سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگارن منتشر کرد:

واکنش نمايندگان به پس گرفتن سوال از رييس جمهور

واکنش نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به انصراف برخي سوال کنندگان از رئيس جمهور.

به گزارش پارلماني باشگاه خبرنگاران امروز برخي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به انصراف از سوال از رئيس جمهور واکنش هاي متفاوتي نشان دادند.

مصطفي رضا حسيني قطب‌آبادي نماينده مردم شهربابك در خانه ملت به خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران گفت: خبر انصراف 10 نفر سؤال‌كننده از رئيس جمهوري از سؤال خود صحت نداشته و اساسا انصراف از سؤال در چنين شرايطي بي‌معناست.

وي در ادامه افزود: سؤالات در جلسه فردا چهارشنبه توسط علي مطهري مطرح خواهد شد.

نماينده شهربابک تاکيد کرد: طبق اعلام قبلي، رييس جمهور بايد براي پاسخ به سوالات ده‌گانه نمايندگان فردا در مجلس حاضر شود.

اين در حالي است که سخنگوي هيات رييسه مجلس در گفتگو با يكي از خبرگزاري‌ها از نامه انصرافي 10 نماينده از سوال از رييس جمهور به لاريجاني خبر داده بود.


غلامرضا مصباحي مقدم نماينده مردم تهران نيز گفت: براساس آيين‌نامه داخلي مجلس در صورتي كه نمايندگان بعد از اعلام طرح در صحن مجلس امضاي خود را پس بگيرند، تاثيري در روند بررسي اين طرح و اجرايي كردن ندارد.

وي در ادامه افزود: از پس گرفتن امضاها و همچنين جلسه هئيت رئيسه براي بررسي تفسير درست آيين نامه مجلس بوي سياسي كاري به مجلس مي رسد.

گفتني است، صبح امروز 11 نفر از امضا كنندگان طرح سوال از رئيس جمهور نامه خود مبني بر انصراف از اين طرح را تقديم هئيت رئيسه كردند.


براساس اين گزارش محمد حسين فرهنگي نماينده تبريز، اسكو و آذرشهر نيز با اشاره به طرح سوال از رئيس جمهور گفت: يازده نفر از امضا كنندگان اين طرح امضاي خود را پس گرفته و نامه انصراف خود از سوال را در حين جلسه به هيئت رئيسه تقديم كردند.

وي با بيان اينكه طبق ماده 196 آئين‌نامه داخلي مجلس در اين زمينه 2 نظر وجود دارد، افزود: براساس نظر اول، يك هفته فرصت امضاكنندگان براي انصراف از اين طرح منقضي شده و براساس نظر دوم انصراف تا آخرين لحظه، امكان‌پذير است و اينطور نيست که قطعا فرصت انصراف گذشته باشد و اين به معناي كان لم يكن‌شدن سوال از رئيس جمهور مي شود.

اين عضو هيئت رئيسه در ادامه خاطر نشان كرد: هيئت رئيسه براي اعلام نظر قطعي خود در اين زمينه امروز و پس از نشست علني مجلس، جلسه‌اي تشكيل خواهد داد كه هر نظري از سوي هيئت رئيسه اعلام شود تكليف و سرنوشت سوال از رئيس جمهور را مشخص مي‌كند.


گفتني است، در يادداشت محمدرضا باهنر نايب‌رييس مجلس هشتم آمده است:

سوال از وزرا و ريیس‌جمهور جزو حقوق نمایندگان است و آنان می‌توانند با طی کردن ضوابط آیین‌نامه‌ای مجلس سوال خود را مطرح كنند. در ارتباط با طرح سوال از ريیس‌جمهور كه قرار است روز چهارشنبه هفته جاري انجام شود، سوالات به کميسیون‌ها ارجاع شد و هیات‌ريیسه اعلام وصول کرد.

مکانیسم سوال به این صورت است که 15 دقیقه به سوال کنندگان اختصاص می‌یابد که احتمالا برای این موضوع دو یا سه نفر معرفی می‌شوند. البته محدودیتی برای تعداد افراد سوال‌کننده وجود ندارد و فقط به دلیل محدودیت زمانی این تعداد مشخص می‌شوند.

طبیعتا ريیس‌جمهور نیز برای پاسخ به این پرسش‌ها و تبیین مواضعش به فرصتی نیاز دارد. سوال از ريیس‌جمهور در مجموع یک سوال با 10 مصداق است. از نظر فرآیند حقوقی، اقناع شدن یا نشدن نمایندگان در این میان موضوعیتی پیدا نمی‌کند و با طرح سوال و شنيدن پاسخ و تبیین مواضع از سوی ريیس‌جمهور پرونده مختوم می‌شود و به مجلس نهم راه پیدا نمی‌کند.

در این میان اما برخی از نمایندگان از همکاران خود تقاضای طرح سوال به صورت دیگری مانند گفت‌وگو را مطرح كردند. آنان اعتقاد دارند که ذائقه مردم به واسطه انتخابات شیرین شده است که به حق پیروزی بزرگی برای مردم، رهبری و روحانیت به ثبت رساند. این نامه به این دلیل مطرح شد تا از این شیرینی کاسته نشود که در صورت امکان ما نیز از آن استقبال می‌کنیم اما به دلایل مذکور دیگر این امکان وجود ندارد.

نکته قابل توجه این‌که ارگان رسمی دولت نسبت به این موضوع حساسیت زیادی به خرج می‌دهد. من فکر نمی‌کنم این برخوردها کمکی به حل مشکل كند. اگر چه این نخستین بار در طول تاریخ انقلاب اسلامی ایران است که طرح سوال از ريیس‌جمهوري مطرح می‌شود، لذا توصیه ما این است که طراحان از طرح موضوعات خلاف واقع پرهیز نمایند و خدایی ناکرده حرفی را به خلاف نگویند و ان‌شاءالله فضا، فضای تخریب نباشد. از سويي ريیس دولت معمولا حرمت مجلس را نگه داشته است که در این برهه انتظاري جز این از وی نمی‌رود. امیدواریم این سوال و جواب منجر به تحکیم وحدت ملی شود. همچنین امیدواریم که فردا فضای دوستانه‌ای میان نمایندگان سوال‌کننده و ريیس‌جمهور وجود داشته باشد.


همچنين موسي‌الرضا ثروتي نماينده مردم بجنورد با رد خبر انصراف 11 نفر از سوال‌كنندگان از سوال خود از رئيس جمهور گفت: طبق اصلاحات صورت گرفته در آيين‌نامه داخلي مجلس، بعد از اعلام وصول يك طرح توسط هئيت رئيسه، طراحان و امضاكنندگان نمي‌توانند امضاي خود را پس بگيرند و قطعا فردا رئيس جمهور براي پاسخ به سوال نمايندگان در صحن حاضر خواهد شد.

وي در ادامه افزود: سوالات نمايندگان به مدت 15 دقيقه توسط يكي از طراحان خوانده خواهد شد و رئيس جمهور نيز به مدت يك ساعت به سوالات نمايندگان پاسخ خوهد داد.

ثروتي در پايان عنوان كرد: پاسخ رئيس جمهور در صحن به راي گذاشته نخواهد شد و اين جلسه جنبه پرسش و پاسخ و گفتگو خواهد داشت.

اين اظهارات ثروتي در حال مطرح مي‌شود كه محمدحسين فرهنگي عضو هيئت‌رييسه مجلس به باشگاه خبرنگاران گفته بود: يازده نفر از امضاكنندگان اين طرح، طي نامه‌اي انصراف خود را از سوال از رئيس جمهور به هيئت رئيسه اعلام كردند و اين هيئت نيز بعداز ظهر امروز براي بررسي اين موضوع جلسه اي برگزار خواهد كرد.

گفتني است حجت‌الاسلام مصباحي مقدم نيز اين خبر را تاييد كرده است./ر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.