سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مردود

راهکار های کنترل، کاهش و یا رفع استرس

اضطراب و استرس مجموعه‌ای از علائم ناخوشایند است که همه به گونه ای آن را تجربه کرده‌اند.که مهمترین اثر آن مانعی برای سلامتي و ارتقا کيفيت کار است.


اضطراب و استرس مجموعه‌ای از علائم ناخوشایند است که همه به گونه ای آن را تجربه کرده‌اند.که مهمترین اثر آن مانعی برای سلامتي و ارتقا کيفيت کار است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران استرس احساس ناخوشایندی است که شامل مجموعه‌ای از علائم مثل دلشوره، بی‌قراری، به هم خوردن تمرکز ذهنی، بی‌خوابی، تپش قلب و عرق کردن است  که در مواجهه با خطرات و موقعیت‌های آسیب‌رسان، حالتی طبیعی تلقی می‌شود، اما اگربی‌جهت یا در مواجهه با شرایطی نه‌چندان استرس‌زا ایجاد ‌شود، باید آن را به عنوان بیماری تلقی کرد.

اما چگونه با استرس ها کنار بیاییم؟ چگونه  آنرا کاهش دهیم و مهمتر راهکار حل این مشکل چیست؟

با رعایت نکات ذیل که بسیار هم آسان است  شما به کنترل و یا رفع استرس خود کمک می کنید:

1- سعي کنيد صبح ها، حتي در روزهاي تعطيل زود از خواب بلند شويد. در اين صورت ساعت زيستي بدن شما منظم مي شود و طبق برنامه خاصي زمان خواب و بيداري شما را تنظيم مي کند. در نتيجه پس از مدتي در هنگام بيدار شدن، احساس بهتري بدست مي آوريد. با تغيير مداوم ساعت خواب سيستم تنفسي بدن مختل مي شود. بنابراين بهتر است هنگام خواب به سمت چپ خود بخوابيد و نفس عميق بکشيد. در اين حالت سوراخ راست بيني تحريک مي شود و در نتيجه سمت راست بدن فعالتر مي شود. حتماً مي دانيد که سمت راست بدن انسانها قسمت فعال بدن است.

 2- پس از دوش گرفتن، زبان خود را تميز کنيد. براي اين کار مي توانيد با يک قاشق نقره اي بار زبان را پاک کنيد و يا با استفاده از مسواک اين عمل را انجام دهيد. سپس دهان را با آب شسته و قرقره کنيد. اين کار علاوه بر اينکه باعث تميز شدن زبان مي شود، در از بين بردن و زدودن برخي از باکتريهاي مضر نيز موثر است.

3- با انگشت کوچک خود به همراه مقداري روغن ( مثل روغن بادام )، درون سوراخهاي بيني را ماساژ دهيد. اين عمل باعث محافظت از بيني و تنفس بهتر مي شود.

4- چرا با عجله و در حالت ايستاده، قهوه يا چاي مي نوشيد؟ اين کار اصلاً درست نيست. به گفته متخصصان در هنگام غذا بايد تمام توجه شخص متوجه خوردن و نوشيدن باشد. اين مهم نيست که چه چيزي مي خوريد ولي اينکه آن را چه جوري مي خوريد، بسيار مهم است. بنابراين با آرامش بنشينيد. يک گل بر روي ميز قرار دهيد و يک ميوه تازه بخوريد. نوشيدن يک فنجان قهوه نيز بسيار عالي است، در هنگام غذا خوردن بهتر است از گوش دادن به راديو يا خواندن روزنامه پرهيز کنيد.

5- در هنگام کار، تمام توجه تان را معطوف به همان کاري کنيد که مي خواهيد آن را همان موقع انجام دهيد. بنابراين ذهن خود را با کار زياد مشغول نکنيد و چند کار را همزمان با هم شروع نکنيد. فکر کردن به اين مساله که چه کاري را بايد فردا انجام دهم يا چه کاري را ديروز انجام نداده ام، اصلاً صحيح نيست.

 

6- اگر در سرکار يا در خانه خود را تحت فشار حس کرديد، براي يک لحظه دست از کار بکشيد و تمام حواس خود را متوجه نفس کشيدن خود بکنيد. اين عمل شما را از استرس دور مي کند و به شما آرامش مي بخشد. نفس کشيدن صحيح، باعث احساس آرامش بيشتر در فرد مي شود. بنابراين انگشتان خود را در پشتتان، در حالي که نشسته يا ايستاده هستيد، بهم قفل کنيد. دست خود را دراز کنيد و کتف را به سمت پايين بياوريد در اين صورت عمل تنفس، به طور خودکار عميقتر مي شود.

7- آيا مدت طولاني به صفحه تلويزيون يا مانيتور نگاه مي کنيد؟ در اين صورت در زمان تنفس، به فضاي سبز، آسمان يا درختان خيره شويد. اگر در آن منطقه، فضاي سبزي به چشم نمي خورد، يک عکس يا پوستر بر روي ديوار آويزان کنيد. بهتر است که در عکس، بيشتر رنگهاي آبي و سبز به کار رفته باشد، زيرا اين رنگها بسيار آرامش دهنده هستند. همچنين قرار دادن کارت پستالي با منظرۀ جنگل و يا ساحل بر سر ميز کار نيز بسيار عالي است.

8- سعي کنيد که همواره چهره اي بشاش داشته باشيد. اين عمل احساس خوشايندي را در فرد ايجاد مي کند.

9- در شب، تمام عضلات بدن را شل کنيد. دستتان را به پايين دراز کنيد و از پنجره به بيرون نگاه کنيد. سپس خيلي آهسته خود را به اين سو و آن سو تکان دهيد و وزن خود را از پا به قسمتهاي ديگر بدن منتقل کنيد. اين تمرين خستگي را از ناحيه پاييني کمر و کتف بيرون مي کند.

10- اگر بد مي خوابيد، قبل از خواب پياده روي کنيد. سپس يک ليوان شير گرم با آرد جوز هندي و هِل بنوشيد و کف پايتان را با روغن کنجد ماساژ دهيد. اگر شير در خانه نداريد، مي توانيد به جاي آن از چاي آرام بخش استفاده کنيد. به پهلوي راست بخوابيد. در اين حالت سوراخ سمت چپ بيني و در نتيجه سمت چپ بدن که غير فعال است، تحريک مي شود. و در اين حالت سريعتر به خواب مي رويد. اگر آرامش دروني نداريد، بر روي شکم بخوابيد. دست راست را بر روي دست چپ قرار دهيد و پيشاني خود را بر روي آن بگذاريد. شست پا را بهم نزديک و پاشنه ها را از هم دور کنيد و به آهنگ بالا و پايين رفتن شکم خود توجه کنيد. پس از مدتي به خوابي خوش فرو مي رويد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
شاهین
۱۴:۰۵ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳
مرسی خوب بود
فرشاد
۱۰:۲۳ ۱۷ مهر ۱۳۹۲
باتشکرازراهنمایهای شما