سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مروری بر زندگی شهید سپهبد صياد شیرازی

شهید صیاد شیرازی نقش بسزایی در همکاری و نزدیکی ارتش و سپاه داشت. وی پس از خلع بنی‌صدر از فرماندهی کل قوا، برای پایان دادن به ناهماهنگی ارتش و سپاه در آن دوران، قرارگاه مشترک عملیاتی سپاه و ارتش را راه‌اندازی کرد و به عنوان فرمانده ارشد در آن قرارگاه مشغول به فعالیت شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی - امنيتی گروه سياسي باشگاه خبرنگاران ، شهید سپهبد "علی صیاد شیرازی" در روز چهارم خرداد ۱۳۲۳ در شهرستان "درگز" از توابع استان خراسان به دنیا آمد. در خرداد 1342 از دبیرستان امیر کبیر در تهران در رشته ریاضی دیپلم متوسطه گرفت. یک سال بعد در آزمون ورودی دانشکده افسری پذیرفته شد و به تحصیل علوم نظامی پرداخت و سه سال بعد در مهر 1346 با درجه ستوان دومی در رسته توپخانه فارغ‌التحصیل شد.



شهید صیاد شیرازی پس از فراغت از تحصیل در شیراز، دوره رنجر و چتربازی را با رتبه عالی گذراند، در اصفهان دوره تخصصی توپخانه را طی کرد و از سال ۱۳۴۸ به لشکر زرهی تبریز پیوست و خدمت رسمی خود را در نیروی زمینی آغاز کرد. پس از انحلال لشکر تبریز در اسفند ماه سال ۱۳۴۹، به لشکر ۸۱ زرهی کرمانشاه منتقل و در گردان ۳۱۷ توپخانه به عنوان «فرمانده آتشبار» مشغول به خدمت شد.

وی در سال ۱۳۵۰ با دختر عموی خود ازدواج کرد و در اوایل سال ۱۳۵۱ با قبولی در آزمون اعزام به خارج دانش آموختگان دانشکده افسری برای تکمیل تخصص توپخانه به آمریکا اعزام شد. این شهید بزرگوار، دوره سه ماهه تخصص «هواسنجی بالستیک» را در شهر «فورت سیل» ایالت «اوکلاهما» با نمره عالی و احراز رتبه نخست از میان ۲۰ افسر آمریکایی و ایرانی به پایان رساند.

شهید صیاد شیرازی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، چندین سال در بخش‌های مختلف ارتش به ویژه در غرب کشور به پاسداری از کشور پرداخت و در سازماندهی و فعالیت نیروهای انقلابی در ارتش تلاشی گسترده داشت.

وی از ابتدای پیروزی انقلاب تا مهر ماه ۱۳۵۸ در اصفهان بود و در این مدت با همکاری نیروهای نظامی و دوستان انقلابی خود - که بعداً پاسدار شدند - گروه ۳۰ نفره‌ای را تشکیل داده و به حفظ و حراست از پادگان پرداخت. تلاش‌های وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ساماندهی ارتش و ساختار نیروهای مسلح متجلّی شد.

از مهم‌ترین اقدامات او پس از پیروزی انقلاب اسلامی، می‌توان به تهیه طرح‌های عملیاتی که منجر به شکستن حصر شهرهای سنندج و پادگان‌های مریوان، بانه و سقز شد، اشاره کرد.

شهر سنندج با تشکیل ستاد عملیات مشترک ارتش و سپاه پاسداران پس از ۲۱ روز مقاومت مدافعان این شهر، کاملاً از تصرف و تسلط نیروهای ضد انقلاب خارج شد. پس از تحقق و اجرای موفق این طرح‌ها، شهید صیاد شیرازی، با ۲ درجه ارتقاء، با درجه سرهنگ تمامی به فرماندهی عملیات غرب کشور منصوب شد.

این شهید والامقام در آخرین ماه های ریاست جمهوری بنی صدر به دلیل برخورداری از روحیه انقلابی و مقابله با خیانت‌های او از سمت مذکور عزل شد و پس از آن تا عزل بنی صدر و فرار مفتضحانه او به فرانسه، به دعوت شهید کلاهدوز در ستاد مرکزی سپاه پاسداران به خدمت پرداخت.

شهید صیاد شیرازی نقش به سزایی در همکاری و نزدیکی ارتش و سپاه داشت. وی پس از خلع بنی صدر از فرماندهی کل قوا، برای پایان دادن به ناهماهنگی ارتش و سپاه در آن دوران، قرارگاه مشترک عملیاتی سپاه و ارتش را راه اندازی کرد و به عنوان فرمانده ارشد در آن قرارگاه مشغول به فعالیت شد.

فرماندهی نيروی زمینی ارتش

وی در مهر ماه سال ۱۳۶۰ به پیشنهاد رئیس شورای عالی دفاع از سوی امام خمینی به فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی منصوب شد که در این منصب، فرماندهی نیروهای ارتش اسلام در عملیات‌های پیروزمند ثامن‌الائمه، طریق‌القدس، فتح‌المبین و بیت‌المقدس را بر عهده داشت؛ عملیاتی که سرنوشت جبهه های اسلام علیه کفر را به پیروزی رقم زد و روند جنگ تحمیلی را در مسیر پیروزی ارتش اسلام قرار داد.

شهید صیاد شیرازی پس از حدود پنج سال انجام وظیفه در مسئولیت خطیر فرماندهی نیروی زمینی، در ۲۳ تیر ۱۳۶۵ از سمت خود استعفا داد و سپس با پیشنهاد حضرت آیت الله خامنه ای - ریاست جمهوری وقت- و تصویب امام راحل به سمت نمایندگی حضرت امام خمینی(ره) در شورای عالی دفاع منصوب شد.

وی در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۶۶ به همراه تعدادی دیگر از فرماندهان ارتش با پیشنهاد رئیس شورای عالی دفاع و موافقت امام خمینی به درجه سرتیپی ارتقای مقام یافت و در مهر ۱۳۶۸ به درخواست رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح و موافقت فرماندهی معظم کل قوا به سمت معاونت بازرسی ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح منصوب شد.

این شهید بزرگوار در شهریور ۱۳۷۲ با حکم فرماندهی معظم کل قوا به سمت جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد و سپس در ۱۶ فروردین ۱۳۷۸ همزمان با عید غدیر با حکم مقام معظم فرماندهی کل قوا به درجه سرلشکری ارتقاء یافت.

شهادت امیر سرافراز ارتش اسلام

شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، روز شنبه ۲۱ فروردین ۱۳۷۸ در حالی که به قصد عزیمت به محل کار خود از منزل، خارج شده بود مورد سوء قصد یکی از اعضای گروهک تروریستی منافقین قرار گرفت و به شدت مجروح شد. اهالی محل که از این حادثه مطلع شده بودند بلافاصله او را به بیمارستان انتقال دادند اما متأسفانه بر اثر شدت جراحات وارده، تلاش پزشکان برای نجات او بی نتیجه ماند و امیر سرافراز ارتش اسلام پس از عمری مجاهدت در راه خدا به فیض عظیم شهادت نایل آمد.

بخشی از پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت شهادت امیر سپهبد صیاد شیرازی

«... امیر سرافراز ارتش اسلام و سرباز صادق و فداکار دین و قرآن، نظامی مؤمن و پارسا و پرهیزکار، سپهبد علی صیاد شیرازی امروز به دست منافقین مجرم و خونخوار و روسیاه به شهادت رسید.

این نه اولین و نه آخرین باری است که دلی نورانی و سرشار از عشق و ایمان و وفاداری به آرمان‌های بلند الهی، هدف تیر خشم و عناد و عصبیت از سوی زمره جنایتکار و فاسدی که ادامه حیات خود را در خدمتگزاری به دشمنان اسلام دانسته است، قرار می‌گیرد و دست خائن خودفروخته‌ای، نهال ثمربخش انسان والایی را قطع می‌کند. او مانند دیگر مردان حق از روزی که قدم در راه انقلاب نهادند، همواره سر و جان خود را برای نثار در راه خدا روی دست داشتند.

سرزمین‌های داغ خوزستان و گردنه‌های برافراشته کردستان، سال‌ها شاهد آمادگی و فداکاری این انسان پاک نهاد و مصمم و شجاع بوده و جبهه های دفاع مقدس صدها خاطره از رشادت و از خودگذشتگی او حفظ کرده است.

خطر مرگ کوچک‌تر از آن است که بندگان صالح خدا را از راه او بازگرداند و عشق به منال دنیوی حقیرتر از آن است که در دل نورانی شایستگان جایی بیابد، کوردلان منافق بدانند که با این جنایت‌ها روز به روز نفرت ملت ایران از آنان بیشتر خواهد شد و خون مردان پاکدامن و پارسا هم چون صیاد شیرازی و شهید لاجوردی، بدنامی و سیاهرویی آنان را در تاریخ و در دل این ملت همیشگی خواهد کرد...»

گزارش از: شهاب الدین شعبانی‌نیا

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۱۹ ۲۴ مرداد ۱۳۹۷
سلام واقعا شرمنده شهدا هستیم
خلیل
۲۲:۵۶ ۲۱ فروردين ۱۳۹۷
افتخار ایران عزیز
زهرا
۲۳:۳۲ ۲۰ فروردين ۱۳۹۷
کاش همه جوان های ها از واقعیت زندگی شهدا با خبر میشدند
نیما
۲۲:۴۳ ۱۳ بهمن ۱۳۹۶
افتخار ایران بود
ممنون اطلاعات کاملی روگذاشته بودی واقعابه دردم خورد
عاطفه راد
۱۸:۱۰ ۲۲ آبان ۱۳۹۶
افتخار میکنم به شهیدعلی صیاد شیرازی
مختار كرميان
۱۰:۱۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
چشمانم پراشك شد خدا بيامرزد صياد را
مهدی کریمی
۱۹:۳۷ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۶
عالی بود⭐⭐
نرگس
۱۸:۳۶ ۲۸ فروردين ۱۳۹۶
خیلی خوب بود
نرگس
۱۸:۳۶ ۲۸ فروردين ۱۳۹۶
خیلی خوب بود
نرگس
۱۸:۳۶ ۲۸ فروردين ۱۳۹۶
خیلی خوب بود
محمد
۱۲:۳۵ ۱۸ فروردين ۱۳۹۶
دمش گرم صیادخیلی عزیزه
امیر جووووووووووووووووووون
۱۵:۰۲ ۲۷ آذر ۱۳۹۵
عالیه دمش گرم وروحش شاد امیدوارم به اجرش برسد
ناشناس
۰۰:۱۰ ۰۲ خرداد ۱۳۹۵
واقعا زبانم توان وصف این شهید بزرگوارو نداره،روح بزرگوار شهید صیادشیرازی همیشه پشتوانه زندگیمان باشد انشالله
ناشناس
۰۰:۳۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
دلم گرفت به یادصیاد دلها
ناشناس
۰۰:۳۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
اشک در چشمان من جمع شد
ناشناس
۲۱:۳۷ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
محشر بود
ناشناس
۱۵:۴۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۵
خیلی خوب بود اطلاعات خوبی داد ازتون ممنونم روحش شاد
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۲ فروردين ۱۳۹۵
حقیقتا شهادت چیزی نیست که برای هر کسی مقدر بشه اینها دارای یک مقام و ارزشی پیش خدا بودند و گرنه هر مرگی نصیب هر کسی نمیشه این دیگه توی زندگی برای من ثابت شده چون به مرگ افراد خیلی فکر کردم
ناشناس
۲۰:۲۵ ۱۸ فروردين ۱۳۹۵
روحش شاد و یادش گرامی زنده باد ارتش جمهوری اسلامی ایران
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۳ فروردين ۱۳۹۵
فاطیما هستم.بسیارخوب بود.
ناشناس
۱۳:۲۳ ۰۷ فروردين ۱۳۹۵
عااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااالی بود
محمد
۱۰:۳۲ ۱۰ تير ۱۳۹۴
سلام قهرمان پرافتخارایران
شهرام
۱۸:۵۵ ۰۴ تير ۱۳۹۴
صیاد عزیز یاد تو همیشه در قلب ما خواهد ماند.
یه سرباز از ایل قشقایی
۱۸:۵۰ ۰۴ تير ۱۳۹۴
بهش افتخار میکنم
رضا زراسوند
۰۹:۲۵ ۰۴ تير ۱۳۹۴
صیادروحت شادانشاالله خداونددردنیای آخرت شماراازبهترین بندگان صالحش نام ببرد.
کورش عشایری
۱۱:۰۵ ۲۱ خرداد ۱۳۹۴
روحش شاداوخارچشم دشمنان بود
علی اصغر غفوریان
۰۹:۳۴ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۴
خووووووووب بود.
حسین
۲۳:۳۲ ۲۷ دی ۱۳۹۳
محشر بود
فراز
۱۴:۳۱ ۲۷ دی ۱۳۹۳
روحش شاد
صیامی
۲۰:۱۷ ۰۷ آذر ۱۳۹۳
واقعااطلاعاتش عالی بود استفاده کردم روحش شاد
امیر
۱۷:۰۰ ۲۵ شهريور ۱۳۹۳
روحش شاد
میثم
۰۱:۵۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳
روحش شاد و یادش گرامی
ناشناس
۱۸:۳۱ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳
ممنون اطلاعات کاملی روگذاشته بودی واقعابه دردم خورد
علي
۰۰:۱۹ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳
عاليه
عزتی
۱۹:۴۶ ۲۸ فروردين ۱۳۹۳
من به شهید علی صیاد شیرازی خیلی خیلی افتخار می کنم روحش شاد و یادش گرامی
قشقایی
۲۰:۳۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۳
من قشقایی هستم و به صیاد افتخار میکنم
ناشناس
۰۲:۱۸ ۲۲ فروردين ۱۳۹۳
اطلاعات خوبی بود .
ناشناس
۰۸:۲۷ ۲۱ فروردين ۱۳۹۳
واقعا بعضی ها رو که از دست میدیم جای تاسف داره و صیاد شیرازی هم جرء این دسته از آدماست...
اشکان
۲۱:۱۸ ۱۶ اسفند ۱۳۹۲
عالیه
محمدعلی
۰۹:۲۷ ۰۹ بهمن ۱۳۹۲
عالی تر از عالی
رضا
۰۰:۰۰ ۰۶ دی ۱۳۹۲
خیلی عالی بود حضرت آقا با بوسه زدن به تابوت شهید والامقام صیادشیرازی در واقع از زحمات ارتش در هشت سال دفاع مقدس تشکر نمود ند. روحش شاد و یادش گرامی باد.
محمد حیدرپور
۱۷:۱۸ ۰۹ مرداد ۱۳۹۲
متن نسبتآکاملیست.برای اطلاعاتم کافی بود.روحش شادوازشماهم متشکرم.
عباس قلع ریز
۱۵:۱۳ ۲۱ فروردين ۱۳۹۲
بسیارعالی است.