سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تسليحات اتمي مدرن صلح جهاني را تهديد مي کنند

سلاح هاي هسته اي اگر چه از نظر تعداد کمتر شده اند ولي سلاح هاي تازه تر هسته اي همچنان صلح جهاني را تهديد مي کنند.

به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران  به نقل از شبکه تلويزيوني پرس تي وي ؛ يک موسسه تحقيقاتي سيپري در گزارش 2012 خود اعلام کرد کشورهاي هسته اي تمايلي به کنار گذاشتن تسليحات اتمي خود ندارند. اين گزارش همچنين اعلام کرده است که سلاح هاي اتمي اسرائيل تاکنون مورد بررسي جهاني قرار نگرفت.

اين نهاد مي گويد،  تهديد اتمي براي دنيا همچنان به قوت خود باقيست ولي هزينه هاي نظامي براي نخستين بار از زمان دهه نود تا کنون، روندي کاهشي نشان مي دهد.

بر اساس گزارش اين موسسه، در 2012 ، 5 کشور عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل در کنار هند، پاکستان و اسرائيل، نوزده هزار سلاح اتمي را در زرادخانه هاي اتمي خود نگهداري مي کنند.

گمان مي رود که حدود 4 هزار و چهارصد سلاح اتمي در سراسر دنيا عملياتي هستند و حدود 2 هزار سلاح در اين ميان، در سطح هشدار عملياتي بالا (آماده باش) قرار دارند. شمار اندکي از اين تسليحات مي توانند بارها کره زمين را نابود کنند.

به گفته سيپري، آمريکا و روسيه بيشترين شمار تسليحات اتمي را در اختيار دارند و در حال نوسازي زرادخانه خود هستند. واشنتگن و مسکو حدود 4 هزار سلاح اتمي آماده کرده اند. اگر چه بر اساس بند ششم معاهده منع گسترش تسليحات اتمي، کشورهاي دارنده مي بايست سلاح هاي خود را کنار بگذارند، چالش ديگر تبديل اين تسليحات به تسليحات کشتار جمعي کوچکتر است که اگر چه مقياس تاثير گذاري آن به اندازه تسليحات پيشين نيست ولي مي تواند همان آثار را بر جاي بگذارد.

برخي از کشورها از اورانيوم ضعيف شده در سلاح هاي متعارف استفاده کرده اند که فاصله بين اين تسليحات و سلاح هاي غير متعارف را از بين مي برد. آمريکا متهم به استفاده گسترده از اورانيوم ضعيف شده براي در هم شکستن مقاومت هاي ضد اشغالگري در عراق و افغانستان است. آمريکا تنها کشوري است که از اين تسليحات براي حمله به کشوري ديگر استفاده کرده است. صدها هزار نفر بر اثر حمله اتمي آمريکا در روزهاي پاياني جنگ جهاني دوم در هيروشيما و ناکازاکي کشته يا قرباني آثار آن شدند.

هر چند تصوير دهشتناک حمله اتمي به ژاپن از آن زمان تا کنون بر ذهن جهانيان سايه انداخته است ولي سازمان ملل همچنان در رسيدن به اهداف خود ناکام مانده است و حقايق موجود نيز آينده اي خوش بينانه را در به تصوير نمي کشند.

برچسب ها: هسته ای ، بمب اتم ، آمریکا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.