به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ یوسف نقیایی، کارشناس تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی یزد، با اشاره به علائم و نشانه های کم خونی اظهارداشت: رنگ پریدگی دائمی زبان و مخاط، داخل پلک چشم و لب ها، کمرنگ شدن خطوط کف دست، احساس ضعف و خستگی، سیاهی رفتن چشم، بی تفاوتی، سرگیجه، سردرد، بی اشتهایی، حالت تهوع و خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دستها و پاها در افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن دیده می شود.
وی افزود: موارد کم خونی فقر آهن شدید با تنگی نفس و طپش قلب و ورم قوزک پا همراه است.
این کارشناس تغذیه در منابع غذایی آهن تصریح کرد: جگر، گوشت، مرغ، ماهی به علت دارا بودن آهن هم بیشترین جذب را دارند.
نقیایی افزود: علاوه بر آن زرده تخم مرغ، غلات و حبوبات مثل عدس، لوبیا، سبزی هایی مثل جعفری و اسفناج، انواع خشکبار مثل توت خشک، انجیر، کشمش، خرما و انواع مغزها مثل پسته، بادام، فندق و گردو از منابع خوب آهن به شمار می روند.
وی یادآورشد: بعضی از سبزی ها مثل گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، کلم، گل کلم، دارای ویتامین ث هستند و اگر با غذا مصرف شوند باعث افزایش جذب آهن غذا می شود.
این کارشناس عنوان داشت: میوه ها به خصوص مرکبات نیز اگر پس از غذا مصرف شوند باعث افزایش آهن وعده غذا می شوند./ح
براي مطرح كردن سوالات پزشكي خود اينجا را كليك كنيد.