سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یاسوج/ گزارش اختصاصي؛

کهگیلویه و بویراحمدی ها با آداب و رسومی خاص به استقبال نوروز می روند

زمستان با تمام سردي ها و يخبندانش لنگان لنگان به اتمام رسيد و بهار با همه زيبايي هايش ارمغان شادي و تولدي ديگر را به خانواده ها هديه داد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از یاسوج ؛ نوروز به همراه انقلاب طبيعت با شتاب هرچه تمام تر با ايجاد تحول و زدودن كينه ها و نگرانيها از راه رسيد.
نوروز به عنوان يكي از جشن هاي فرهنگ ملي ايرانيان در بين مردم استان كهگيلويه و بويراحمد از ويژگيهاي خاصي برخوردار است و اقشار مختلف مردم استان با آداب و رسوم مخصوص خود نوروز را به شكل زيبايي برگزار مي كنند.
در استان كهگيلويه و بويراحمد بانوان اولين افرادي هستند كه با خانه تكاني و زدودن گرد و غبار از محيط خانه سال نو و پرنشاطي را به اعضاي خانواده نويد مي دهند.
بانوان با همكاري يكديگر 15 روز قبل از فرارسيدن سال نو خانه تكاني را آغاز كرده و تمام اسباب و وسايل زندگي را از محيط خانه خارج مي كنند و با شست وشو و گردگيري كامل آنها به آرايش خانه شمايل ديگري مي بخشند.
هر عضو خانواده به نحوي در تلاش هستند تا همزمان با آغاز سال جديد تحول تازه اي در محيط خانه به وجود آورند.
كودكان سبزه تهيه شده از بذرهاي غلات و دختران خلاقيت هنردستي خود را با يك جلد كلام الله مجيد و انواع تنقلات رنگارنگ بر سر سفره هفت سين مي چينند تا سال نو را با شادي در كنار يكديگر آغاز كنند.
در استان كهگيلويه و بويراحمد پس از حلول سال نو اعضاي خانواده ها ابتدا به ديدار پدربزرگ و مادربزرگ مي روند و سال جديد را به آنان تبريك مي گويند.
در ايام نوروز طبق يك سنت قديمي مردم به صورت دسته جمعي به ديد و بازديد همديگر مي روند و با تبريك سال جديد ساعاتي را با شادكامي و خوشحالي در كنار يكديگر سپري مي كنند.
هديه دادن به بزرگترها از جمله ويژگيهاي مهمي است كه خانواده ها به منظور ارج نهادن به يكديگر اهدا مي كنند. مردم استان كهگيلويه و بويراحمد كه اغلب نسبت خويشاوندي با يكديگر دارند ، در ايام نوروز به ميهماني يكديگر مي روند و تحول طبيعت و آغاز سال نو را به يكديگر تبريك مي گويند.
در بسياري از اين مجالس موسيقي محلي و شاهنامه خواني توسط جوانان و افراد مسن اجرا مي شود.
در استان كهگيلويه و بويراحمد مرسوم است كه چنانچه افراد نسبت به يكديگر كدورتي داشته باشند، بزرگترها و ريش سفيدان فاميل بين آنها صلح و صفا برقرار مي كنند تا كينه و خصومت را در سال نو از دل بيرون كنند.
در کهگیلویه و بویراحمد رسم چنين است كه هرگاه در يك خانواده فردي بتازگي از دنيا رفته باشد ، اعضاي آن خانواده به استقبال سال جديد نمي روند و بستگان با ديد و بازديد از آنها دلجويي مي كنند.
در استان كهگيلويه و بويراحمد آخرين جمعه سال به عيد مردگان معروف است و در اين روز كدبانوي خانه با تهيه غذاهاي متنوع و توزيع ميان همسايگان ياد درگذشتگان يكديگر را با قرائت فاتحه گرامي مي دارند.
آنان معتقدند همانگونه كه انسانهاي زنده نياز به شادي و نشاط دارند ، روح مردگان نيز نيازمند آمرزش و مغفرت است.
در کهگیلویه و بویراحمد مرسوم است كه خانواده ها درشب سال تحويل غذايي كه از برنج و گوشت مرغ ، گوساله و يا گاو تهيه شده است را ميل كنند و خانواده هايي كه توان خريد گوشت ندارند نيز به جاي گوشت با كنگر غذا تهيه مي كنند.
مردم استان كهگيلويه و بويراحمد يك هفته قبل از آغاز سال جديد به خريد نوروز مي پردازند و در اين ايام بازار شهرها از رونق خاصي برخوردار است.
سيزده بدر در بين ايام نوروز نزد مردم کهگیلویه و بویراحمد كه فرهنگ اغلب آنان عشايري است ، داراي اهميت ويژه اي است. /س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.