سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر کل سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت خبر داد؛

اعلام آمار شیوع بیماری های روانی در کشور تا آخر امسال

مدیر کل سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت از اعلام آمار شیوع بیماری های روانی در کشور تا آخر امسال خبر داد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از وب ­دا، مدیر کل سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت گفت: سطح سواد مردم در مورد سلامت روان بسیار پایین است و اکثر افراد دارای اختلالات روانی از بیماری خود خبر ندارند ضمن اینکه وزارت بهداشت نیز هنوز آمار دقیق شیوع این بیماریها را ندارد و قرار است آمار آن تا آخر امسال آماده شود.

وی افزود: به طورکلی ۸۵ درصد بیماران روانی در کشورهای توسعه نیافته از بیماری خود خبر ندارند.

عباسعلی ناصحی در پاسخ به این پرسش که آیا نتایج آ‌مارگیری از شیوع بیماریها و اختلالات روانی در کشور مشخص شده و اگر مشخص شده میزان شیوع این بیماریها در کشور چقدر است، گفت: هنوز آمار شیوع اختلالات روانی در کشور مشخص نشده است و طرح آمارگیری کشوری از این بیماریها که قرار بود تا آخر سال 90 به اتمام برسد تمام نشده و احتمالاً تا آخر امسال نتایج آن مشخص می‌شود.

وی اضافه کرد: کار میدانی آمارگیری از شیوع اختلالات روانی تمام شده است و اکنون در مرحله آنالیز داده ها هستیم به همین علت هنوز میزان شیوع این بیماریها در کشور به طور دقیق مشخص نیست.

مدیر کل سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت بیان کرد:‌ مسئله مهم این است سطح سواد مردم درباره سلامت روان در کشور بسیار پایین است و بسیاری از افرادی که دچار اختلالات روانی هستند از بیماری خود اطلاع ندارند و اگر خبر دارند هم نمی‌دانند که این اختلالات قابل درمان است و نمی‌دانند که باید به کجا مراجعه کنند.

ناصحی ادامه داد: مسئله نگران کننده دیگر این است که هنوز عده زیادی از مردم تصور می‌کنند که اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و وسواس حاصل تأثیر جن و دعاست و اعتقاد به این خرافات متأسفانه در تعداد قابل توجهی از مردم وجود دارد.

وی افزود: به همین علت عده زیادی از افرادی که به اختلالات روانی مبتلا می شود برای درمان نزد فالگیر، دعانویس و جن گیر می‌روند و با مراجعه به این افراد بی صلاحیت بیش از پیش سلامت خود را به خطر می‌اندازند در حالی که اختلالات روانی عمدتاً ناشی از مشکلات جسمی در فرد است و باید درمان پزشکی شود.

وی در پاسخ به این پرسش که برای افزایش آگاهی و دسترسی مردم به خدمات سلامت روان، وزارت بهداشت چه اقدامی کرده است گفت:‌ مهمترین اقدام این است که باید سطح سواد مردم را بالا ببریم و این وظیفه‌ای است که نه فقط وزارت بهداشت بلکه به عهده دستگاههای متعدد مرتبط در کشور از جمله صدا و سیما و مطبوعات است.

وی افزود: البته برای ارتقای سطح سواد سلامت روان مردم به زودی کمیته سلامت روان، آموزش و رسانه در وزارت بهداشت تشکیل می‌شود که سیاستگذاری و برنامه ریزی در این زمینه را عهده دار می شود.

ناصحی در پاسخ به این پرسش که سطح سواد مردم در مورد سلامت روان چقدر است، گفت:‌ میزان دقیق آن را نمی دانیم اما می‌دانیم که خیلی پایین است البته سازمان بهداشت جهانی آمار دارد که حاکی از این است که 85 درصد مردمی که کشورهای توسعه نیافته اختلال سلامت روان دارند از مشکل خود خبر ندارند و هیچ اقدام درمانی نمی کنند.

وی ادامه داد:‌ یکی دیگر از اقدامات وزارت بهداشت در این زمینه افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت روان است که با ایجاد مراکز سلامت روان جامعه نگر دنبال می‌شود، تاکنون ۲ مرکز از این نوع در کشور و در شهر تهران ایجاد شده است و قرار است در بزودی چند مرکز دیگر آن درشهرهای دیگر ایجاد شود./عط
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.