سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سالمندان سبزيجات را در برنامه غذايي روزانه خود بگنجانند

گوجه فرنگي، هويج و گل كلم سبزي هايي هستند كه مي توانند به عنوان ميان وعده به شکل خام در سالاد، بخار پز يا آب پز مورد استفاده سالمندان قرار گيرد.

به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دكتر زهرا عبداللهي كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: بهتر است اين افراد از غذاهاي تهيه شده با سبزي ها مانند انواع آش، سوپ، برخي از خورش ها بيشتر استفاده كنند.

وي مصرف شير وانواع لبنيات به ميزان 3 تا 4 سهم در روز را توصيه كرد و افزود: سالمندان مي توانند از گروه لبنيات (شير، ماست، پنير و بستني کم خامه) به عنوان ميان وعده به همراه بيسكويت، نان و كلوچه و يا به شكل شيربرنج، فرني استفاده كرده و در صورت عدم تحمل شير حتما" روزانه حداقل دو ليوان ماست مصرف كنند.

اين متخصص تغذيه ادامه داد: مصرف مقادير کافی انواع گوشت بر اساس وضعيت چربی، فشار خون و اسيد اوريک توصيه مي شود و در صورت ابتلاء به كم خوني حتما" گوشت قرمز به ميزان مناسب در برنامه غذايی گنجانده شود.

وي تصريح كرد: تخم مرغ آب پز در صبحانه يا ميان وعده و يا همراه با غذا هايی همچون عدس پلو يا رشته پلو مفيد است. همچنين در سالمندان مبتلا به ديابت، فشار خون بالا، بيماری های قلبی و هايپرکلسترولمی مصرف حداکثر 3 عدد تخم مرغ كامل در هفته و يا روزانه يك عدد تخم مرغ بدون زرده و برای سالمندان سالم 4 تا 5 عدد تخم مرغ كامل در هفته توصيه مي شود.

به گفته دكتر عبداللهي، مصرف انواع مغزها به شكل خرد و چرخ شده كه به راحتي قابل مصرف براي افرادي كه مشكلات دنداني و يا دندان مصنوعي دارند (داخل غذا و يا بطور مجزا) به عنوان ميان وعده بسيار مفيد است./ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.