اين ترتيب مي توان به آساني دريافت کشاورزان مازندران در دريايي از مشکلات دست و پا مي زند و اميدشان به همت مسوولان است./ج2