سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نوروز همراه با جرايد؛

اگر نفخ معده داريد بخوانيد

شايد شما جزء آن دسته از افرادي باشيد كه مدام نفخ مي كنند و به همين دليل مصرف موادغذايي نفاخ مانند حبوبات يا سبزيجات را به كل كنار گذاشته اند. اما اين، راه درستي نيست...

به گزارش سرويس بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،حبوبات، سبزيجات و ميوه ها منابع غني فيبر هستند و حذف شان از برنامه غذايي مي تواند مشكلات گوارشي نظير يبوست را پيش بياورد. اگر دچار نفخ مي شويد ابتدا بايد خود نفخ را بشناسيد و دليل نفخ كردن تان را پيدا كنيد.
بسياري از افراد به دليل آنكه است اگر تحتاي مري شان گشاد شده است، دچار نفخ مي شوند. مصرف برخي خوراكي ها نظير نوشابه هاي گازدار يا كافئين دار و حتي چاي و قهوه و نسكافه يا برخي داروها سبب شل شدن اسفنگتر تحتاني مري مي شوند.
در اين دسته از افراد، موقع حرف زدن، نوشيدن نوشابه يا آب با ني، سيگار كشيدن و آدامس خوردن، هوا داخل معده شده و نفخ ايجاد مي شود.
در اين افراد نفخ كردن تنه به دليل مصرف يك غذاي خاص نيست. آنها در هر شرايطي دچار نفخ مي شوند. پس آنها بايد مواد غذايي اي كه موجب شل شدن اين ناحيه از مري مي شوند را حذف كنند.
در افرادي كه ناحيه تحتاني مري شان شل نيست، تنها در شرايطي كه حبوبات و سبزيجات مصرف كنند، دچار نفخ مي شوند.
پس بهتر است مصرف سبزيجات به طور تدريجي بالا رود تا كمتر دچار نفخ شوند.
به اين ترتيب، بدن كم كم به اين شرايط عادت خواهد كرد. اما در مورد حبوبات بهتر است آنها را شب قبل از پخت خيس كنند تا ماده نفاخ، در آب حل شود و دور ريختن آب سبب كم شدن حالت نفاخي حبوبات شود.
راه حل ديگر اين است كه فرد در كنار مصرف موادغذايي نفاخ، خوراكي هاي كاهنده نفخ مانند عرق نعناع يا زيره يا برخي داروها را مصرف كند. اصولا وقتي ماده اي نفخ مي آورد، دليل آن هضم نشدن كامل آن ماده است.
در اين شرايط هرچه ماده غذايي پخته تر شود، قابليت هضم بالاتر رفته، جذب ماده غذايي بيشتر شده و از حالت نفاخي آن كاسته مي شود./ع

منبع:ماهنامه پيام سلامتي

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
ناشناس
۰۹:۰۲ ۱۹ خرداد ۱۳۹۱
متاسفانه من به نفخ معده دچار هستم