سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز/

بازارتاریخی تبریزآماده پذیرایی از گردشگزان نوروزی

دبیر ستاد دایمی تسهیلات سفرآذربایجان شرقی با پيش بيني بازديد تعداد زيادي از گردشگران داخلي و خارجي از بازار سرپوشيده تبريز در نوروز سال 91، گفت: دالان ها و راسته هاي بازار تاریخی تبریز، به عنوان دومین بنای جهانی استان روشن مي شوند.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبريز، تراب محمدي افزود: با توجه به جاذبه های منحصر به فرد بزرگترین سازه به هم پیوسته آجری  سرپوشیده جهان در جذب گردشگران بسیاری از نقاط مختلف ایران و سایر کشورهای جهان، روشنايي راسته ها و محل هاي عبور و مرور اين بازار بزرگ در آستانه تعطيلات نوروز تامين شده است.

وي با اشاره به اقدامات فراواني كه در سالهای اخیر برای حفظ و معرفی بخشهای مختلف بازار تاریخی تبریز صورت گرفته، گفت: مرمتگران و متخصصان بخش اعظم این سازه عظیم را مرمت و بازسازي كرده اند كه كف سازي بسیار زیبای بازار امير به عنوان بازار طلا فروشان، يكي از اقدامات اخير سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي در اين اثر جهاني به شمار مي رود.

محمدي تصريح كرد: بازار تاريخي تبريز به عنوان بزرگترين بازار سرپوشيده به هم پيوسته جهان  دارای ويژگي هاي بسیاری از دوره های مختلف تاریخی است و بازدیدکنندگان و گردشگران شهر تبریز، دیدار از این بنای زیبا و تاریخی را از دست نمی دهند.

رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي استان در فهرست آثار ملی خاطرنشان كرد: وسعت و  گستردگی بازار تبریز با حدود یک میلیون مترمربع مساحت به شکلی که 70 هکتار آن را حریم و 30 هکتار را عرصه تشکیل می دهد، آن را شایسته عنوان بزرگترین سازه سرپوشیده جهان كرده است.

محمدي با اشاره به ويژگي هاي منحصر بفرد بازار تبريز گفت: در این مجموعه بیش از 160 عنصر مختلف و متنوع وجود دارد و بازار را به مکان کامل و جامعی برای هر نوع فعالیتی تبدیل کرده كه وجود 23 کاروانسرا،22 دالان، 20 تیمچه، 28 مسجد، هشت مدرسه، هفت بازارچه، پنج حمام، دو یخچال و یک زورخانه در این مجموعه نشان از اهمیت بازار تاریخی تبریز برای ساکنان شهر و فعالان در این مجموعه دارد.

وي تشريح كرد: اهمیت بازار در زندگی مردم قدیم تا حدی بوده که چهار دروازه از دروازه های شهر تبریز در محدوده آن بوده و درب نوبر، درب خیابان، درب سرخاب و درب باغمیشه که از دروازه های مهم شهر بودند به دلیل اتصال این مجموعه با شاهراه ارتباطی ابریشم، در بازار قرار داشتند.

محمدي يادآور شد: کل مجموعه بازار تاریخی تبریز که تاریخی از دوره زند تا صفوی و قاجار و معاصر دارد، در سال 1354 در فهرست آثار ملی و در سال 1389 به عنوان یازدهمین اثر کشورمان در حافظه جهانی یونسکو به ثبت جهانی رسیده است و جشن ثبت جهانی این اثر در مرداد ماه سال 1390 با حضور دکتر محمود احمدی نژاد برگزار گردید /س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.