سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لرستان/

اتفاقی جالب در لرستان/ جایی که نه شهر است و نه روستا!

در اتفاقی جالب و نادر در استان لرستان هم اکنون منطقه ماسور با وجود تایید شورای عالی معماری و شهرسازی کشور مبنی بر الحاق به شهر خرم آباد همچنان نه شهر محسوب می شود و نه روستا.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران لرستان، منطقه ماسور در شهرستان خرم آباد سالهاست به محل جدال مدیریت شهری و اجرایی استان تبدیل شده است به طوریکه در نهایت وزیر راه و شهرسازی به این مسئله ورود پیدا کرد تا ماسور با صدور مجوز از سوی شورای عالی معماری و شهرسازی به شهر خرم آباد ملحق شود.

 

علی نیکزاد در آخرین سفری که به لرستان داشت بازهم برای چندمین بار با علامت سئوال شهر یا روستا بودن منطقه ماسور مواجه شد تا برای دومین بار تاکید کند که این منطقه باید به شهر خرم آباد ملحق شود.

 

این در حالیست که شهردار خرم آباد که در جلسه حضور داشت با این موضوع مخالف بود ولی در نهایت وزیر راه و شهرسازی از نهایی شدن این امر خبر داد تا تکلیف 17 هزار خرم آبادی که میان شهر و روستا معلق مانده اند روشن شود.

 

ماجرای گره کور ماسور

 

با این تفاسیر همچنان گره کور ماسور حتی به دستان وزیر مسکن و شهرسازی هم باز نشد تا به رغم گذشت بیش از 6 ماه از تصویب الحاق ماسور به شهر خرم آباد هنوز مردم این منطقه در بلاتکلیفی به سر ببرند.

 

موضوع الحاق روستای ماسور به محدوده شهری خرم آباد تاکنون در جلسات مختلفی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است ولی آنچه در عمل مشاهده می شود که در این نبرد پایاپای میان شورای اسلامی شهر خرم آباد و مدیران اجرایی حتی وساطت وزیر راه و شهرسازی هم موثر واقع نیفتاد زیرا همچنان شهرداری و شورای اسلامی شهر خرم آباد حاضر به پذیرش این مصوبه بدون تامین اعتبار مورد نیاز نیستند.

 

الحاق روستای ماسور به محدوده شهر خرم آباد در کارگروه مسکن استان و شورای برنامه ریزی لرستان به تصویب رسیده است ولی همچنان شهرداری و شورای شهر خرم آباد با الحاق این روستا به محدوده شهری خرم آباد موافقت نکرده اند به طوریکه شهردار خرم آباد و رئیس شورا صورتجلسه شورای برنامه ریزی استان مبنی بر الحاق روستای ماسور به شهر خرم آباد را هنوز امضا نکرده اند تا با این کار مخالفت خود را با این مصوبه نشان دهند.

 

شورای شهر خرم آباد برای الحاق روستای ماسور و به منظور زیرسازی و نوسازی شبکه معابر این روستا از دولت درخواست 8 میلیارد تومان کرده است و موافقت با الحاق روستا به محدوده شهری را در گرو پرداخت این اعتبار می داند در حالیکه وزیر راه و شهرسازی معتقد است که اگر دولت بخواهد 8 میلیارد تومان در ماسور هزینه کند که دیگر نیازی به الحاق ماسور به خرم آباد نیست چرا که خودش تبدیل به شهرک خواهد شد.

 

بلاتکلیفی مصوبه دولت برای 17 هزار لرستانی

 

این در حالیست که الحاق روستای ماسور به محدوده شهر خرم آباد از جمله مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت به استان لرستان است که تاکنون با توجه به مخالفت شهرداری و شورای شهر خرم آباد اجرایی نشده است و موجب شده ماسور با جمعیتی بالغ بر پنج هزار خانوار در قالب 17 هزار و 563 نفر همچنان معلق میان شهر و روستا باقی بماند.

 

از سوی دیگر روستای ماسور در واقع به شهر خرم آباد متصل است به طوریکه پس از خروج از فرودگاه خرم آباد، در ورودی این شهر، روستای ماسور قرار دارد و ساکنان این روستا به لحاظ اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و آموزشی از خدمات شهری خرم آباد استفاده می کنند.

 

با این اوصاف روستای ماسور با توسعه و گسترش در سالهای اخیر خود بدون نیاز به مصوبه هیچ نهاد یا ارگانی به بخشی از خرم آباد تبدیل شده است که استمرار این وضعیت در آینده موجب ایجاد چالشهایی برای خرم آباد خواهد شد.

 

اولتیماتوم وزیر: ماسور به خرم آباد ملحق شد!

 

به هر حال به نظر می رسد الحاق منطقه تاریخی و باستانی ماسور به محدوده شهر خرم آباد با توجه به روند توسعه ای این روستا راهکاری است که به ناچار باید از سوی شورای اسلامی شهر خرم آباد و شهرداری پذیرفته شود چرا که امروز این منطقه به خودی خود به خرم آباد متصل شده است.

 

از سوی دیگر خدمات رسانی به 17 هزار شهروند لرستانی نکته دیگری است که باید از سوی متولیان امر مورد توجه قرار گیرد چرا که با وجود روند توسعه شتابنده ماسور همچنان این مجموعه چسبیده به شهر خرم آباد از حداقل زیرساخت ها برخوردار نیست که این امر گلایه مردم را نیز به دنبال داشته است.

 

با همه این تفاسیر و در نتیجه سالها کار کارشناسی پس از اولتیماتوم وزیر راه و شهرسازی شورای عالی معماری و شهرسازی به این نتیجه رسید که باید ماسور به محدوده شهری خرم آباد ملحق شود و پس از تصویب این موضوع کار برای اجرا به استان ابلاغ شد.

 

پاسکاری مردم میان شهرداری و دهیاری

 

حال با گذشت ماهها، شهرداری با طرح این موضوع که هنوز مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی به وی ابلاغ نشده از ارائه خدمات به اهالی ماسور سر باز می زند و دهیاری نیز که معتقد است قانون تکلیف را از وی ساقط کرده است ماسور را دیگر روستا نمی داند که به اهالی آن خدمات ارائه دهد.

 

این امر موجب شده است که بسیاری از شهروندان ساکن در منطقه ماسور با تماس با خبرنگار باشگاه جوان خواستار حل این مناقشه میان شهرداری و دهیاری شوند.

 

محمد جعفر مالزیری از شهروندان ساکن در منطقه ماسور که دیگر از پاسکاری میان شهرداری، دهیاری و فرمانداری مستاصل شده است در تماس با خبرنگار باشگاه جوان خواستار پیگیری این معضل شد.

 

وی با بیان اینکه از دیماه سال گذشته دهیاری ماسور دیگر خدماتی به مردم ارائه نمی کند، گفت: این در حالیست که شهرداری نیز مدعی است که هنوز موضوع الحاق ماسور به محدوده شهری خرم آباد به آنها ابلاغ نشده است.

 

این شهروند خرم آبادی با بیان اینکه مراجعات مکرر وی به فرمانداری و استانداری نتیجه ای نداشته است، افزود: متاسفانه من برای گرفتن پایان کار ساختمانم ماههاست که سرگردانم.

 

این در حالیست که تماس خبرنگار باشگاه جوان با مسئولان متولی امر نیز نتیجه ای جز تناقض به همراه نداشت.

 

مدیرکل دفتر امور شهری: دهیاری به وظیفه قانونی خود عمل کند

 

مدیرکل دفتر امور شهری استانداری لرستان در این رابطه به خبرنگار باشگاه جوان گفت: با توجه به اینکه ماسور هنوز تحویل شهرداری خرم آباد نشده است شهرداری نمی تواند به اهالی این منطقه خدمات ارائه دهد.

 

مسعود مختاری با اشاره به اینکه ماسور دارای طرح هادی روستایی است، افزود: باید ضوابط طرح هادی روستایی با ضوابط طرح جامع شهر خرم آباد انطباق داده شود تا بتوان این منطقه را به شهر ملحق کرد.

 

وی با بیان اینکه این کار توسط سازمان مسکن و شهرسازی در حال انجام است، افزود: با توجه به اینکه کار کارشناسی زمان بر است تاکنون این امر انجام نشده است ولی تلاش می شود روند کار تسریع شود.

 

مدیرکل دفتر امور شهری استانداری لرستان پیرامون اینکه تکلیف مردم تا نهایی شدن این کار چیست نیز به خبرنگار باشگاه جوان گفت: تا زمانیکه ماسور به خرم آباد ملحق نشده باید دهیاری مانند سابق کار خود را انجام دهد.

 

مختاری با تاکید بر اینکه این منطقه نمی تواند بدون متولی باقی بماند، یادآور شد: دهیاری تا تحویل ماسور به شهرداری باید به وظیفه قانونی خود عمل کند.

 

فرماندار خرم آباد: ماسور جزء محدوده شهر است، دهیاری نمی تواند خدمات ارائه دهد!

 

این در حالیست که فرماندار خرم آباد اظهارات دیگری دارد. مرتضی ولیپوری معتقد است که چون مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی به استان ابلاغ شده است دهیار نمی تواند بر خلاف مصوبه عمل کند.

 

وی که با خبرنگار باشگاه جوان گفتگو می کرد، ادامه داد: هفته آینده جلسه ای با حضور مسئولان مرتبط با این امر تشکیل و کار در این زمینه نهایی خواهد شد.

 

فرماندار شهرستان خرم آباد افزود: با توجه به مشکلات مردم تلاش می شود در روند الحاق ماسور به محدوده خرم آباد تسریع شود و مراحل اداری و قانونی این کار هرچه سریعتر صورت گیرد.

 

ولیپوری از همه دستگاهها خواست برای نهایی شدن این امر پای کار باشند و یادآور شد: با توجه به ملحق شدن ماسور به شهر، دهیاری نمی تواند اقدام به انجام و ارائه خدمات به مردم کند و این خلاف مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی است.

 

به هر حال به نظر می رسد گره کور ماسور همچنان به عنوان یکی از اساسی ترین مشکلات حوزه شهری استان باز نشده است تا مردم این منطقه با بیش از 17 هزار نفر جمعیت میان شهر و روستا معلق باقی بمانند./س


 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.