سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک متخصص تغذیه:

برنج را آبکش نکنید

یک متخصص تغذیه گفت: آبکش کردن برنج موجب کاهش شدید ویتامین ها و مواد معدنی با ارزش آن شده و در نتیجه ارزش غذایی برنج را به شدت کاهش می دهد.

دكتر عماد معصومی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: برخی از رفتارهای نادرست غذایی از جمله در ایام نوروز، موجب می شوند که نه تنها مواد غذایی چندان خاصیتی برای ما نداشته باشند، بلکه موجب بروز برخی اختلالات نیز شوند.

وی اظهار داشت: متأسفانه بسیاری از مردم از انجام غلط برخی از عادت های غذایی اطلاع کافی ندارند به همین دلیل اقدام خاصی برای اصلاح این عادات صورت نمی دهند.

معصومی در همین زمینه تصریح کرد: یکی از عادات غذایی به ویژه در مهمانی ها آبکش کردن برنج است که اگرچه موجب قد کشیدن برنج تا حدی می شود اما می تواند خاصیت این ماده را کاهش دهد.

وی تأکید کرد: در واقع آبکش کردن برنج موجب کاهش شدید ویتامین ها و مواد معدنی با ارزش آن شده و در نتیجه ارزش غذایی برنج را به شدت کاهش می دهد.

معصومی با بیان اینکه کاهش شدید ویتامین ها و مواد معدنی با ارزش برنج اثرات منفی خواهد داشت، یادآور شد: ویتامین ها و مواد معدنی تأثیر بسیار خوبی برروی رشد کودکان دارند که کاهش دریافت آنها به طور مستقیم و غیر مستقیم می تواند موجب کاهش سرعت رشد کودکان شود.

وی افزود: بهتر است از آبکش کردن برنج تا حد امکان پرهیز شده و در واقع این کار به ویژه در مهمانی ها تنها به موارد نیاز و ضرورت محدود شود.

معصومی خاطرنشان کرد: ویتامین ها و مواد معدنی از جمله در برنج، علاوه بر تسریع سرعت رشد در کودکان خطر بروز برخی از اختلالات و بیماری ها از جمله اختلالات گوارشی را در تمام سنین کاهش می دهد.

*مصرف زیاد نمک موجب بروز آسیب های جدی و فوری می شود

این متخصص تغذیه در ادامه به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: یکی دیگر از عادت های تغذیه ای نامطلوب که متأسفانه بسیاری از مردم به آن عادت دارند مصرف زیاد نمک است.

وی اظهار داشت: هرچقدر بگوئیم که مصرف زیاد نمک خطرناک است بازهم کم است.

معصومی با اشاره به اینکه مصرف زیاد نمک موجب بروز آسیب های جدی و فوری می شود، تأکید کرد: در واقع مصرف زیاد نمک عوارض بسیار زیادی دارد که افزایش شدید فشار خون و بروز بیماری های قلبی و عروقی تنها مواردی از آن است.

وی یادآور شد: در حال حاضر مصرف بیش از اندازه نمک در غذاها و تنقلات به یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های مزمن در سراسر دنیا تبدیل شده است./ح
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.