سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لاريجاني: برنامه‌هاي ديپلماسي با مطالعه و پيش‌بيني همراه باشد

رييس مجلس شوراي اسلامي توصيه كرد كه تصميم گيري‌ها در وزارت خارجه سامان بيشتري پيدا كند تا برنامه‌هاي ديپلماسي كشور روشن و با مطالعه و پيش‌بيني همراه باشد.

به گزارش خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران، علي لاريجاني در سخنان صبح امروز(يكشنبه) خود در همايش سفرا و روساي نمايندگي‌هاي سياسي ايران در خارج از كشور كه در محل وزارت خارجه برگزار شد، گفت : آنچه در حوزه سياست خارجي حائز اهميت است، اينست كه ما بتوانيم اهداف و منافع ملي كشور را خوبي تشخيص دهيم و ابزارهاي لازم براي نيل به آن را تدارك ببينيم و اين وظيفه‌اي است كه ديپلماسي بر عهده دارد.

وي با تاكيد بر اينكه ديپلماسي با حيات هميشگي خود بايد بتواند متناسب با شرايط زماني و مكاني عملكرد سازنده‌اي براي رسيدن به هدف داشته باشد افزود: آنچه اكنون در صحنه سياست خارجي مهم است،اينست كه پيچيدگي‌هايي به وجود آمده است كه از عوامل مختلفي از جمله قدرت نرم، رسانه هاي گروهي، NGOها و حتي برخي بازيگراني كه شايد خيلي به حساب‌شان نياوريم مثل شركت‌هاي چند مليتي ناشي مي‌شود.

لاريجاني با تاكيد بر اينكه دولت‌ها نمي‌توانند به شيوه سنتي تحولات را پيگيري كنند تصريح كرد: در اين رابطه احتياج به پروسه تصميم‌گيري با مشاركت مراكز مطالعاتي و پژوهشي است، ممكن است افرادي فكر كنند ديپلماسي كار ساده‌اي است و مي‌توان اين طور فرض كرد اما در اين صورت است كه هزينه براي رسيدن به هدف ممكن است بيش از حد متعارف باشد.

رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه، چهار ركن مهم در حوزه سياست خارجي را يادآور شد و افزود: ركن اول مركزيت تصميم‌گيري است، به نظر مي‌رسد با توجه به پيچيدگي‌هاي ديپلماسي ، فرزانگي يك كشور در اين است كه ظرفيت‌هايش را به درستي بشناسد و از آن استفاده كند بنابراين ما نيازمند افراد حرفه‌اي در وزارت خارجه هستيم كه وظيفه اصلي آنها انجام مطالعات لازم و مشاركت در امور تحقيقاتي است.

وي ارتباط با مراكز علمي و پژوهشي را ركن مهم ديگر در حوزه سياست خارجي عنوان كرد و گفت: ديپلماسي ما بايد از مراكز پژوهشي و مطالعاتي براي بالا بردن رشد بلوغ فكري استفاده كند، اين كاري است كه در كشور ما كمتر انجام شده در حالي كه كشورهاي توسعه يافته مراكز مطالعاتي فعالي دارند.

وي ادامه داد: ارائه روندها ركن ديگر مهم در تصميم‌گيري‌هاي حوزه ديپلماسي است، بدين معنا كه ما نمي‌توانيم در مسائل مهم ملي كشور لحظه‌اي و نقطه‌اي تصميم بگيريم بلكه بايد روند را بررسي كنيم و اينكه وضع ما در حوزه هاي مختلف چگونه است بايد مورد توجه باشد، اين اتفاق در برخي از كشورها مي‌افتد و مسوولان اين كشورها با توجه به روندها تصميمات خود را اتخاذ مي‌كنند.

رييس مجلس شوراي اسلامي، ارائه سند پيش‌بيني‌ها را چهارمين ركن مهم و موثر در تصميم‌گيري‌هاي حوزه ديپلماسي خواند و افزود: داشتن سند پيش‌بيني بدين معني است كه بدانيم چگونه بايد برخي امور را اصلاح يا تقويت كنيم، اينها اركاني است كه مكانيزم عاقلانه براي تصميم‌گيري در حوزه سياست خارجي را تشكيل مي‌دهد و در غير اين صورت اين تصميمات ممكن است همه جانبه نباشد.

لاريجاني همچنين تصريح كرد كه در تصميم‌گيري‌هاي حوزه ديپلماسي احتياج به كليات نداريم بلكه نيازمند مطالعات ريز علمي هستيم.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، پيش از سخنان لاريجاني رييس مجلس، صالحي وزير خارجه نيز با اشاره به همايش سفرا و نمايندگي سياسي ايران در خارج از كشور ابراز اميدواري كرد كه حاضران در اين نشست با توشه سنگيني محل ماموريت‌شان بازگردند و دستاوردهايي كه نصيب‌شان شده را به نحو احسن استفاده كنند.



 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.