سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصيه هاي تغذيه اي به سالمندان مبتلا به سوء تغذيه؛

غذا را در محيطي دلپذير ميل كنيد

سالمندان تا حدي كه مقدور است بايد غذا را در محيطي دلپذير و مناسب ميل كنند تا اشتها به اندازه كافي تحريك و غذاي كافي ميل شود.

به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دكتر پريسا ترابي، كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: بافت و قوام غذا بايد به گونه اي باشد كه سالمندان بتوانند به راحتي آن را بجوند و مشكلي از نظر بلع غذا نداشته باشند.

وي افزود: در صورت وجود مشكل در بلع، غذاها بايد به شكل خرد شده و يا نرم و پوره شده استفاده شوند. در زمان غذا خوردن نيز بايد بدن در وضعيت مناسب، در حالت نشسته و راست قرار داشته باشد.

كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه بيان كرد: در صورت وجود زخم بستر، رژيم غذايي پركالري، پر پروتئين همراه مكمل ويتامين حاوي ويتامين c و ويتامين E ، روي و مايعات كافي براي ترميم زخم ها و تشكيل بافت جديد توصيه مي شود.

دكتر ترابي اضافه كرد: رژيم غذايي بايد حاوي مقادير مناسبي روي (ZN) مانند جگر، عدس، نخود سبز، نان گندم كامل مانند سنگك، گوشت و لبنيات باشد و از گروه نان و غلات مانند نان، برنج و ماكاروني به مقدار بيشتر استفاده شود. سالمندان لاغر بايد در هر وعده غذايي يكي از انواع نان و غلات يا سيب زميني را مصرف كنند.

وي با تأكيد بر مصرف مرتب و روزانه ميوه ها به عنوان ميان وعده توصيه كرد: روزانه حداقل 5 سهم ميوه و سبزي مصرف کنند.

اين كارشنايس تغذيه در عين حال با تأكيد بر اين كه ميزان مصرف ميوه و سبزي نبايد به حدي زياد باشد كه سبب كاهش اشتها و يا مشكلات گوارشي شود، گفت: در اين گروه از سالمندان به خصوص در صورت وجود مشكلات دنداني و گوارشي بهتر است سبزي ها به شكل پخته همراه با كمي روغن زيتون و يا انواع پنير براي هضم راحت تر و انرژي بيشتر و ميوه ها به شكل كمپوت مصرف شود./ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.