سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صعود ایران به رتبه 17 تولید علم دنیا

ایران برای نخستین بار از کشور ترکیه پیشی گرفته و به رتبه هفدهم تولید علم در جهان صعود کرده است.

جعفر مهرداد، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در گفتگو با خبرنگار صنفي، آموزشي باشگاه خبرنگاران گفت: بر اساس اطلاعات پایگاه اسکوپوس دومین نظام استنادی معتبر جهان وابسته به انتشارات الزویر تعداد تولیدات علمی ایران در سال 2011 میلادی بالغ بر 34 هزارو و 59 مدرک بوده و بر این اساس ایران برای نخستین بار از کشور ترکیه پیشی گرفته و به رتبه هفدهم تولید علم جهان صعود کرده است.
وی از جمله عوامل افزایش نرخ رشد تولیدات علمی کشور را تدوین سند چشم انداز و سیاست های مناسب حمایتی دولت عنوان کرد و افزود: این دو عامل از سال 1385 به بعد به طور شگفت آوری با موجبات ترقی رتبه علمی ایران را در بین سایر کشورهای جهان فراهم کرد.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اشاره به آمار تولیدات علم پژوهشگران ایران در تمام رشته ها بر اساس پایگاه اسکوپوس در فاصله زمانی سال های 1996 تا2011 میلادی گفت: ایران در سال 1996 تنها 810 مدرک علمی در پایگاه اسکوپوس نمایه کرده بود که بر این اساس سهم ایران از کل تولیدات علمی منطقه 3.52 درصد و از کل تولیدات علمی جهان تنها 07% درصد بوده است.
وی افزود: با شتاب گرفتن نرخ رشد تولیدات علمی محققان ایرانی میزان تولیدات علمی نمایه شده ایران در اسکوپوس در سال 2000 میلادی به یک هزار و 668 مدرک علمی رسید که ایران را در منطقه به 6.10 درصد و در سطح جهان به 14% درصد ارتقا داد.
وی تصریح کرد: با رشد خیره کننده تولیدات علمی کشور در فاصله سال های 2000 تا 2005 میزان تولیدات علمی کشور در سال 2005 با جهشی خیره کننده به 7 هزار و 417 مدرک رسید که سهم ایران را از تولیدات علمی منطقه به 14.71 درصد از تولیدات علمی جهان به 42% درصد افزایش داد.
مهراد خاطر نشان کرد: با ادامه روند پیشرفت های علمی کشور با تلاش محققان و پژوهشگران در نهایت، ایران در پایان سال 2011 میلادی با تولید 34 هزار و 59 مدرک علمی از مرز تولید یک درصد علم جهان گذشت و سهم ایران از تولیدات علمی منطقه به 28.94 درصد و از تولیدات علمی جهان به 1.27 درصد رسید./ح
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.