سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

غذاهایی که دوست اعصاب شما هستند

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با خوردن یک نوشیدنی داغ، یا یک غذای خوشمزه احساس کرده اید که خستگی از بدنتان بیرون رفته است. کارشناسان معتقدند این تنها یک حس نیست و برخی مواد غذایی در تشدید یا رد این حس تاثیر دارند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک؛کارشناسان معتقدند برای مثال مصرف موادغذايي که باعث پايين نگه داشتن گلوکز خون مي شود، در متعادل ماندن خلق و خو موثر است.
خستگي
هنگامي که ميزان انرژي بدن افت مي کند، اولين واکنش افراد براي افزايش دادن انرژي، خوردن قهوه يا شکلات است. از آن جا که مصرف اين مواد باعث تغيير کوتاه مدت خلق و خو مي شود، بايد مواد غذايي مصرف کرد که گلايسمي پايين دارد و به کندي انرژي رها مي کند. از جمله اين مواد مي توان به نان هاي سبوس دار، پاستا و غلات اشاره کرد. مصرف ناکافي آهن نيز خستگي ايجاد مي کند بنابراين به اندازه کافي گوشت قرمز، گوشت طيور، ماهي، لوبيا و غلات غني شده مصرف کنيد.
بي حوصلگي
علت اين حالت ممکن است استرس، نداشتن تعادل هورموني، افسردگي و ضربه عاطفي باشد. در صورت مشکوک بودن به افسردگي، حتما به پزشک مراجعه کنيد. رژيم غذايي هر فرد نقش مهمي در تنظيم خلق و خو دارد.
نتايج بررسي ها نشان مي دهد غذاهاي غني از آمينواسيد تريپتوفان باعث بهبود خلق و خو مي شود. بهره مندي بيشتر از خواص غذاهاي غني از تريپتوفان و پروتئين، اين مواد را همراه با کربوهيدرات مصرف کنيد.
منبع اين نوع غذاها شامل مرغ، ماهي، تخم مرغ، لبنيات، لوبيا و دانه هاست. آهن، ويتامين هاي B، فولات و سلنيم نيز در رفع بي حوصلگي موثر است.
افسردگي
افسردگي را با خوردن ماهي هاي حاوي اسيدهاي غني از امگا۳ مانند سالمون، تون و ساردين از بين ببريد. روغن هاي ماهي منبع عالي ويتامين B12 است. فولات موجود در سبزي هاي سبز و ميوه هاي مرکباتي و سلنيم موجود در گوشت قرمز نيز در رفع افسردگي مفيد است.
با نوشيدن ۶ تا ۸ ليوان آب در طول روز و پرهيز از مصرف کافئين آب بدن را حفظ کنيد. انجام هر نوع ورزش نيز ميزان آندروفين را بالا مي برد و احساس خوبي در فرد ايجاد مي کند.
استرس
اتخاذ رژيم غذايي غني از موادمغذي به شما کمک مي کند تا استرس را از بين ببريد. غلات سبوس دار، کربوهيدرات، پروتئين، ميوه، سبزي، غذاهاي غني از ويتامين C مانند توت فرنگي، ميوه قره قاط و کيوي تاثير زيادي در رفع استرس دارد.
ترس
اگرچه همه انسان ها در مقاطعي از زندگي احساس ترس را تجربه مي کنند، اما با مصرف غذاهاي غني از فولات مي توان بر اين حالت غلبه کرد. بي قراري، خستگي مفرط و فراموشي نيز با کمبود فولات ارتباط دارد. بنابراين با خوردن لوبيا، سبزي هاي برگ سبز و عدس با ترس مقابله کنيد.
آشفتگي
گاه تلاش براي ايجاد تعادل بين زندگي شخصي و کاري باعث آشفتگي فرد مي شود. اما با داشتن تغذيه صحيح مي توان با اين مشکل مقابله و روي برنامه هاي آينده تمرکز کرد. نتايج بررسي هاي متعدد نشان مي دهد مصرف ماهي هاي چرب عملکرد شناختي فرد و ميزان تمرکز را بهبود مي بخشد.
گياه ژينکو نيز ميزان جريان خون را به مغز افزايش مي دهد تا فرد بتواند درست فکر کند. چاي سبز نيز براي تنظيم ميزان قندخون مفيد است و باعث آرامش و افزايش قدرت تمرکز فرد مي شود./س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.