سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معتادان دنیای مجازی بخوانند!

امروزه میلیون ها نفر در سراسر جهان روزانه از اینترنت استفاده می کنند تا احتیاجات خود از قبیل سرگرمی، تجارت، یادگیری، تحقیقات و ارتباط با دیگران را برطرف کنند، استفاده روزانه اي که در برخي موارد با مضراتی هم روبروست.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، از اوایل قرن بیستم با توسعه رسانه های جمعی میزان ارتباطات میان فردی کاهش یافته است و در سازمان ها، اجتماعات فامیلی و خانواده ها افراد کمتر گفتگو می کنند، به طوری که اینترنت و استفاده از آن نقش گفتگو را کمرنگ تر کرده و زنگ خطری جدی برای ارتباطات انسانی به صدا درآورده است که در نتیجه در جهت بهبود آثار مثبت و کاهش پیامدهای منفی اینترنت نظرات و پیشنهادهای فراوانی ارائه می شود.


*مشکلات روحی و روانی ناشی از استفاده اینترنت

سیما فردوسی، روانشناس بالینی گفت: افرادی که زمان بسیاری را در روز به استفاده از اینترنت اختصاص می دهند، زمان کمتری را با دوستان و خانواده می گذرانند که در نهایت احساس تنهایی و افسردگی می کنند.
وی ادامه داد: مشکلاتی چون چاقی، اختلال در بینایی، ناتوانی در ایجاد ارتباط عاطفی در خانواده، افسردگی، انزواطلبی و کاهش سلامت روانی افرادی را که بیش از حد از اینترنت استفاده می کنند، تهدید می کند.
فردوسی اظهار داشت: استفاده کنترل نشده از رایانه و اینترنت، افراد را در معرض خطر قرار داده و اثرات منفی بر تکامل فیزیکی و اجتماعی و روانی شخص خواهد داشت.


* تأثیر استفاده نادرست از اینترنت در گسترش آسیب های اجتماعی

مجید ابهری، متخصص علوم رفتاری و آسیب شناسی اجتماعی گفت: فضای مجازی اینترنت تأثیر بسیاری روی کاربران دارد و می تواند سبب تغییر سبک و سیاق فرهنگی، افزایش میل به بزهکاری و سردرگمی هویت جوانان که عمده ترین کاربران اینترنت را تشکیل می دهند، شود.
وی ادامه داد: از آن جایی که در کشور برای ورود به اینترنت بسترسازی فرهنگی و فکری مناسبی انجام نشده است، استفاده از اینترنت در افزایش آسیب های اجتماعی تأثیرگذار است.
ابهری گفت: برقراری ارتباط غیر اخلاقی در چت روم ها، تبلیغات ضد دینی به وسیله فرقه های انحرافی، مکاتبه های انحرافی باعث گمراهی و بروز ناهنجاری های رفتاری در افراد می شود.
این متخصص علوم رفتاری و آسیب شناسی اجتماعی ادامه داد:‌ استفاده نادرست از اینترنت در افزایش جرایم اعتیاد، خودکشی و طلاق تأثیر گذار بوده و سبب بالا رفتن آمار آسیب های اجتماعی است.


*آشنایی های اینترنتی غیر قابل اعتمادند
مجید صادقی روانپزشک گفت: با گسترش ابزارهای نوین ارتباطی به ویژه اینترنت آشنایی های مجازی در جامعه رو به افزایش بوده و بیشتر مشتریان این فضاها جوانانی هستند که به دنبال یک همکلام و آشنایی از طریق دنیای مجازی هستند.
وی افزود: امروزه تماس های نزدیک و روابط عاطفی در جامعه کاهش پیدا کرده و جای خود را به ازدواج اینترنتی و آشنایی از طریق اینترنت داده است.
صادقی ادامه داد: اطلاعاتی که در فضای مجازی اینترنت رد و بدل می شود قابل اعتماد نبوده و در بسیاری از موارد فرد اطلاعات شخصی و فردی خود را به صورت ساختگی و دروغین می دهد.
وی گفت: به دلیل نبود آشنایی کامل و صداقت در بسیاری از این ازدواج ها وقتی فرد با حقیقت روبرو می شود خواه ناخواه دچار مشکل می شود که این امر شکست عاطفی سنگین، افسردگی، واکنش های هیجانی و در نهایت جدایی را در پی دارد.
صادقی اظهار کرد: ازدواج هایی که آشنایی آنها در فضای مجازی صورت پذیرفته است از اعتبار لازم برخوردار نبوده و همواره با درجاتی از دروغ همراه است.


*اثرگذاری منفی اینترنت بر کودکان
حسین ابراهیمی مقدم روانشناس گفت: هم اکنون فناوری اینترنت نقش مهمی را در زندگی کودکان ایفا می کند که این نقش به سرعت در حال افزایش است به طوری که تعداد کودکان 5 تا 17 سال که از کامپیوتر استفاده می کنند از 48 درصد به 70 درصد صعود کرده و استفاده از اینترنت از 15 درصد به 52 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: این فناوری با وجود جنبه های مثبت از قبیل جنبه های آموزشی و ارائه خدمات ارتباطی جنبه منفی بسیار زیادی بر روی کودکان دارد.
ابراهیمی مقدم اظهار داشت: از آن جائیکه کامپیوتر و اینترنت در همه جای زندگی حاضر است مهم این است که بفهمیم چگونه تکنولوژی رشد و تکامل کودکان را بهبود می بخشد یا منحرف می کند.
وی ادامه داد: خانواده ها در استفاده فرزندان از اینترنت باید آنها را آگاه سازند که تمامی مطالب و محتوای اینترنت قابل اعتماد نیستند.


*اینترنت و گسترش رذایل اخلاقی
امیرحسین شریعت، روانشناس گفت: یکی از اثرگذاری های منفی اینترنت وجود تصاویر مستهجن یا خلاف عمومی است که امکان دسترسی فوری و آسان به این تصاویر وجود دارد.
وی افزود: در بسیاری از موارد دیده شده که استفاده از فضای مجازی اینترنت ارزش های اخلاقی جامعه را متزلزل کرده و سبب افزایش رذیلت های اخلاقی در اجتماع شده است.
شریعت خاطرنشان کرد: استفاده نامناسب از اینترنت در گسترش رذایل اخلاقی دین گریزی و دین ستیزی در بین افراد تأثیرگذار است.
گفتنی است، آشنایی با این فناوری و آموزش در زمینه استفاده درست از اینترنت و نیز دادن آگاهی های لازم در این زمینه به افراد می تواند اثرات منفی استفاده از اینترنت را تا حد زیادی کاهش داده و با درک واقعیت ها و آموزش منطقی و اصولی صحیح از این فناوری می تواند باعث گسترش علوم و اطلاعات شده و زمینه رشد را فراهم کرد./ط
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.