سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصرف بی رویه بادام زمینی منجر به بروز گواتر می شود

مصرف بیش از حد مواد غذایی مانند سبوس، کالباس، گوشت فرآوری شده حاوی نیترات و بادام زمینی موجب بروز گواتر می شوند.

دکتر ناصر محمدپور متخصص داخلی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه مصرف بی رویه مواد غذایی مانند کلم، چغندر، انواع غلات، خردل، مغزهای خام بادام زمینی و گوشت فرآوری شده با کاهش جذب ید در بدن موجب بروز اختلالات غددی و بروز بیماری گواتر می شوند.
وی با بیان اینکه گواتر به بزرگ شدن بیش از حد غده تیروئید اطلاق می شود، اظهار داشت: مصرف این گروه مواد غذایی به صورت پخته، مفید و مانع جذب ید در بدن نمی شود.
این متخصص خاطر نشان کرد: نان جو، نان سفید گندم، برخی پنیرها، سیب زمینی و ماء الشعیر حاوی ید هستند.
شایان ذکر است، (10-3) خرداد هفته جهانی تیروئید نامگذاری شده است.
استعمال سیگار و دخانیات نیز موجب کمبود ماده معدنی ید در بدن می شود./عط
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.