سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک متخصص بیماری های پوست و مو :

زرد زخم، بیماری عفونی پوستی مسری در کودکان

یک متخصص پوست و مو گفت: زرد زخم یکی از بیماری های عفونی سطحی پوستی شایع است كه در كشورهاي در حال توسعه شيوع بيشتري دارد.

دکتر حسن صیرفی متخصص بیماری های پوست و مو در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: عفونت های باکتریال پوست به چهار فرم اصلی طبقه بندی می شوند که شامل عفونت های اولیه، عفونتهای ثانویه پوستی، تظاهرات پوستی ناشی از عفونت های ارگان های دیگر از جمله سپتیسمی ها و ضایعات پوستی واکنشی نسبت به وجود یک کانون عفونی در بدن هستند.

وی با بیان اینکه اکثریت عفونت های اولیه و ثانویه پوست ناشی از میکروب استافیلوکوک طلائی و یا استرپتوکوک گروه A است، افزود : تظاهرات بالینی ناشی از این عفونت ها بر حسب نوع ارگانیسم و محل آناتومیک عفونت و فاکتورهای وابسته به میزبان متفاوت بوده و به صورت عفونت های سطحی پوست و یا ضایعات عفونی عمقی در نسوج نرم بدن هستند.

وی ادامه داد: در کودکان امکان دارد توسعه عفونت پوستی به داخل سیستم های عمومی بدن از جمله خون موجب ایجاد باکتریمی و ضایعات عفونی متاستاتیک در استخوان ها به صورت آندوکادیت در صورت شود .

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه یکی از بیماری های عفونی سطحی پوستی شایع در کودکان، زرد زخم است که به دو صورت تاولی و غیر تاولی وجود دارد اظهار کرد: زرد زخم غیر تاولی شایع تر بوده و بیشتر در کشور های در حال توسعه و نواحی تروپیکال دیده می شود.

صيرفي اظهار کرد: عامل شایع زرد زخم در کشورهای صنعتی غربی استافیلوکوک طلائی و در کشور های در حال توسعه استرپتوکوک است که در هر حال اصولا عفونت استافیلوکوک طلائی شایع ترین نوع باکتری در ایجاد عفونت های سطحی پوست بوده و گاهی همراهی این دو میکروب با یکدیگر موجب ایجاد عفونت های سطحی پوست می شود .

 

***نفریت حاد، مهمترین عارضه بیماری زرد زخم

 

 

وی در ادامه با بیان اینکه زرد زخم بیماری شدیدا مسری بوده و از طریق تماس دست به نواحی دیگر پوست و یا تماس مستقیم از کودکی به کودک دیگر منتقل می شود گفت: مهمترین عوامل زمینه ساز برای ایجاد زرد زخم عدم بهداشت شخصی و اجتماعی، ازدحام زیاد افراد در پانسیون ها و سربازخانه ها و در مناطق روستایی در زیر یک سقف، وجود عفونت های زمینه ای پوستی مانند گال و شپش، بیماری شایع درماتیت اتوپیک ، بیماری های سیستم ایمنی بدن مانند بیماری دیابت، استفاده از دارو های تضعیف کننده سیستم ایمنی، گزش حشرات ، تروما و ویروس ایدز است.

دکتر صیرفی تصریح کرد : عفونت زرد زخم ممکن است به وسیله نفوذ مستقیم باکتری به داخل پوست سالم از طریق ایجاد خراش ساده ایجاد شده و یا به صورت ثانویه بر روی یک بیماری پوستی زمینه ای مانند شپش یا گال و یا اگزمای سرشتی که سطح دفاعی پوست دچار صدمه شده است، ایجاد شود .

وی افزود : در زرد زخم مسری وزیکول هایی با دیواره نازک بر روی پوست با زمینه اریتماتو ایجاد شده، دیواره تاول به سرعت پاره می شود و معمولا در معاینه، تاولی بر روی سطح پوست نبوده و به جای آن دلمه های زرد متمایل به قهوه ای رنگ در پوستی با زمینه اریتماتو دیده می شود که علت اصطلاح زرد زخم نیز به دلیل وجود همین دلمه ها است.

وی با تاکید بر اینکه ضایعات معمولا بدون بر جای گذاشتن اسکار بهبودی می یابند گفت: در زرد زخم تاولی، وزیکول ها برای مدت بیشتری باقی مانده و به همین جهت قابل دید می باشند که ممکن است در زرد زخم تاولی ضایعات تاولی بزرگتر بوده و برای چند روز ایجاد شود .

این متخصص پوست و مو یادآور شد : عوارض ناشی از زرد زخم در اختلالات ایمونولوژیک و بیماری های زمینه ای و یا کمبود های تغذیه ای نادر بوده و مهمترین عارضه زرد زخم ، نفریت حاد بوده است.

وی تصریح کرد : درمان های موضعی شامل استفاده از مواد آنتی سپتیک و پماد موپیروسین و درمان های سیستمیک نیز، شامل آنتی بیوتیک های موثر بر روی ارگانیسم های مسئول ایجاد بیماری که شامل استافیلوکک و استرپتوکک است .

وی گفت : اکتیما، عفونت میکروبی عمیق تر پوست است که بیشتر در کودکان با زمینه بیماری های تغذیه ای و در نواحی تروپیکال دیده شده و دوره بیماری طولانی داشته که معمولا با ایجاد اسکار ، ضایعات بهبودی می یابند .

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه سلولیت بیماری عفونی درم و هیپو درم است بیان داشت: این بیماری به صورت شایع در صورت و اندام ها دیده می شود .

 

***افزایش ظهور عفونتهای استافیلوکوکل مقاوم در کودکان بستری شده بیمارستان

 

 

وی گفت: از عوامل ایجاد کننده آن استافیلوکوک طلائی و استرپتوکوک و یا هموفیلوس بوده و بدون درمان، عوارضی مانند عفونت نسوج عمیق تر ایجاد می شود که در 20 درصد می توان عوامل ایجاد کننده ارگانیسم را از طریق برداشت موضعی و یا حتی کشت خون مشخص کرده ودر فرم های شدید سلولیت خصوصا در کودکان حتی ممکن است مرگ را به دنبال داشته باشد .

وی اظهار کرد : یکی ازعوامل مهم در انتشار عفونت های میکروبی پوست ، کلونیزاسیون استافیلوکک طلائی در افراد سالم جامعه می باشد به طوریکه حدود 20 درصد افراد سالم جامعه حامل این باکتری در حفره قدامی بینی و چین های بدن و ناحیه حلق و دست ها می باشند که از طریق تماس با افراد سالم این عامل پاتوژن را به افراد سالم منتقل می نماید .

وی گفت : تا 60 درصد افراد جامعه به طور موقت امکان دارد حامل این باکتری بیماری زا بر روی بدن خود باشند که به همین دلیل نقش بسیار مهم حامل این باکتری در جامعه، در انتشار عفونت ها شایان ذکر است .

صیرفی در پایان با بیان اینکه این افراد مهمترین عامل انتشار این بیماری در جوامع بشری هستند خاطرنشان کرد: حدود 10 درصد کودکان بستری در بیمارستان ها دچار عفونت های میکروبی نسوجی عمقی بدن ناشی از دو میکروب استافیلوکک و استرپتوکوک هستند که متاسفانه ظهور عفونت های استافیلوککی مقاوم به متی سیلین روز به روز در کودکان بستری بیشتر شده و مسائل بهداشتی مهمی را در دوران عفونت های باکتریال اطفال در جهان به وجود آورده است ./عط

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.