به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛'عبدالعلی صاحب محمدی' در مراسم بهره برداری از ایستگاه راه آهن شازند گفت: كیفیت بخشیدن به ایستگاهها و توسعه و بازسازی شبكه ریلی از اولویتهای راه آهن جمهوری اسلامی است.
وی گفت: بر اساس سند چشم انداز كشور 18 درصد جابه جائی مسافر و 30 درصد حمل و نقل بار به عهده راه آهن است كه برای انجام این امر نیاز به 25 هزار كیلومتر شبكه ریلی است كه تا كنون ده هزار و 500 كیلومتر خط اصلی و دو هزار كیلومتر خط فرعی در كشور احداث شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح كرد: یكهزار كیلومتر خط ریلی تا پایان سال جاری مورد بهره برداری قرار می گیرد و و هفت هزار و 500 كیلومتر خطوط ریلی نیز در دست احداث است وتلاش می شود تا شبكه ریلی به تمامی استانهای كشور برسد.
وی با بیان اینكه استان مركزی به لحاظ قرار گرفتن در شاه راه ریلی كشور از موقعیت ممتازی برخوردار است افزود: عملیات دو خطه كردن مسیر قم به اراك برای به كارگیری قطارهای با سرعت 160 كیلومتر در ساعت به زودی اجرا می شود و ظرف دو سال آینده مسافرت مردم از طریق راه آهن اراك- قم- تهران در زمان كمتری انجام خواهد شد.
وی گفت: استفاده از قطار پرسرعت در حال حاضر به علت قوسهای موجود در مسیر اراك – قم میسر نیست ولی با دو خطه كردن این مسیر این امر تحقق خواهد یافت.
صاحب محمدی گفت: در حال حاضر 150 ایستگاه راه آهن در كشور موجود است كه بازسازی آنها و توسعه ناوگان متناسب با توسعه خطوط نیز در دستور كار قرار دارد./س