سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از سالم بودن مواد خوراكي كه بين راه تهيه مي شود مطمئن شويد

معاون مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: از سالم بودن مواد خوراكي كه بين راه تهيه مي شود مطمئن شويد.

به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ مهندس سيد رضا غلامي، معاون مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اينكه ظاهر مراكز خريد از اهميت ويژه‌اي در سلامتي محصول برخوردار است، گفت: اگر افراد با مراكز آشفته و به هم ريخته مواجه شدند براي اهميت به سلامتي خود از آن مركز خريد نكنند چرا كه كسي كه به ظاهر توجه نكند به سلامت و كيفيت محصولات هم توجه چنداني نخواهد داشت و همچنين خانواده‌ها به هيچ وجه مواد غذايي را از دكه‌داران و دست فروشان خريداري نكنند.

وي افزود: توصيه مي‌شود اگر خانواده‌ها مي‌خواهند با قرار گرفتن در مكان‌هاي تفريحي خود به پخت غذا بپردازند حتماً از مواد اوليه سالم (مثل گوشتي كه مهر دامپزشكي دارد) استفاده كنند و محصولات خود را از مراكز مجاز تهيه كنند.

مهندس غلامي در خصوص مصرف تنقلات مخصوصاً براي كودكان گفت: توصيه مي‌شود كه از تنقلات سنتي مثل آجيل استفاده شود و در صورت خريد پفك، چيپس و لواشك (در صورت اصرار كودكان) براي تفنن از مواد بسته‌بندي داراي مجوز استفاده كرده و دقت كنند كه به هيچ عنوان پفك و چيپس زيرنور آفتاب قرار نگرفته باشد و داراي تاريخ توليد و انقضاء باشد.

وي خاطرنشان كرد: بوي نامطبوع و مزه تلخ تنقلات نشانه‌هايي از فساد آن محصول است و والدين حتماً محصولاتي را كه كودكان مي‌خواهند مصرف كنند را بچشند و از مراكزي خريد كنند كه اولاً حداقل شرايط بهداشتي را داشته باشد و همچنين داراي كارت معاينه پزشكي باشد.

معاون مركز سلامت محيط و كار درخصوص نشانه‌هاي فاسد شدن گوشت و فرآورده‌هاي مرغ و ماهي گفت: تنها بوي بد و رنگ نامناسب نشانه فساد اين مواد نيست بلكه اگر 4 تا 3 ساعت اين مواد در هواي آزاد قرار گيرد و بدون يخ باشد دچار فساد شده و هيچ علامت خاصي ندارد و تنها درجه حرارت نامناسب براي فساد مرغ، گوشت و ماهي كافي است.

وي ادامه داد: بهترين مواد براي مصرف در طول مسافرت نان و پنير و استفاده از غذاي سالم و تازه است و بايد توجه كرد كه تخم‌مرغ پخته هم اگر بيشتر از 2 ساعت در هواي آزاد باقي بماند دچار فساد مي‌شود.

مهندس غلامي درخصوص مصرف كنسروها در طول مسافرت گفت: مصرف كنسروها در صورت توجه به تاريخ انقضاء، توليد و دستورات روي قوطي مشكلي ايجاد نمي‌كند و اگر قوطي كنسرو داراي برآمدگي بود و با فشار دوطرف بر سر جاي خود برگشت، نشان از فساد آن محصول دارد ولي اگر برآمدگي در يك سمت بود و در صورت فشار به جاي خود برنگشت از لحاظ سلامتي و مصرف مشكلي ايجاد نمي‌كند./ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.