سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانشنامه سياسي/

غلامعلي حدادعادل كيست؟

غلامعلي حدادعادل، رييس دوره هفتم مجلس شوراي اسلامي، رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي و رييس كميسيون فرهنگي مجلس هشتم است.

غلامعلی حدادعادل متولد 1324(تهران)، نويسنده و سياستمدار كهنه‌كار ايراني، رییس سابق مجلس شورای اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی است.

وي داراي مدرك ليسانس فيزيك از دانشگاه تهران، فوق‌ليسانس فيزيك از دانشگاه شيراز، فوق‌ليسانس فلسفه از دانشگاه شهيد بهشتي و دكتراي فلسفه از دانشگاه تهران است.

حداد عادل از سال 1347 تدريس در دانشگاه شهيد بهشتي ملي را آغاز كرد و پس از آنكه يك دوره ساواك وي را به دليل فعاليت‌هاي سياسي از تدريس منع كرد، از سال 1351 تا 1357 به تدريس در دانشگاه صنعتي شريف پرداخت.

وي در اين زمان نيز به تحصيل فلسفه نزد استاد شهيد مطهري مشغول و مقارن با انقلاب اسلامي عضو كميته همبستگي دانشگاهيان با مردم بود.

وي همچنين نظارت علمي بر شش جلد از دانشنامه جهان اسلام را عهده‌دار بوده است و در سال 1368 جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران، در سال 1374 نشان درجه دوم تعليم و تربيت و در سال 1376 جايزه بهترين مقاله سال را در زمينه علوم انساني دريافت كرد.

حداد عادل عضويت در مجمع تشخيص مصلحت نظام، نماينده مردم تهران در دوره ششم مجلس شوراي اسلامي، عضويت در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، رياست و عضويت در فرهنگستان زبان و ادب فارسي و عضويت در شوراي عالي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و همچنين ده سال معاونت وزارت آموزش و پرورش را در سابقه خود دارد.

وي در انتخابات هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي به عنوان منتخب نخست مردم تهران برگزيده شد و از سوي نمايندگان نيز به عنوان رياست مجلس انتخاب شد.

حدادعادل اولین رئیس غیر روحانی مجلس شورای اسلامی بود.

وی دومین رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران بود که در اواخر دوران ریاستش بر این فرهنگستان به ریاست مجلس شورای اسلامی نیز انتخاب شد. در ۲ آبان ۱۳۸۷ با حکم احمدی‌نژاد، حدادعادل مجدداً برای ریاست این فرهنگستان برگزیده شد.ا

حدادعادل همچنین عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و چهره ماندگار سال ‏۱۳۸۷‏ در رشته فلسفه است.

به زبان‌هاي انگليسي و عربي تسلط كامل دارد و از وي 17 كتاب درسي و 5 كتاب علمي و تحليلي در موضوعات دين، فلسفه و علوم اجتماعي و بيش از 190 مقاله به چاپ رسيده كه از مهمترين آنها مي‌توان به كتاب "فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی،"  "حزب در ایران"،  "دانشنامه جهان اسلام"، "حج نماز بزرگ" و بسياري ديگر اشاره كرد./گ

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.